• Informacje na temat:

    ryba w folii aluminiowej smażona na patelni

Przepisy na temat: ryba w folii aluminiowej smażona na patelni
  • 5 przepisów na zdrowe dania z ryb w pół godziny

    ...posiekanego koperku. 4 kawałki folii aluminiowej posmarować olejem i ułożyć na nich filety doprawione solą i pieprzem i obłożone półplasterkami cytryny. Natkę pietruszki, kolendrę i pozostały koperek(...)Patelnia cukiniowo-rybna   Składniki na 4 porcje: 800 g ziemniaków sól czerwona papryka 2 cukinie (ok. 600 g) 1 cebula 2 łyżki oleju 4 łyżki mąki 350 ml bulionu warzywnego...

  • Sprawdzone sposoby

    ...1. Aby podczas pieczenia ryby uniknąć jej wysuszenia, zawiń ją w natłuszczoną folię aluminiową. 2. Rybę po usmażeniu od razu zdejmij z patelni, by nie wchłaniała nadmiaru tłuszczu. Dodatkowo(...). 4. Unikniesz przywierania ryby do patelni,jeśli przed przyprawieniem jej osuszysz każdy kawałek ręcznikiem papierowym i mocno rozgrzejesz olej, na którym będziesz ją smażyć. 5. Całe ryby lub filety ze skórą...

  • Niedzielny obiad dla całej rodziny

    ...winegretem. Rukolę opłucz, listki dobrze osusz. Orzechy zrumień na suchej patelni, przestudź, grubo posiekaj, wymieszaj z buraczkami. Dodaj fetę i rukolę, lekko przemieszaj. Podawaj jako dodatek do drugiego(...). Dolej olej i ponownie całość zmiksuj. Naczynie z ciastem przykryj i odstaw na mniej więcej 30 minut, aby mąka spęczniała. Potem porcje ciasta wylewaj na mocno rozgrzaną patelnię. Równomiernie je...

  • Łosoś z blinami

    .... Dodać, jajko, sól, 75 ml mleka i kwaśną smietanę, wymieszać, dodac do ciasta. Odstawic jeszcze na 30 minut. Olej rozgrzać na patelni i porcjami nakładać ciasto. Smażyć bliny po 2 minuty z każdej strony. Łososia wyjąć z folii, pokroić w cienkie plastry. Podawac z blinami.

Artykuły na temat: ryba w folii aluminiowej smażona na patelni
  • Najlepsze pstrągi z grilla i z patelni

    Lato to najlepszy czas, aby zajadać się tymi pysznymi rybami. Można je bez trudu przyrządzić na grillu lub na patelni.

  • Patelnia jest jednym z najważniejszych sprzętów kuchennych. Trudno wyobrazić sobie bez niej smażenie i duszenie potraw. W sklepach jest dostępnych wiele różnych rodzajów patelni, które różnią się od siebie przeznaczeniem, materiałem z jakiego są wykonane i rodzajem powłoki. Zapoznanie się z najważniejszymi typami ułatwi wybór patelni najbardziej dopasowanej do naszych potrzeb. Do jakich potraw? - Patelnie grillowe - pozwalają na beztłuszczowe przygotowanie mięsa, warzyw i ryb- Patelnie...

  • Dorsz w szynce z warzywami. Wiemy, na co zwrócić uwagę, kupując rybę

    ...w ćwiartki, papryki oczyścić i pokroić w paski, listki tymianku oderwać od gałązek. Połowę oleju rozgrzać na patelni, wrzucić cebulę i paprykę, smażyć 4 minuty, dodać cukinię, smażyć 3 minuty. Dołożyć pomidor i tymianek, posypać solą i pieprzem, zagotować, przykryć, dusić razem 3 minuty. Rybę opłukać, osuszyć, posypać solą, skropić sokiem z cytryny. Na arkuszu folii aluminiowej rozłożyć plastry szynki...

  • Grill brzmi trochę groźnie, kiedy trzeba przygotować coś innego niż kiełbaski albo warzywa, piekarnik też trochę straszy, bo nigdy nie wiadomo jaki sposób grzania będzie najlepszy dla potrawy, a kuchenka mikrofalowa zawsze źle potraktuje jedzenie. Fot.123RF/Picsel Przygotowywanie mięsa na patelni wydaje się więc być wyborem, który sprawia najmniej trudności i gwarantuje sukces. Warto jednak znać kilka reguł, które pozwolą jeszcze lepiej i efektywniej smażyć mięso. 1. Nie wrzucaj mięsa na...

  • Pieczony łosoś serwowany na szpinakowej kołderce

    Ryba i mięso drobiowe pieczone w pergaminie lub aluminiowej folii są niezwykle smaczne i soczyste.

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Fot. 123RF/Picsel Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy...

  • Ryba - zdrowie na talerzu

    ...mleka, ząbek czosnku Przygotowanie: 1. Jedną cebulę pokrój w cienkie talarki, obłóż nią zamrożone filety ryby i włóż do miseczki z mlekiem. Odstaw je na godzinę (ryba rozmarznie i straci specyficzną(...) powstało gładkie ciasto (powinno mieć konsystencję gęstej śmietany). 3. Na patelni dobrze rozgrzej olej (sprawdzisz jego temperaturę, wrzucając odrobinę ciasta na tłuszcz - powinien natychmiast skwierczeć...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy zachowają maksimum...

  • Tuńczykowe obiady

    Filety z tej ryby można smażyć na patelni w towarzystwie różnych warzyw, a smak gotowego tuńczyka wyeksponować w najróżniejszych sałatkach.

  • Smażone potrawy kuszą smakiem i aromatem, ale nie da się ukryć, że smażenie to jedna z najtrudniejszych metod przygotowywania dań. Dlaczego? Ponieważ w wyniku oddziaływania temperatury dochodzącej do 200°C z niektórych produktów mogą wydzielać się toksyczne substancje. Jak tego uniknąć? Jeśli nie potrafimy odmówić sobie smażonych rarytasów, warto poznać kilka sprawdzonych trików, dzięki którym nasze dania zachowają smak i nie będą nam szkodzić. Patelnia to podstawa Dobry sprzęt nie tylko...