• Informacje na temat:

    ryba duszona z porem

Przepisy na temat: ryba duszona z porem
  • Duszona ryba po grecku

    ...potrzeby podlewaj wodą. Następnie dodaj pomidory lub przecier i wymieszaj. Na warzywa wyłóż kawałki ryby, przykryj pokrywką z dziurką i duś, aż ryba stanie się miękka. Podawaj z ulubioną kaszą...

  • Multicooker: Dorsz duszony w porach

    Czas przygotowania: 5 minut. Czas w Multicookerze: 20 minut. Program: stew. Porcji: 2.

  • Ryba w pieprzowej koszulce z warzywami

    Eleganckie i zdrowe danie.

  • Szaszłyki z ryb - Renata

    80 dag filetów z ryb (np. z okonia), 5 łyżek wódki, 7 łyżek pikantnego sosu sojowego, 1 czerwona papryka, 2 pory, 35 dag kiełków fasoli z puszki, 25 dag kiełków soi z puszki, 1 ząbek czosnku, 1,5 dag świeżego imbiru, 7 łyżek oleju, 1 łyżeczka cukru, 2 łyżki octu winnego,5 łyżek pikantnego keczupu, sól

  • Ryba w sosie koniakowym

    Wyjątkowy smak.

  • Doceńmy cukinię

    Ma dużo witamin, nie dostarcza wielu kalorii, a przy tym świetnie łączy się w potrawach z rybą, mięsem oraz innymi warzywami. Łagodna w smaku cukinia jest doskonała na surowo do kanapek i na grilla, do faszerowania, do zup, zapiekanek i placków.

  • Doceńmy cukinię

    Ma dużo witamin, nie dostarcza wielu kalorii, a przy tym świetnie łączy się w potrawach z rybą, mięsem oraz innymi warzywami. Łagodna w smaku cukinia jest doskonała na surowo do kanapek i na grilla, do faszerowania, do zup, zapiekanek i placków.

  • Dzieci i ryby

    ..., oczywiście po uzgodnieniu z pediatrą. Śledzie i spółka Mięso ryb nie wymaga długiej obróbki termicznej. Zbyt długie smażenie lub pieczenie sprawia, że ryba jest sucha i twarda. A powinna być...

  • Dania jednogarnkowe na rodzinny obiad

    ..., obficie posyp posiekaną natką. Ryba w pomidorach Sposób przygotowania Filety oprósz solą i pieprzem oraz mielonym imbirem, skrop sokiem z cytryny i odstawi na 1-2 godziny. Obrane cebule...

  • Wigilia po staropolsku

    ...łyżkę masła z łyżką mąki, rozprowadzić smakiem, w którym gotowała się ryba, dolawszy do smaku kieliszek wina francuskiego i soku z pół cytryny.  3. Odparować sos, żeby był gęsty. Wlać do sosjerki...

Artykuły na temat: ryba duszona z porem
  • Łosoś na duszonych warzywach

    Eleganckie danie dla odchudzających się.

  • Jak jeść zdrowo, jak ciekawie przyrządzić rybę, jakie są nowe techniki gotowania - o tym wszystkim mówi znany kucharz, Robert Sowa. Od 22 lutego do 18 marca realizowany był projekt "Zdrowa szkoła", czyli cykl szkoleń adresowanych do uczniów szkół gastronomicznych. W ramch projketu "Zdorwa szkoła",jeden z najbardziej znanych mistrzów kuchni Robert Sowa wraz z Grzegorzem Łapanowskim przekonywali młodych adeptów sztuki kulinarnej do zdrowego odżywiania się.

  • Dorsz w sosie "kurkumowym", ryż i duszone pory oraz 8-my dzień diety.

    ...i w smaku i w strukturze… ani zbyt mocno ani zbyt słabo ta ryba ne jest upieczona bo jest po prostu idealna! Mistrz podaje ją z purée z selera i z jabłka, ja nie miałam selera więc wymyśliłam co innego(...): banan i migdały   Kolacja: duszona kapusta z marchewką, mieszanka kasz, jogurt waniliowy. Zioła.

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Weź moją duszę

    .... Bragi specjalizował się w rozwodach, a Thora nie potrafiła sobie wyobrazić, by sama mogła zająć się czymś takim. Własny rozwód wystarczy jej na całe życie. Za to Bragi czuł się w tych sprawach jak ryba...

  • Boże Narodzenie to czas, kiedy zjadamy zdecydowanie najwięcej ryb. Warto jednak zwrócić uwagę na to, jakie ryby serwujemy bliskim, gdyż niektóre z nich mogą niekorzystnie wpływać na nasze zdrowie. Ta wiedza z pewnością przyda wam się nie tylko w święta. Mogłoby się wydawać, że ryby to jeden z najzdrowszych posiłków, jaki można zaserwować naszym bliskim. W końcu znajdziemy w nich bogactwo substancji odżywczych oraz mikroelementów, które doskonale wpływają na kondycję naszego organizmu. Co...

  • Pan POR

    ...cieplo ale tak, ze sie rozplywa w ustach, staje sie mieciutki, traci swa ostrosc. Taki por jest najlepszy z ryba pieczona lub tradycyjnie we Francji z malzami Swietego Jakuba... mysle, ze wynika to po prostu z jego delikatnosci. Zle laczy sie z miesem, znakomicie z rybami, malzami czy langustami. By zrobic fondu z pora nic prostszego... potrzeba okolo 25 minut. Na 4 duze porcje 1 kg...

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Wydawałoby się, że już wszystko o rybach wiemy. Mają one jednak swoje sekrety. / 123rf.com 1. Najlepiej rozmrażać ryby w mleku Dzięki rozmrażaniu ryb w mleku zamiast w wodzie, pozbędziemy się nieprzyjemnego „smaku mrożonki". Ten trik sprawi, że ryba będzie smakować jak świeża! 2. Ryby można marynować tylko w lodówce Ryby pozostawiane w marynacie na dłużej źle znoszą temperaturę...

  • Kulinarne zalety pstrąga

    Hodowlany czy z naturalnych połowów - jakie mięso kupić? Pstrąg to ryba nieco zapomniana w naszej kuchni. Jak podaje IERiGŻ-PIB, powołując się na dane bilansowe za 2017 rok dotyczące spożycia ryb(...) z naturalnych połowów, czy hodowlane. Niemniej jednak kupując pstrąga, należy zwrócić uwagę na to, czy ryba jest świeża. Powinna mieć delikatny zapach podobny do surowego ogórka. Mięso ma być zwarte...

  • „Trzy pory dnia. Kulinarne fascynacje Krzysztofa Tyszkiewicza” to zbiór sentymentalnych opowieści i rozmów Beaty i Krzysztofa Tyszkiewiczów, których tematem przewodnim są ich ulubione potrawy i smaki. Książka ukaże się 6 listopada nakładem Wydawnictwa G+J Książki.   Książka Krzysztofa Tyszkiewicza nosi tytuł „Trzy pory dnia", ponieważ jedzenie to czynność, którą ludzie wykonują co najmniej trzy razy dziennie przez całe życie. Autor przedstawia swoje ulubione dania, a z każdym z nich łączy...