• Informacje na temat:

    ryba bez osci na s

Przepisy na temat: ryba bez osci na s
  • Duszona ryba po grecku

    Składniki: 200 g białej ryby bez ości (dorsza, halibuta, morszczuka), 200 g pomidorów krojonych bez skórki lub domowego przecieru pomidorowego, 2 duże marchewki, duży seler, 2 korzenie(...) potrzeby podlewaj wodą. Następnie dodaj pomidory lub przecier i wymieszaj. Na warzywa wyłóż kawałki ryby, przykryj pokrywką z dziurką i duś, aż ryba stanie się miękka. Podawaj z ulubioną kaszą...

  • Ryba po japońsku - Agnieszka

    ...600g filetów (dorsz, morszczuk ? bez ości), 4 cebule, 1 słoik papryki konserwowej, 1 słoik ogórków konserwowych, olej do smażenia; na ciasto: 1,5 szklanki mąki, 2 jajka, 0,5 szklanki mleka, na zalewę: 2 szklanki wody, 4 łyżeczki ketchupu, 0,5 szklanki oleju, 3 łyżki octu, 1 mały koncentrat pomidorowy (puszka), 2 łyżki cukru...

  • Ryba z pesto zapiekana w makaronowych gniazdkach

    Składniki na 4 porcje: - 4 filety z dorsza bez skóry i ości, - 1 mała cukinia, - 1 cebula, - 1 pęczek bazylii, - 10 dag startego parmezanu, - 3 - 4 łyżki tartej bułki, - 1 puszka pomidorów pelati, - 30 dag makaronu wstążki, - - 2 ząbki czosnku, -1 kostka bulionu warzywnego, - 3 - 4 łyżki oliwy, - sok z cytryny, - sól, pieprz; Przygotowanie: Filety skropić sokiem cytrynowym...

  • Pyszne ryby na świąteczny stół

    Przygotujesz je bez trudu!

  • Łosoś w marynacie pomidorowej - Robert Sowa

    Składniki dla 4 osób: 4 x 160 g fileta z łososia norweskiego (oczyszczone, umyte, bez ości, ze skórą).

  • Łosoś w marynacie czosnkowej - Robert Sowa

    Składniki dla 4 osób: 4 x 160 g fileta z łososia norweskiego (oczyszczone, umyte, bez skóry i ości).

  • Filet z okonia po hiszpańsku - przysłała Ola

    ...filet bez ości z okonia; 1 duża papryka czerwona; 2 duże papryki zielone; cebula; 1 ząbek czosnku; 4 duże pomidory bez skórki (miękkie)

  • Sola w białym winie - przysłała Ola

    ...filety soli bez ości; 2 cebule pokrojone w półkola; sok z połówki cytryny; ok.1 szklanki białego wytrawnego wina; sól; mąka...

  • Łosoś w marynacie z whisky - Robert Sowa

    Składniki dla 4 osób: 4 x 160 g fileta z łososia norweskiego (oczyszczone, umyte, bez ości, ze skórą). Marynata: 50 ml whisky (im starsza, tym lepsza);

  • Łosoś w marynacie orzechowej - Robert Sowa

    Składniki dla 4 osób: 4 x 160 g fileta z łososia norweskiego (oczyszczone, umyte, bez skóry i ości) Marynata: 1 ząbek czosnku (obrany i zmiażdżony nożem);

Artykuły na temat: ryba bez osci na s
  • Ryba nie zawsze na zdrowie

    ...niskiej jakości i prawie bez wartości odżywczych. Dlatego postanowiliśmy sprawdzić, ile jest tak naprawdę "ryby w rybie" i jakie produkty wybierać, aby być pewnym, że jemy mądrze i zdrowo.   Nie(...) w rybie? Na wszystkie możliwe sposoby próbujesz namówić małego niejadka do skosztowania ryby? A może to siebie nie możesz przekonać do jej zjedzenia bez względu na to, czy jest w całości bądź pod...

  • Ryby, pierogi, grzyby i suszone owoce, pieczone mięsa i słodkie ciasta - wszystko to doskonale znamy, Siostry Salomea i Anastazja potrafią jednak wydobyć z nich zupełnie nowe smaki. Chcesz się o tym przekonać? Weź udział w naszym konkursie! Bożonarodzeniowa kuchnia Siostry Salomei łączy w sobie obie te potrzeby: odkrywania kulinarnych wrażeń i czerpania z tradycji. Jest świeża, zaskakująca, a zarazem sięga do sprawdzonych receptur. I, co najważniejsze, jest smaczna oraz barwna, dzięki czemu...

