• Informacje na temat:

    ryb zapiekana w warzywach

Przepisy na temat: ryb zapiekana w warzywach
  • Ryba w warzywach

    Przepis na pełnowartościowy obiad.

  • Risotto z rybą

    Delikatne, dobre nawet dla maluszka

  • Risotto z rybą

    Składniki: 100 g filetów rybnych 50 g ryżu 50 g włoszczyzny pomidor 2 łyżki zielonego groszku 2 łyżki startego żółtego sera cytryna natka pietruszki 2 łyżki oliwy Przygotowanie: 1. Ryż ugotuj na miękko. 2. Warzywa umyj, obierz, ponownie opłucz i zetrzyj na tarce. Z pomidora zdejmij skórkę. Włoszczyznę, pomidora i zielony groszek gotuj w ok. 200 ml...

  • Ryba pieczona w sosie warzywnym

    Proste w przygotowaniu danie obiadowe

  • Egzotyczne warzywo: Koper włoski

    ...bulwy zmiksuj z 1/2 szkl. wody i 1/2 łyżeczki oleju - wypij od razu). Nasiona fenkułu To bardzo popularna przyprawa w wielu kuchniach. We Francji dodaje się je do sosów do ryb, zwłaszcza tych na(...) rybnych. Jest też składnikiem najsłynniejszej azjatyckiej przyprawy "pięć smaków". Najbardziej znane i najsmaczniejsze potrawy z koprem włoskim Z doradą w pomidorach Ryby skrop sokiem z cytryny...

  • Risotto z rybą - po 2. roku

    Zrób pyszne risotto. Ucieszy się cała rodzina!

  • Ryba prosto z morza

    Gdy jesteśmy na wakacjach nad morzem, chętnie jemy ryby. Nie zapominajmy więc o nich, gdy już wrócimy do domu.

  • Risotto z rybą

    Składniki: 100 g filetów rybnych 50 g ryżu 50 g włoszczyzny 1 pomidor 2 łyżki zielonego groszku 2 łyżki startego żółtego sera cytryna natka pietruszki 2 łyżki oliwy Przygotowanie: 1. Ryż ugotuj na miękko. 2. Warzywa umyj, obierz, ponownie opłucz i zetrzyj na tarce. Z pomidora zdejmij skórkę. Włoszczyznę, pomidora i zielony groszek gotuj w ok. 200 ml wody...

  • Egzotyczne warzywo: Kapusta pak choi

    ...główka to porcja dla jednej osoby. Dlatego do smażenia czy pieczenia lepiej wybierać duże główki, a do jedzenia na surowo - małe. Pak choi można jeść na ciepło jako zieloną jarzynę do mięs i ryb (np...

  • 4 smaczne sposoby na rybę

    ...z cytryny. 5. Wrzuć kluseczki i dokładnie wymieszaj z sosem. Przełóż na talerze. Na wierzchu ułóż kawałki łososia. Zapiekane babeczki z farszem rybnym Składniki: 500 g białej ryby (np. dorsz...

Artykuły na temat: ryb zapiekana w warzywach
  • Dorsz z warzywami pieczony pod winem

    ...sokiem cytrynowym. Oprósz solą i pieprzem. Podsmaż na klarowanym maśle - po pół minuty z każdej strony. Ułóż na warzywach w formie. Rozłóż plastry cytryny. Podlej oliwą i Carlo Rossi Moscato. Zapiekaj 15

  • Ziemniak – warzywo niepospolite

    ...z innymi warzywami, rybami czy chudym mięsem są zarówno produktem dietetycznym, jak i wyjątkowo korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Zawierają błonnik, a także szeroki wachlarz witamin i minerałów...

  • Sos borowikowy Jak u Mamy WINIARY – aromatyczny sos przywołujący wspomnienia leśnych wypraw sprawi, że potrawy zyskają wyjątkowy charakter. Kremowy sos WINIARY świetnie sprawdzi się, jako dodatek do różnego rodzaju potraw z mięsem czy rybami. Głęboki smak i jedwabista konsystencja sosu przypadnie do gustu nawet największemu smakoszowi.   WINIARY POMYSŁ NA… spaghetti napoli – to...

  • Co warto jeść na poprawę nastroju

    Sięgaj po razowe makarony, pieczywo pełnoziarniste, płatki owsiane, kasze, brązowy ryż. W menu nie może zabraknąć ryb, chudego drobiu i podrobów.

  • .... Wybornie smakuje zestawiony z mięsem. Dobrze komponuje się z podsmażoną białą kiełbasą, pieczoną kaczką, ale też rybami i małżami. Najprostszy dodatek do dań obiadowych to jarmuż duszony...

  • Łososiowa frittata ze szpinakiem

    W upalne dni można nie mieć ochoty na mięsne obiady. Czym więc zastąpić kotlet? Rybą!

  • Awokado - bogate nie tylko w smak

    ..., czerwoną cebulą, wędzonymi rybami, pomidorami i sosem winegret. Jest jednym z najpopularniejszych składników koktajlowych przystawek. Zmiksowane z sokiem z cytryny, solą, pieprzem, drobno posiekaną...

  • Kuchnia śródziemnomorska. Dla zdrowia i urody

    Mała ilość tłuszczów, dużo warzyw i ryb - to główne zalety kuchni śródziemnomorskiej, uważanej za jedną z najzdrowszych.

  • Ziemniaki dla każdego

    ...kartofle na parze, albo w małej ilości wody. Zapiekane i serwowane z innymi warzywami, rybami czy chudym mięsem są zarówno produktem dietetycznym, jak i wyjątkowo korzystnie wpływają na nasze...

  • Nowe na polskim stole. Fenkuł

    Fenkuł, zwany inaczej koprem włoskim, to niskokaloryczne, bogate w witaminę C i potas warzywo o bulwiastym kształcie i charakterystycznym, lekko anyżkowym aromacie. Zawarte w nim olejki lotne mają korzystny wpływ na nasz układ trawienny, ale też... nerwowy. Można go jeść na surowo, gotować, dusić i grillować.