• Informacje na temat:

    ryba smażona w chrupiącej panierce

Przepisy na temat: ryba smażona w chrupiącej panierce
  • Karp smażony w migdałowej panierce

    Ciężko wyobrazić sobie bez niego Święta! W każdej postaci jest po prostu pyszny! Co powiecie na smażonego karpia w chrupiącej panierce z płatkami migdałowymi…?

  • Sekret tego dania tkwi w smakowitej chrupiącej panierce...

  • Warzywa z rosołu

    ..., dodaj pokrojone warzywa (marchewki, pietruszki, seler, por z rosołu), wymieszaj, dopraw i usmaż na patelni na rozgrzanym oleju. W panierce Ugotowane w całości warzywa - zwłaszcza marchewki, pietruszki czy kawałek selera - można opanierować w jajku i tartej bułce, sezamie, płatkach owsianych lub pokruszonych kukurydzianych i usmażyć. W chrupiącej, złocistej panierce warzywa będą smakowały...

  • Przepis wart wypróbowania: "Ryba smażona w serowej panierce"

  • Na Wigilijnym stole króluje oczywiście karp. Warto jednak przygotować również inne ryby, szczególnie jeśli mamy w domu małe dzieci. Doskonale sprawdzi się sandacz, ma doskonały smak, a do tego nie jest zbyt tłusty. Jeśli chcemy podać go dzieciom warto wybrać filet. Ryba broni się sama smakiem, dlatego wystarczy tylko sól, pieprz odrobina cytryny i doskonała panierka. :)

  • Pyszny chrupiący kalafior w lekko ostrej panierce. Przekąska idealna.

  • polecam wszystkim udka tak zrobione są z wierzchu chrupiące, w środku miękkie i soczyste. Można użyć oczywiście też innych części kruczka w oryginale były to skrzydełka

  • Przepis znalazłam na blogu Na Tropie Smaku i od tego czasu nie mogłam się doczekać aż go wypróbuje. Ta chrupiąca panierka jest obłędna!

  • No i w końcu jest nasza cudowna rybka.. Pomijam w tym wszystkim karpia, bo nie przepadam za nim, ale dodam tu przepis na filety z ryby ( tilapia, o ile dobrze pamiętam ).. Ma chrupiącą skorupkę i pyszny delikatnie aksamitny smak.. A kiedy zostawi się ja w przyprawach na 2-3 godziny, to aromat wchłonie się do mięsa i, wtedy czujemy niebo na języku ! :) Robi się ją szybko i sprawnie, więc można ją zrobić dokładnie przed pierwszą kolacją wigilijną !

  • Wypróbowany przepis na "Skrzydełka w chrupiącej panierce"

Artykuły na temat: ryba smażona w chrupiącej panierce
  • Święta inaczej

    Wigilia: Karp Tradycyjnie : Smażony w panierce. I w tej wersji, choć jest przecież rybą bogatą w zdrowe dla serca nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy z grupy B i lekkostrawne białko, traci(...) nafaszerujesz go cebulą, czosnkiem, pietruszką, cytryną, duszonymi warzywami korzeniowymi. Nie chcesz rezygnować z chrupiącej skórki? Lekko obsmaż rybę na maśle, przełóż do brytfanki, przykryj warzywami...