• Informacje na temat:

    ryba w piekarniku w zaroodpornym

Przepisy na temat: ryba w piekarniku w zaroodpornym
  • Karmelowa ryba zapiekana z brokułami

    ...brokułu lekko podsmażyć na odrobinie oliwy i również wyłożyć na rybę. 2. Piec w piekarniku w temperaturze 180°C około 50 minut. Danie polać Sosem koperkowym Tarsmak. Potrawy nie solimy!

  • Risotto z rybą - po 2. roku

    ...pietruszki i wymieszaj. 5. Zapiekaj risotto w żaroodpornym naczyniu w piekarniku w 200°C przez 30 min. Na koniec posyp danie tartym serem.

  • Ryba prosto z morza

    ...żaroodpornego naczynia wyłożyć masło, następnie płaty łososia skropione sokiem z cytryny. Odstawić na około 20 minut. 2. Rybę posypać żółtym serem, podlać wodą i piec w piekarniku przez 15 minut w temp. 200

  • Przysmaki z ryb

    PRZYGOTOWANIE: Umyj dokładnie ziemniaki, owiń je w folię i upiecz w piekarniku. Obierz ogórki i pokrój je w bardzo drobną kostkę. Przełóż do miseczki ugotowaną rybę, biały ser, pokrojony ogórek(...) oraz ryby. Całość polej oliwą. Folię szczelnie zawiń, tak by powstały paczuszki. Piecz je przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180ºC. Rybę w muszelkach podawaj na ciepło, posypaną...

  • Delikatne ryby zapieczone pod ziołową skorupką

    Twoi bliscy chętniej zjadają rybkę, gdy usmażysz ją w panierce? Zamiast tego zaproponuj im wyjątkowo smakowite otoczki i przyrządź danie w piekarniku. Jest to o wiele lepsze i zdrowsze rozwiązanie. Koniecznie wypróbuj nasze przepisy na dorsza, mintaja i morszczuka w zupełnie innej odsłonie.

  • Łosoś z cytryną i pomarańczą

    ...wysmarowanym oliwą skórą do dołu. 3. Posypujemy łososia świeżo zmielonym czarnym pieprzem, solą, układamy na nim półplasterki cytryny i pieczemy w rozgrzanym do 190 stopni piekarniku przez około...

  • Fish pie

    ...serem. 4. Zapiekankę umieszczamy w piekarniku i pieczemy ok. 50 min. w temp. 180 stopni. Po wyjęciu dekorujemy zieleniną.

  • Przepisy na lekkie obiadki

    ...węglowodany, które dostarczają organizmowi energię. Latem najlepiej połączyć zabawne literki, muszelki, kokardki, sprężynki z lekkostrawnym mięsem, rybami, warzywami, ziołami, oliwą z oliwek. Ugotowany(...) potrawę do żaroodpornego naczynia i posyp ją startym żółtym serem. Zapiekaj w piekarniku, w temperaturze ok. 180°C przez ok. 10 minut. Dopilnuj, by ser nie zapiekł się zbyt mocno, bo będzie dla malca...

  • Kuchnia na plebanii: Tak jadają księża

    ...w ósemki. Nadziać kaczkę jabłkami, natrzeć przyprawami, spiąć kuper wykałaczkami. Można obłożyć pozostałymi ósemkami jabłek. W nagrzanym do 180 stopni piekarniku piec do miękkości bez przykrycia, polewając...

  • ..., paprykę. Na sam koniec starty już wcześniej ser układać na górze potrawy i zapiec w piekarniku ok. 25 minut w temp. 200 - 250 st. Przyślij nam przepis na twoją ulubioną potrawę...

Artykuły na temat: ryba w piekarniku w zaroodpornym
  • POMYSŁ NA … świąteczną rybę  z marką WINIARY!

    Świąteczna ryba z marką WINIARY...

