• Informacje na temat:

    ryba w ciescie z majonezem

Przepisy na temat: ryba w ciescie z majonezem
  • Egzotyczne kiwi na słodko i na ostro

    Ten owoc o słodko-kwaskowym smaku dobrze komponuje się nie tylko z deserami. Warto odkryć także jego pyszne połączenie z drobiem, warzywami, a nawet... rybą!

  • Przepis wart wypróbowania: "Ryba w cieście"

  • Smaczne potrawy na obiad

    ...i zrumień na patelni. Wszystkie składniki umieść w naczyniu żaroodpornym. Posmaruj majonezem wymieszanym z ketchupem. Posyp serem. Piecz 20 minut w temp. 180°C.  Żur polski Sposób przygotowania...

  • Znudziła Ci się ryba w bułce tartej -polecam w cieście !

  • Co w różnych rejonach Polski je się na śniadanie wielkanocne?

    Są potrawy, które bez względu na region rządzą na wielkanocnych stołach w całej Polsce. Do nich należy między innymi żurek, biała kiełbasa czy słodkie mazurki. Inne dania są specyficzne dla konkretnego regionu. Co jada się na śniadanie wielkanocne w różnych rejonach Polski?

  • Filety z ryby możemy usmażyć w cieście z dodatkiem imbiru, sosu sojowego i sezamu. Jest bardzo delikatna i smaczna.

  • Egzotyczne warzywo: Koper włoski

    Już św. Hildegarda w XIII w. uważała, że koper włoski – obok orkiszu i jadalnych kasztanów – daje siłę, sprawny umysł, i chroni przed chorobami.

  • Bardzo proste

  • Wielkanocne specjały. Czego nie może zabraknąć na świątecznym stole?

    Wielkanoc to czas, który spędzamy w rodzinnym gronie w towarzystwie pysznego jedzenia. Podobnie, jak Boże Narodzenie, święta wielkanocne obfitują w tradycyjne dania, które koniecznie muszą pojawić się na stole w tym czasie. Jakich specjałów nie może zabraknąć na najważniejszym śniadaniu w roku?

  • Proste, mozna wykorzystac resztki z lodowki, spolszczylem angielskie " Toad in the hole"

Artykuły na temat: ryba w ciescie z majonezem
  • Rewolucja na talerzu

    Okrzyknięta polską Julią Child. Obie panie miały podobny plan na życie - być dobrą żoną i matką. Przy okazji zaangażowały się mocno w gotowanie i dzięki niemu odniosły niebywały sukces. Oto fragment książki o Lucynie Ćwierczakowiczowej "Pani od obiadów" Marty Sztokfisz.

  • Jak nie kochać brokułów?

    ..., aby się porządnie przegryzł. Paprykę upiec w rozgrzanym do 220°C piekarniku (około 15 minut). Zawinąć w folię, wystudzić i obrać. Pokroić na małe kawałeczki, zmiksować z majonezem, doprawić solą(...) ślimaczki. Makaron wymieszać z papryką, jogurtem i majonezem, doprawić solą i pieprzem, wyłożyć do salaterki. Na wierzchu dekoracyjnie ułożyć różyczki brokuła oraz ślimaczki z szynki.

  • Święta inaczej

    ...w święta jest także ryba po grecku i w galarecie. Pierwsze danie ze względu na to, że zawiera dużo warzyw i dostarcza m.in. wapnia, cynku magnezu i likopenu (z pomidorów), związku, który zapobiega nowotworom. Z kolei ryba w galarecie ma tę zaletę, że jest gotowana. Ten sposób przygotowania lepiej niż smażenie zachowuje cenne kwasy tłuszczowe. Inne ważne składniki, np. żelazo, które podczas gotowania...

  • Wesele bez mięsa?

    Bywa, że to państwo młodzi są jaroszami i nie wyobrażają sobie, aby w najważniejszym dla nich dniu stoły uginały się pod ciężarem mięsa. Na weselach bawią się jednak ludzie o różnych preferencjach kulinarnych. Jak zatem pogodzić poglądy gospodarzy i oczekiwania (często konserwatywnych) gości?

  • cranachan

    ...z majonezem), sporo przeroznych fasoli, rzepy, porow. Owsianka krolowa sniadan. Wedzone ryby, wlasciwie ryby pod kazda postacia, skoro jestesmy na wyspie to naturalne, co niestety nie odzwierciedlaja(...), typu smazony na glebokim oleju batonic mars, w ciescie nalesnikowym, lub frytki z octem, zawiniete koniecznie w papier, lub nalecialosci innych krajow przybylych i zamieszkalych tutaj, czyli glownie...