• Informacje na temat:

    ryba cytrynowa z czym podajemy

Przepisy na temat: ryba cytrynowa z czym podajemy
  • Czy to się opłaca?

    Nie sposób przejść przez życie w zgodzie ze wszystkimi wytycznymi żywieniowymi, bo zamiast radości i przyjemności jedzenia, moglibyśmy zafundować sobie koszmar. Świadome odżywianie jest naszym sprzymierzeńcem. Życie skoncentrowane tylko i wyłącznie wokół talerza, przeliczanie każdej zjedzonej kalorii i skrupulatne studiowanie wszystkich etykiet nie ma natomiast nic wspólnego ze zdrowiem.

  • Delikatna, w chrupiącej panierce.

  • Panga w sosie cytrynowym

    ...w ciepłe miejsce aby nie ostygła. Z patelni zlać tłuszcz, zalać 1 szklanką wody, dodać pieprz, kapary i pokrojoną resztę cytryny, gotować ok. 2 min., po czym zaciagnąć sos mąką ziemniaczaną wymieszaną...

  • Fajny przepis na rybę nie tylko na piątek ;)

  • Egzotyczne kiwi na słodko i na ostro

    .... Następnie dodaj żółtko oraz 1-2 łyżki lodowatej wody. Szybko zagnieć ciasto. Uformuj je w kulę, zawiń w folię, po czym włóż do lodówki na około 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkuj na cienki placek(...) skórki. Owoce następnie opłucz, pokrój je na mniejsze kawałki. Przełóż do malaksera. Miksuj kilka sekund na najwyższych obrotach. Następnie mus z kiwi przełóż na gęste sitko, po czym przetrzyj...

  • Podaję tutaj kilka przydatnych informacji w jaki sposób i czym naostrzyć noż tak żeby nawet tani nóż kroił jak nóż szefa kuchni.

  • Indonezja na talerzu

    ...ludzi, którzy zamieszkują ponad 13 tysięcy wysp. Dodatkowo każda z owych tysięcy wysp jest niczym osobny, maleńki świat z własną kulturą, obyczajami oraz oczywiście niepowtarzalną kuchnią. To(...) zazwyczaj łączy się z różnymi odmianami ryżu oraz ze zdumiewającą dla nas ilością przypraw takich, jak galangal, imbir, kumin, kolendra czy trawa cytrynowa. Unikalne dodatki i ostre sosy...

  • Czy Wy też szukacie sposobu na ochłodę w te upalne dni? Domowa lemoniada to rozwiązanie idealne! Jeśli jeszcze nie próbowaliście przygotować własnej lemoniady to czas najwyższy ;)

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    .... Do litra wrzątku włóż wędzonkę oraz namoczone, odcedzone grzyby. Gotuj 30 minut, po czym dodaj oczyszczoną, pokrojoną włoszczyznę i ugotuj. Wywar przecedź. Grzyby drobno pokrój i włóż je ponownie do(...) przeciśnięty czosnek. Chwilę pogotuj. Wyjmij kiełbaski, obierz je ze skóry, pokrój w plastry, po czym podsmaż na oleju. Następnie ponownie dodaj do zupy. Podgotuj. Zabiel śmietaną, dopraw do smaku...

  • Zdrowa ryba, zawsze na czasie

Artykuły na temat: ryba cytrynowa z czym podajemy
  • Co nam teraz w jedzeniu najbardziej szkodzi

    Antybiotyki w mięsie, metale ciężkie w rybach, tłuszcze trans w słodyczach... Sprawdź, jakie substancje w żywności są najbardziej niebezpieczne dla zdrowia, i poznaj sposoby na ich unikanie.

  • Lody gałkowe, lody włoskie, desery lodowe – pycha! Ale czy to wyczerpuje lodowe propozycje? Czy lody z szarlotką na ciepło to szczyt ekstrawagancji? Fot. 123RF/Picsel   Granita to włoski, a dokładnie sycylijski deser, robiony z wody, cukru i dodatków smakowych. Przygotowuje się go w maszynie do lodów, a podaje w postaci pół zmrożonej. We Włoszech najpopularniejsza jest granita kawowa i migdałowa - Sycylijczycy mają w zwyczaju spożywanie jej na śniadanie wraz z brioszką. Sorbet od granity...

