• Informacje na temat:

    ryba w porach i ciescie francuskim

Przepisy na temat: ryba w porach i ciescie francuskim
Artykuły na temat: ryba w porach i ciescie francuskim
  • Pora na pora

    Ten krewniak cebuli pasuje do sałatek, zapiekanek i zup. Dobrze komponuje się z daniami mięsnymi i rybami.

  • ​Czy Święty Jacek wymyślił pierogi?

    ...i pieczone w piecu, z ciastem kruchym, francuskim lub drożdżowym. Takie, jakimi zajadają się na każdej prawie stronie Martwych dusz, takie, o jakich Ojciec opowiadał, że kupowano je też na stacjach(...) postępujemy 3-4 razy (podobnie jak przy cieście francuskim). Kurę wkładamy do garnka wraz z obraną włoszczyzną, odrobiną soli oraz pieprzu. Zalewamy do pełna wodą i gotujemy pod przykryciem, aż mięso...

  • Teraz ryby mają głos

    Wigilia to ich czas. W tym roku spróbuj jednak nieco bardziej nowoczesnych dań z owocami morza i rybami w roli głównej. A na deser podaj piernikowy przysmak.

  • Rewolucja na talerzu

    ...jak ten z 27 kwietnia nie trzeba wydać i dziesięciu złotych? Sama zobacz: "Zupa zwana à la Julienne , sztuka mięsa z sosem grzybowym, szpinak z omletem, kapłon z melonem w occie". - Porachuj sobie(...), paszteciki we francuskim cieście z rakami, szparagami lub móżdżkiem, majonez z łososia lub węgorza (majonez oznacza tu potrawę z takim sosem), comber cielęcy z truflami bądź cielęcina zwijana...

  • cranachan

    ..., typu smazony na glebokim oleju batonic mars, w ciescie nalesnikowym, lub frytki z octem, zawiniete koniecznie w papier, lub nalecialosci innych krajow przybylych i zamieszkalych tutaj, czyli glownie...