  • Co zamiast karpia?

    Pstrąg - jego mięso jest delikatne w smaku, miękkie, mało ościste i średnio tłuste. Halibut - jest średnio tłusty i delikatny w smaku. Dodatkowo zawiera mało ości. Tołpyga - to ryba(...), z niewielką ilością ości, o bardzo delikatnym smaku, bez charakterystycznego dla wielu słodkowodnych ryb posmaku mułu. Mięso dorsza jest świetne w smaku i zawiera mało ości. Zobacz także:

  • Jak przygotować pyszny i delikatny sernik z rodzynkami? Siostra Anastazja i siostra Salomea mają sprawdzony sposób. Przekonajcie się sami! Sernik z rodzynkami. Bez spodu Składniki: 1 kg sera białego 1 budyń śmietankowy 1 szklanka cukru pudru 20 dag masła 1 cukier waniliowy starta skórka z 1 cytryny 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag rodzynek 2 łyżki mąki 1 łyżka smażonej skórki pomarańczowej 8 jaj Wykonanie: Rodzynki sparzyć, odsączyć i obtoczyć w mące.Białka ubić na sztywną...

  • Kulinarne zalety pstrąga

    Hodowlany czy z naturalnych połowów - jakie mięso kupić? Pstrąg to ryba nieco zapomniana w naszej kuchni. Jak podaje IERiGŻ-PIB, powołując się na dane bilansowe za 2017 rok dotyczące spożycia ryb(...) z naturalnych połowów, czy hodowlane. Niemniej jednak kupując pstrąga, należy zwrócić uwagę na to, czy ryba jest świeża. Powinna mieć delikatny zapach podobny do surowego ogórka. Mięso ma być zwarte...

  • Siostra Anastazja i Siostra Salomea - niepowtarzalny duet smaków. Pierwsza czerpie to, co najlepsze, z polskiej kuchni, druga nie boi się inspirować cenioną na świecie dietą śródziemnomorską. Sprawdź ich kulinarne propozycje, a na Twoim stole w 2018 r. nuda na pewno nie zagości. Chciałbyś, aby przepisy sióstr Anastazji i Salomei towarzyszyły ci przez cały rok? Weź udział w naszym konkursie, a być może to właśnie do ciebie trafi wyjątkowy kalendarz z unikatowymi przepisami. Wystarczy, że w...

  • Dorsz w cytrynach z soli na purée z Crécy

    ...czyli obiad 30 minut... na 3 porcje 3 filety z dorsza bez osci, we Francji to "dos de cabillaud" cytryna z zalewy solnej lyzeczka rozowych ziaren...

  • Ryby, pierogi, grzyby, pieczone mięsa i słodkie ciasta - wszystko to doskonale znamy, jednak siostry Salomea i Anastazja potrafią wydobyć z nich zupełnie nowe smaki. Dzisiejsza kuchnia bardzo się zmienia, ale mimo wszystko cenimy w niej to, co dobrze znane. Lubimy, kiedy obok nowych smaków pojawiają się te tradycyjne, przywodzące na myśl nasz dom z okresu dzieciństwa. Dzieje się tak zwłaszcza podczas świąt. Pamiętamy doskonale smak wigilijnych i bożonarodzeniowych potraw, zapachy, które...

  • Ryby na polskim stole. Tych lepiej unikać

    Pełne zdrowych tłuszczy i kwasów. Zalecane każdemu, ale przede wszystkim tym, którzy chorują na serce. Systematyczne spożywanie to jeden z najlepszych sposobów na zachowanie zdrowia. Okazuje się jednak, że nie każda ryba jest pełna dobroczynnych właściwości. Niektórych gatunków lepiej unikać, w szczególności teraz gdy większość z nas spędza urlop nad morzem.

  • Ryby, pierogi, grzyby, pieczone mięsa i słodkie ciasta - wszystko to doskonale znamy, jednak siostry Salomea i Anastazja potrafią wydobyć z nich zupełnie nowe smaki. Dzisiejsza kuchnia bardzo się zmienia, ale mimo wszystko cenimy w niej to, co dobrze znane. Lubimy, kiedy obok nowych smaków pojawiają się te tradycyjne, przywodzące na myśl nasz dom z okresu dzieciństwa. Dzieje się tak zwłaszcza podczas świąt. Pamiętamy doskonale smak wigilijnych i bożonarodzeniowych potraw, zapachy, które...