  • Tych produktów lepiej z sobą nie łączyć

    Co zrobić żeby uzyskać maksimum prozdrowotnych właściwości z pokarmów, które spożywamy? Nie wystarczy kupować produktów ze sprawdzonego źródła. Trzeba jeszcze widzieć, co z czym łączyć.

  • Jak jeść zdrowo, jak ciekawie przyrządzić rybę, jakie są nowe techniki gotowania - o tym wszystkim mówi znany kucharz, Robert Sowa. Od 22 lutego do 18 marca realizowany był projekt "Zdrowa szkoła", czyli cykl szkoleń adresowanych do uczniów szkół gastronomicznych. W ramch projketu "Zdorwa szkoła",jeden z najbardziej znanych mistrzów kuchni Robert Sowa wraz z Grzegorzem Łapanowskim przekonywali młodych adeptów sztuki kulinarnej do zdrowego odżywiania się.

  • Nasyć się latem

    Zainspirowani smakami poznanymi podczas dalekich podróży. Zachwyceni obfitością warzyw na straganach ułożyliśmy menu na schyłek lata. Jarzyny łączyliśmy z rybami, mięsem i egzotycznymi przyprawami. Pamiętając, żeby wszystkie dania były łatwe i szybkie do zrobienia.

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Fot. 123RF/Picsel W wielu rejonach świata rybie mięso jest podstawowym elementem diety. Dziwi więc fakt, że w Polsce - kraju, który posiada tak wiele rzek i jezior oraz dostęp do morza - ryby i owoce morza jada się tak rzadko. Jeśli już decydujemy się na rybę to zazwyczaj jest to karp ze stawu hodowlanego podawany w święta. To duży błąd. Gdyż mięso ryb jest bogatym źródłem wielu...

  • Gofry gryź!

    Mają nawet swoje święto, Międzynarodowy Dzień Gofra obchodzony jest 25 marca. Przypominamy sobie o nich, gdy robi się ciepło. Wtedy też odżywa spór, które lepsze: z bitą śmietaną czy z cukrem pudrem? Zamiast dywagować, lepiej eksperymentować, żeby sprawdzić, jakie jeszcze dodatki pasują do gofrów. I czy w wersji wytrawnej są równie dobre, jak na słodko...

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Wydawałoby się, że już wszystko o rybach wiemy. Mają one jednak swoje sekrety. / 123rf.com 1. Najlepiej rozmrażać ryby w mleku Dzięki rozmrażaniu ryb w mleku zamiast w wodzie, pozbędziemy się nieprzyjemnego „smaku mrożonki". Ten trik sprawi, że ryba będzie smakować jak świeża! 2. Ryby można marynować tylko w lodówce Ryby pozostawiane w marynacie na dłużej źle znoszą temperaturę...

  • Dom pachnący cynamonem

    ...zostać zrealizowane bez korzennych zapachów cynamonu, imbiru czy goździków. Zupa cytrynowa liczba porcji: 4 czas przygotowania: ok. godziny stopień trudności: dla początkujących Składniki...

  • Bogata w aromaty i niecodzienne dla Europejczyka połączenia smakowe, wykorzystująca to, co rodzi ziemia, zróżnicowana ze względu na regiony - kuchnia indyjska to prawdziwa kulinarna podróż. Kuchnię Indii charakteryzują potrawy z ryżu, przygotowywanego na niemal 30 sposobów, mąk pełnoziarnistych oraz fasoli, grochu i soczewicy. Smaki potęgują różne oleje do smażenia, w tym olej z orzechów arachidowych, kokosów, gorczycy, słonecznika czy soi. Innym rodzajem tłuszczu jest ghee, czyli klarowane...