• Informacje na temat:

    ryba duszona w porze

Przepisy na temat: ryba duszona w porze
  • Multicooker: Dorsz duszony w porach

    ...i zamknąć pokrywę, dusić około 10 minut. 3. Na podduszonym porze ułożyć rybę, przyprawić pieprzem, ponownie zamknąć pokrywę i dalej dusić całość 2 minuty. przed końcem wlać do misy śmietanę. 4. Kiedy...

  • Smaczny, lekki, zdrowy i ekspresowy obiadek:)

  • Czas na arktycznego dorsza walentynkowego

    Walentynki tuż, tuż, zatem czas na arktycznego dorsza walentynkowego. Dorastająca w zimnych głębinach basenu Morza Barentsa ryba, zwana jest po norwesku "skrei". Jest do zdobycia tylko w zimie - od stycznia do kwietnia. Wiedzą o tym potomkowie Wikingów...

  • interesujący smak

  • Gdy dziecko nie chce jeść

    ..., że nielubiana do tej pory ryba, doskonale smakuje tylko u ukochanej babci, a nie w domu? Picie po posiłku Dość powszechnym błędem jest stawianie dziecku na stole tuż pod noskiem kubeczka(...). Maluch nie zna się w ogóle lub aż tak dobrze na zegarku, aby wiedzieć, która godzina decyduje o porze obiadowej. Kojarzy to bardziej z wydarzeniami, jakie mają miejsce przed i po konsumpcji. Dlatego...

  • Boczek dla panów lubiących takie przekąski, i nie tylko ...miękki,aromatyczny i bardzo smaczny.Serdecznie polecam:)

  • Obiad w pół godz.Aromatyczny sos i miękkie mięso w pysznych dodatkach. Polecam:)

  • Sałatka wyszła bardzo smaczna.Polecam smakoszom śledzi:)

  • Kawałki kurczaka dobrze przyprawione i pieczone w rękawie foliowym na poszatkowanym porze. Smacznie i prosto.

Artykuły na temat: ryba duszona w porze
  • Te sposoby zmienią cię w wulkan energii

    Wcześnie zapadający zmrok i pogoda w kratkę sprawiają, że chodzisz śnięta jak ryba? Czas to zmienić i być wulkanem energii!

  • Jak jeść zdrowo, jak ciekawie przyrządzić rybę, jakie są nowe techniki gotowania - o tym wszystkim mówi znany kucharz, Robert Sowa. Od 22 lutego do 18 marca realizowany był projekt "Zdrowa szkoła", czyli cykl szkoleń adresowanych do uczniów szkół gastronomicznych. W ramch projketu "Zdorwa szkoła",jeden z najbardziej znanych mistrzów kuchni Robert Sowa wraz z Grzegorzem Łapanowskim przekonywali młodych adeptów sztuki kulinarnej do zdrowego odżywiania się.

  • Cykoria - odchudza  i odmładza

    O tej porze roku jest najsmaczniejsza i najbardziej bogata w wartości odżywcze. Warto z niej przyrządzać smaczne sałatki i jeść je bez obawy o dodatkowe kilogramy. Marta Urbańska...

  • Boże Narodzenie to czas, kiedy zjadamy zdecydowanie najwięcej ryb. Warto jednak zwrócić uwagę na to, jakie ryby serwujemy bliskim, gdyż niektóre z nich mogą niekorzystnie wpływać na nasze zdrowie. Ta wiedza z pewnością przyda wam się nie tylko w święta. Mogłoby się wydawać, że ryby to jeden z najzdrowszych posiłków, jaki można zaserwować naszym bliskim. W końcu znajdziemy w nich bogactwo substancji odżywczych oraz mikroelementów, które doskonale wpływają na kondycję naszego organizmu. Co...

  • Królestwo szorstkie i magiczne

    ...w labiryncie uliczek znaleźliśmy pokój po czym ochoczo wyruszyliśmy na pieszą eksplorację miasta. Tego nie można sobie odmówić nawet w stanie kompletnego zmęczenia. O tej porze na souk-u odbywa się...

  • 14 października 2014 r. Polskę odwiedził Marco Pierre White, jeden z najsłynniejszych szefów kuchni na świecie, kulinarny geniusz i ambasador Bulionetki do duszonych dań Knorr. Na specjalnej konferencji prasowej pokazywał, jak przyrządzać znakomite dania duszone. Fot. materiały prasowe Tego dnia było to z pewnością najsmaczniejsze miejsce na mapie Warszawy. Goście zgromadzeni w Domu Towarowym Braci Jabłkowskich w Warszawie, przedstawiciele mediów, blogerzy, miłośnicy kuchni, mieli wyjątkową...

  • Ratatouille

    ...to klasyczne danie francuskie... na letnia pore, gdyz do jego wykonania uzywamy letnich warzyw. Znane dzis na calym swiecie dobrze oddaje smaki i zapachy kuchni prowansalskiej... dobrze komponuje sie z pieczona ryba, z miesem tez... ale mozna jesc samo z chlebem... do wykonania potrzebne sa 1-2 cebule 1-2 zabki czosnku 2 baklazany 2 cukinie 1-2 papryki 4-6 pomidorow miesistych...

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Wydawałoby się, że już wszystko o rybach wiemy. Mają one jednak swoje sekrety. / 123rf.com 1. Najlepiej rozmrażać ryby w mleku Dzięki rozmrażaniu ryb w mleku zamiast w wodzie, pozbędziemy się nieprzyjemnego „smaku mrożonki". Ten trik sprawi, że ryba będzie smakować jak świeża! 2. Ryby można marynować tylko w lodówce Ryby pozostawiane w marynacie na dłużej źle znoszą temperaturę...

  • Produkty, które pomogą wyleczyć się z letniej anginy i uchronią przed kolejną

    ...w papryce potas uczestniczy w transporcie składników odżywczych do wnętrza komórek. II Śniadania Pij koktajle mleczno-owocowe: 1/2 szklanki czarnej porzeczki to 80 mg wit. C, a 1 szklanka pomieszanych(...) naturalne probiotyki. Obecne w czarnej porzeczce antocyjany działają antybakteryjnie, a flawonoidy wspierają osłabioną przez leki wątrobę. Obiady Dobre będą ziemniaki (2 szt. to 32 mg wit C) z gotowanym...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Według danych z 2018 r., konsumpcja ryb i owoców morza wynosi w Polsce ok. 12,5 kg na mieszkańca, co przekłada się na prawie ćwierć kilograma tygodniowo. To doprawdy niedużo. Dla przykładu: przeciętny Europejczyk spożywa ok. 23 kg ryb rocznie. Polacy są więc daleko w tyle za innymi mieszkańcami globu. A już z pewnością nie dorównują obywatelom...