• Informacje na temat:

    ryba w occie

Przepisy na temat: ryba w occie
  • Ryba rybie nierówna

    .... A panierka bywa grubsza niż sama ryba. W postaci konserw też są zdrowe. Ale niewskazane przy nadciśnieniu i chorobach serca ze względu na dużą zawartość soli. Wybierajmy te, w których mięso jest w dużych kawałkach. Najlepiej w sosie własnym. Olej podnosi kaloryczność, a sos majonezowy czy śmietanowy to mnóstwo kalorii i mniej kwasów omega-3. Ryby w occie są zdrowe, ale powinny ich unikać osoby ze...

  • Moje ulubione danie rybne

  • Teriyaki burrito z rybą

    Do tego przepisu możemy wykorzystać dowolną, białą rybę.

  • danie smaczne i zdrowe

  • Wszystko o rybach

    ...ryba będzie bardziej soczysta. 3. Rybę świeżą lub wędzoną przechowuj w lodówce w zamykanym pojemniku. Ryba wydziela intensywny zapach, którym przesiąkają inne produkty spożywcze, szczególnie sery...

  • Wielu zna i robi. Obiecałam i pisze przepis.

  • Obiad w angielskim stylu to nie tylko ryba z frytkami

    ..., klasycznym przykładem potrawy rodem z kuchni angielskiej jest "fish and chips", czyli ryba z frytkami. Dylewski zauważa, że w pubach podawana jest zazwyczaj na talerzu, choć zgodnie z tradycją...

  • Czas na rybke :) im dluzej stoi tym smaczniejsza:)

  • Ryba w sosie żółtym

    W naszej diecie jest za mało kwasów omega. Dlatego dzisiaj polecamy przepis na rybę w żółtym sosie. Smakuje wyśmienicie.

  • Grzybki w occie...bez pasteryzowania ;-)

Artykuły na temat: ryba w occie
  • Ryba rybie nierówna

    .... A panierka bywa grubsza niż sama ryba. W postaci konserw też są zdrowe. Ale niewskazane przy nadciśnieniu i chorobach serca ze względu na dużą zawartość soli. Wybierajmy te, w których mięso jest w dużych kawałkach. Najlepiej w sosie własnym. Olej podnosi kaloryczność, a sos majonezowy czy śmietanowy to mnóstwo kalorii i mniej kwasów omega-3. Ryby w occie są zdrowe, ale powinny ich unikać osoby ze...

  • Rodzaje octu. Jaki do czego używać?

    Podpowiadamy, jak go dobrać i czym przyprawić, by pasował do mięs, warzyw, marynat oraz sosów.

  • To o rybach musisz wiedzieć

    Jak rozpoznać czy ryba jest świeża i jak ją przygotować do spożycia? Oto kilka cennych rad.

  • Ocet z jabłek przeciw zakrzepom

    Ta prosta mikstura wpływa według niego korzystnie na regulację pH w komórkach organizmu, rozrzedza skutecznie krew, a oprócz tego zawiera około 50 mikroelementów m.in. fosfor, krzem, żelazo, magnez, potas.

  • Dieta z ryb zmniejsza ryzyko depresji u kobiet

    Jak informują naukowcy włączenie ryb do menu przynajmniej dwa razy w tygodniu zmniejsza ryzyko depresji nawet o 25 proc. Niestety takie działanie ryb potwierdzone zostało wyłącznie w przypadku kobiet.

  • Jak prawidłowo moczyć śledzie?

    Warto wiedzieć, jak przygotować tę rybę.

  • Jak zlikwidować zapach po smażeniu ryby?

    Po smażeniu ryby wlej  na patelnię 5-6 łyżek octu, szklankę wody i wrzuć 3 goździki. Gotuj na małym ogniu, bez pokrywki, kilkanaście minut. Smażąc rybę...

  • Śledź pieczony z cytryną i masłem

    Śledź w oleju, a może w occie? Nie tylko! Przyrządź go na wiele innych, znakomitych sposobów.

  • Ryby mają głos

    Kucharze zachwalają ich zdrowotne właściwości. Ale ryba rybie nierówna. Które najlepiej jeść? Specjaliści nie są zgodni: dietetycy mówią jedno, ekolodzy drugie. Sprzeczne zalecenia ekspertów sprawiają, że łatwo się pogubić. Jak wyplątać się z tej sieci? Oto nasz przewodnik, dzięki któremu dowiesz się, co lepsze: szprotka czy płotka.

  • Klopsy z dorsza z sałatką

    Rybę powinniśmy jeść przynajmniej raz w tygodniu. Zobacz, jak zrobić z niej smaczne klopsiki.