• Informacje na temat:

    ryba pieczony

Przepisy na temat: ryba pieczony
Artykuły na temat: ryba pieczony
  • Pieczony dorsz

    Lekki, dietetyczny i pyszny. Taki jest właśnie pieczony dorsz, a w dodatku bardzo szybko go przyrządzisz.

  • Ryba z rzeżuchą

    Świeża bazylia, tymianek, mięta pomogą Ci wyczarować dania, którymi zachwycisz najbliższych.

  • Pieczony łosoś serwowany na szpinakowej kołderce

    Ryba i mięso drobiowe pieczone w pergaminie lub aluminiowej folii są niezwykle smaczne i soczyste.

  • Pieczona ryba z ziołami

    1. Czosnek obrać, pokroić w plasterki. Zioła umyć, osuszyć. Oskubać z igieł gałązki rozmarynu, od łodyg szałwii oderwać listki. Chili przeciąć na pół,...

  • Pieczone filety po portugalsku

    Dorsz to ulubiona ryba Portugalczyków, ale danie można przygotować z innych gatunków, a także dodać kilka krewetek.

  • Pieczona dorada z masłem i rozmarynem

    Do pieczenia najlepiej nadaje się cała i koniecznie świeża ryba. W jej skórze można zrobić po trzy nacięcia z obu stron, włożyć w nie plasterki czosnku i posypać oregano.

  • Jak przyrządzić rybę?

    Jak sprawdzić, czy ryba jest świeża? I jak ją najlepiej przyrządzić? Zdradzamy sposoby!

  • Pieczony halibut w marynacie cytrynowej

    Czasy, kiedy smażona flądra była głównym przysmakiem lata, dawno minęły. Teraz możemy się cieszyć rybami i frutti di mare w wielu przepysznych wersjach!

  • Śledź pieczony z cytryną i masłem

    Śledź w oleju, a może w occie? Nie tylko! Przyrządź go na wiele innych, znakomitych sposobów.

  • Nadziewany pieczony łosoś

    ...po połowie farszu, połóż filety na tacce do pieczenia. Piecz przez 10 minut. Dodaj groszek cukrowy i piecz przez kolejne 2 minuty. Ryba powinna być wciąż różowa w środku. Przenieś na tackę...

Zdjęcia na temat: ryba pieczony
Wideo na temat: ryba pieczony
  • Jak wybrać najlepszą rybę na targu?

    Karpia jada się głównie w Boże Narodzenie. Kiedy ta ryba trafiła na polskie stoły? Skąd się bierze jego mulisty posmak? Jak wybrać idealnego karpia? Wszystko to wyjaśniła w "Dzień Dobry TVN" Aneta Łańcuchowska, dietetyk. Dlaczego warto go jeść? W kuchni programu kucharz Andrzej Polan przygotował dania z karpiem w roli głównej. W menu znalazły się: pasztet z karpia, karp pieczony z grzybami

  • Pieczona dorada z tymiankiem

    Prosty przepis na pyszną rybę

  • Dorada pieczona w niskiej temperaturze bez tłuszczu

    Warszawa, Polska. Zupa bez wody i danie bez tłuszczu? Brzmi to nieprawdopodobnie, ale jest realne, ponadto wyjątkowo zdrowe i z pewnością smaczne. Dietetyk i kucharz wspólnie opowiedzieli o walorach tych dań. Prz okazji Agnieszka Piskała zdradziła, że dzięki spożywaniu dużej ilości ryb, które zawierają jod, możemy zapobiec kretynizmowi (wrodzony zespół niedoboru jodu).