  • Jak jeść zdrowo, jak ciekawie przyrządzić rybę, jakie są nowe techniki gotowania - o tym wszystkim mówi znany kucharz, Robert Sowa. Od 22 lutego do 18 marca realizowany był projekt "Zdrowa szkoła", czyli cykl szkoleń adresowanych do uczniów szkół gastronomicznych. W ramch projketu "Zdorwa szkoła",jeden z najbardziej znanych mistrzów kuchni Robert Sowa wraz z Grzegorzem Łapanowskim przekonywali młodych adeptów sztuki kulinarnej do zdrowego odżywiania się.

  • Pora na pora

    Ten krewniak cebuli pasuje do sałatek, zapiekanek i zup. Dobrze komponuje się z daniami mięsnymi i rybami.

  • Boże Narodzenie to czas, kiedy zjadamy zdecydowanie najwięcej ryb. Warto jednak zwrócić uwagę na to, jakie ryby serwujemy bliskim, gdyż niektóre z nich mogą niekorzystnie wpływać na nasze zdrowie. Ta wiedza z pewnością przyda wam się nie tylko w święta. Mogłoby się wydawać, że ryby to jeden z najzdrowszych posiłków, jaki można zaserwować naszym bliskim. W końcu znajdziemy w nich bogactwo substancji odżywczych oraz mikroelementów, które doskonale wpływają na kondycję naszego organizmu. Co...

  • Pstrąg z grilla i nie tylko

    Co musisz wiedzieć? Kupując w markecie pstrąga w całości zwróć uwagę na jego kolor i zapach (ma być neutralny). Oczy powinny być szkliste i jasne a skrzela różowe - wówczas nasz pewność, że ryba(...) grillu. Piecz około 20 minut. W międzyczasie przewróć rybę na drugą stronę. Ryby możesz też upiec w naczyniu żaroodpornym w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Przygotuj dip tzatziki. Obierz ogórek...

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Wydawałoby się, że już wszystko o rybach wiemy. Mają one jednak swoje sekrety. / 123rf.com 1. Najlepiej rozmrażać ryby w mleku Dzięki rozmrażaniu ryb w mleku zamiast w wodzie, pozbędziemy się nieprzyjemnego „smaku mrożonki". Ten trik sprawi, że ryba będzie smakować jak świeża! 2. Ryby można marynować tylko w lodówce Ryby pozostawiane w marynacie na dłużej źle znoszą temperaturę...

  • Bacalhau com banana, czyli dorsz z bananami

    ...w piekarniku ok. 30 min w temperaturze 180ºC.

  • Danie, które w zasadzie robi się samo. Jest smaczne, sycące, tanie i doskonałe zarówno na zimne, jak i ciepłe dni. Można je zrobić niemal ze wszystkiego, a za każdym razem mamy ochotę na dokładkę. Fot. 123RF/Picsel Uniwersalny, szybki i smaczny pomysł na obiad. Zapiekanki dzielimy na dwie grupy - casserole i fritaty. Casserole bierze swą nazwę od naczynia żaroodpornego, które po francusku właśnie tak się nazywa. Charakteryzuje się tym, że w owym naczyniu zapiekamy co chcemy, łącząc kolejne...

  • Jesień, chce się jeść!

    ...wrzątku (2 minuty). Odsącz i dodaj do śmietany. Wymieszaj. Dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Umieść masę w naczyniu żaroodpornym nasmarowanym masłem. Piecz 40 minut w piekarniku rozgrzanym do(...) polędwicę ok. 10 minut. Zdejmij pokrywkę i umieścić steki w piekarniku nagrzanym do 140ºC na 5-10 minut (w zależności od tego, jak wypieczone ma być mięso). Zblanszuj kurki i romanescu we wrzącej...

  • Kuchnia fusion podbiła serca Polaków. Potrafimy łączyć smaki z najbardziej odległych zakątków świata i wciąż poszukujemy nowych doznań. A gdyby tak połączyć nowoczesne wariacje z tradycyjnym kunsztem i troską o środowisko? Prezentujemy przepis na trzydaniowy obiad w myśl trendu „zero waste”. Fot. 123RF/Picsel W nowoczesnej kuchni chyba nic nie jest już w stanie nas zaskoczyć. Łączymy pozornie zupełnie niepasujące do siebie smaki, zmieniamy dotychczas uznane przeznaczenie produktów,...