• Informacje na temat:

    ryba w occie z ananasem

Przepisy na temat: ryba w occie z ananasem
  • Wyśmienite dania na każdy dzień tygodnia

    ...buraczki i jabłko, mieszaj i smaż 5 minut. Dopraw sokiem z cytryny i przyprawami. Posyp natką, podawaj z rybą.  Sałatka z ananasem Sposób przygotowania 1. Ugotuj ryż w osolonej wodzie. Pierś...

  • danie smaczne i zdrowe

  • Dbasz o linię i kochasz grilla?

    Sezon grillowy w pełni, ale przecież nie dla ciebie karkówka, kiełbaski... To prawda, ale my proponujemy pyszne dania, które pozwolą ci dbać o figurę!

  • Moje ulubione danie rybne

  • Kudłaci kucharze: Lubimy jeść, ale chcemy schudnąć

    ...kaloryczne od ryb o białym mięsie. Zawierają białko wysokiej jakości, dlatego dają poczucie sytości, a do tego są pyszne - szczególnie jeśli podrasuje się je tym lepkim, pikantnym sosem. Ryba musi się...

  • Wielu zna i robi. Obiecałam i pisze przepis.

  • Błyskawiczne szaszłyki

    Z drobiu, schabu, wołowiny, baraniny... Wystarczy dodać trochę warzyw, ziół i okrasić sosem. Podajemy przepis na szaszłyki, które zrobisz błyskawicznie.

  • Smak jesieni zamknięty w słoiku. :)

  • Ryba słodko-kwaśna 200 g filetów z soli; łyżka mąki kukurydzianej; białko; łyżka wódki; łyżka białego octu winnego; sól; imbir, natka pietruszki; 250 ml bulionu rybnego. Filety pokroić w niewielkie kawałki. Ubić białko na lekką pianę i osolić. Dodać wódkę i 3/4 mąki kukurydzianej. Wymieszać i ubić na jednolite, niezbyt gęste ciasto. Otoczyć rybę w cieście, smażyć na głębokim, dobrze rozgrzanym...

  • Jeszcze jedna propozycja na przetwory. Tym razem postanowiłam zrobić gruszki w occie. Moim zdaniem to bardzo fajny sposób na przechowywanie gruszek.

Artykuły na temat: ryba w occie z ananasem
  • Zimowe sałatki

    Z mięsem czy rybą, ryżem albo makaronem. Pożywne i nie mniej zdrowe niż te letnie!

  • Wiosenne dietetyczne obiady

    .... Wymieszaj sałaty, kawałki łososia, pomidora, kiełki i brokuły. Polej sosem i raz przemieszaj. Rozłóż do salaterek. Podawaj z pieczywem pełnoziarnistym.    Pęczak z indykiem i ananasem Składniki na...

  • Od zasmażki do fusion

    ...ugotowało ryż w woreczku (kolejna nowinka) i dodało sos Uncle Ben’s, to był kulinarny szczyt światowości. Inna opcja: kotlet z ananasem, bo właśnie trwał szał na łączenie owoców z mięsem. Nie bez związku(...) grilla", czyli mięso uciapane w pomarańczowej mazi przypraw), ale przebijają się też warzywa i ryba. Do grilla niezbędne jest piwo. I mogą eksperci grzmieć, że to fatalne połączenie alkoholu...

  • Zasady diety wiosenno-letniej

    .../ryba/mięso, ciemne pieczywo (razowe, pełnoziarniste) lub płatki wielozbożowe, nabiał/ jogurt/mleko, mleko ryżowe, migdałowe; Drugie śniadanie - owoce/świeże soki, jogurt; Obiad - mięso/ryba(...) probiotyków, aby prawidłowo pełniły swoje funkcje oczyszczające i usprawniające trawienie. Kolacja - warzywa, mięso/ryba/nabiał. Najważniejsze, by kolacja nie była jedzona później niż 3 godziny przed snem...

  • Anne Applebaum: Kwaśny smak Polski

    Światowej sławy dziennikarka i komentatorka polityczna, laureatka Pulitzera. Prywatnie żona marszałka sejmu Radosława Sikorskiego, pani na dworku w Chobielinie. Gotuje, uprawia ogród i popularyzuje naszą kuchnię wśród swoich rodaków w książce "Przepisy z mojego ogrodu". Łukaszowi Modelskiemu opowiada, jakie smaki odkryła w Polsce.

  • Obiad pod chmurką

    Warzywa, ryby, owoce i oczywiście mięso – podczas majówek grillujemy wszystko.

  • Nie martw się o zapas

    ...szkodliwe mykotoksyny, które obciążają nerki i sprzyjają rozwojowi nowotworów. Uwaga, kiszonych ogórków czy grzybów w occie (oraz innych kwaśnych lub słonych przetworów) nie należy przechowywać...

  • Przegląd najpopularniejszych diet odchudzających

    ...: Odtłuszczony jogurt lub kefir. Kolacja: Posiłek białkowy - ryba np. morszczuk pieczony w folii z warzywami (marchewką, papryką), skropiony oliwą. Miska sałaty zielonej z kiełkami, brokuł z sosem...

  • Chińskie kontrasty

    Ryba słodko-kwaśna 200 g filetów z soli; łyżka mąki kukurydzianej; białko; łyżka wódki; łyżka białego octu winnego; sól; imbir, natka pietruszki; 250 ml bulionu rybnego. Filety pokroić w niewielkie kawałki. Ubić białko na lekką pianę i osolić. Dodać wódkę i 3/4 mąki kukurydzianej. Wymieszać i ubić na jednolite, niezbyt gęste ciasto. Otoczyć rybę w cieście, smażyć na głębokim, dobrze rozgrzanym...