• Informacje na temat:

    ryba pieczony

Przepisy na temat: ryba pieczony
  • Ryba pieczona z warzywami

    Pożywne danie obiadowe

  • Ryba pieczona w sosie warzywnym

    Proste w przygotowaniu danie obiadowe

  • Ryba pieczona z warzywami

    Rybę warto jeść nie tylko od święta.

  • ​Pstrąg w boczku pieczony w folii

    Pstrąg to doskonała ryba, która urozmaici nasz jadłospis.

  • Pieczone pstrągi

    Danie dla miłośników ryb.

  • Kiełbasa z... ryb?

    ...warto jeść, ale nie częściej niż raz w tygodniu - zaznacza. Barowicz przed wędzonymi rybami przestrzega jedynie osoby z nadciśnieniem tętniczym, które mają problemy z nadmiarem soli w diecie. - Powinny...

  • Wakacyjna ryba

    Ryba rybie nierówna W nadbałtyckich kurortach smażalnia znajduje się w co drugim budynku. Wiele z nich to typowo sezonowe lokale, gdzie niestety liczy się tylko szybki zarobek. Są jednak miejsca, gdzie ceni się dobrą rybę. Współpracują z rybakami i serwują rzeczywiście świeże ryby, a nie odmrażane płaty zalegające w lodówkach od zimy. Jeśli zastanawiacie się, czy najpopularniejsze polskie ryby...

  • Ryby pieczone w papierowych papilotach

    Dzięki tej technice ryba zachowuje swój kształt, soczystość i wartości odżywcze. Plusem jest też to, że do przygotowania dania używa się minimalnej ilości tłuszczu.

  • Smaczne sposoby na pieczonego łososia

    Łososiowi nie można odmówić – przede wszystkim tego, że jest niezwykle piękną rybą, ale i bardzo smaczną. Dobrze doprawiony i upieczony łosoś jest wygodną bazą do wszelkich szybkich przekąsek i dań. W obliczu nadchodzącego lata, to też okazja, aby po okresie domowej izolacji wrócić do nieco zdrowszych posiłków, które nie będą czasochłonne, a pozostaną pyszne.

  • Dorsz pieczony z pomidorkami i koprem włoskim

    ...filety na podpieczonych plasterkach kopru włoskiego, obok pomidorków. Wstaw naczynie ponownie do piekarnika i piecz 12 minut, aż ryba będzie upieczona, a posypka zrumieniona.  5. Podaj w naczyniu, w którym ryba się piekła, posypaną gałązkami koperku, z bagietką. 

Artykuły na temat: ryba pieczony
  • Pieczony dorsz

    Lekki, dietetyczny i pyszny. Taki jest właśnie pieczony dorsz, a w dodatku bardzo szybko go przyrządzisz.

  • Ryba z rzeżuchą

    Świeża bazylia, tymianek, mięta pomogą Ci wyczarować dania, którymi zachwycisz najbliższych.

  • Pieczony łosoś serwowany na szpinakowej kołderce

    Ryba i mięso drobiowe pieczone w pergaminie lub aluminiowej folii są niezwykle smaczne i soczyste.

  • Pieczona ryba z ziołami

    1. Czosnek obrać, pokroić w plasterki. Zioła umyć, osuszyć. Oskubać z igieł gałązki rozmarynu, od łodyg szałwii oderwać listki. Chili przeciąć na pół,...

  • Jedzenie ryb chroni mózg przed starzeniem

    ...uwzględnienie w jadłospisie tłustych ryb może znacząco ograniczyć szkodliwy wpływ smogu na mózg.  Zawarte w rybach kwasy tłuszczowe omega-3 skutecznie zwalczają bowiem stany zapalne oraz zwiększają sprawność...

  • Pieczone filety po portugalsku

    Dorsz to ulubiona ryba Portugalczyków, ale danie można przygotować z innych gatunków, a także dodać kilka krewetek.

  • Pieczona dorada z masłem i rozmarynem

    Do pieczenia najlepiej nadaje się cała i koniecznie świeża ryba. W jej skórze można zrobić po trzy nacięcia z obu stron, włożyć w nie plasterki czosnku i posypać oregano.

  • Jak przyrządzić rybę?

    Jak sprawdzić, czy ryba jest świeża? I jak ją najlepiej przyrządzić? Zdradzamy sposoby!

  • Pieczony halibut w marynacie cytrynowej

    Czasy, kiedy smażona flądra była głównym przysmakiem lata, dawno minęły. Teraz możemy się cieszyć rybami i frutti di mare w wielu przepysznych wersjach!

  • Śledź pieczony z cytryną i masłem

    Śledź w oleju, a może w occie? Nie tylko! Przyrządź go na wiele innych, znakomitych sposobów.

Zdjęcia na temat: ryba pieczony
Wideo na temat: ryba pieczony
  • Jak wybrać najlepszą rybę na targu?

    Karpia jada się głównie w Boże Narodzenie. Kiedy ta ryba trafiła na polskie stoły? Skąd się bierze jego mulisty posmak? Jak wybrać idealnego karpia? Wszystko to wyjaśniła w "Dzień Dobry TVN" Aneta Łańcuchowska, dietetyk. Dlaczego warto go jeść? W kuchni programu kucharz Andrzej Polan przygotował dania z karpiem w roli głównej. W menu znalazły się: pasztet z karpia, karp pieczony z grzybami

  • Pieczona dorada z tymiankiem

    Prosty przepis na pyszną rybę

  • Dorada pieczona w niskiej temperaturze bez tłuszczu

    Warszawa, Polska. Zupa bez wody i danie bez tłuszczu? Brzmi to nieprawdopodobnie, ale jest realne, ponadto wyjątkowo zdrowe i z pewnością smaczne. Dietetyk i kucharz wspólnie opowiedzieli o walorach tych dań. Prz okazji Agnieszka Piskała zdradziła, że dzięki spożywaniu dużej ilości ryb, które zawierają jod, możemy zapobiec kretynizmowi (wrodzony zespół niedoboru jodu).