• Informacje na temat:

    ruskie gessler

Przepisy na temat: ruskie gessler
  • Uwielbiam lepić pierogi nie wiem jak wy ale mi kupne w ogóle nie smakują nawet te najdroższych firm, te ciasto pierogowe w kupnych jest bardzo twarde nie da się jego wcale jeść nie wspomnę już o farszu w kupnych pierogach. Moje lepienie pierogów podłapałam od koleżanki z grupy o wiele szybciej się robi niż tradycyjne fakt że te ozdobne zawinięcie jest pracochłonne ale warto bo efekt końcowy bardzo ładny.

  • klasyka ;-)

  • pierogi ruskie

  • Pierogi ruskie

  • Pierogi ruskie

  • Sprawdzony przepis na pierogi ruskie

  • Pierogi ruskie, chyba lubiane przez wszystkich.

  • tradycyjne ruskie pierożki które możemy dzieciom podać na słodko

  • Przygotowując buraczki na ciepło, usmażyłam do nich kotlety ruskie. Czyli coś w rodzaju ruskich pierogów, ale bez ciasta. Pyszne wyszły. A jakie łatwe do przygotowania! To po prostu podsmażone w panierce nadzienie ruskich pierogów, bez ciasta.

  • Ojciec - jako 100% Ślązak nie wyobrażał sobie, że można jeść ziemniaki z serem. Zarzekał się, że nie tknie wymysłu, który moja mama postanowiła przygotować pewnego dnia na obiad. Wytrzymał kilka takich obiadów, patrząc z obrzydzeniem jak pałaszujemy ruskie z gęstą śmietaną. Raz się przełamał i spróbował - je do dziś...

Artykuły na temat: ruskie gessler
  • Mapa smaków mojego życia

    ...się uśmiech. Moja mama natomiast robiła pierogi ruskie. Pamiętam, że w ich farszu było dużo, bardzo dużo duszonej cebuli. Rozpływały się w ustach. Podobnie jak pasztet, który zawsze przyrządzaliśmy(...) odsłonach... Smak pracy to smak przejedzenia. Jestem pewna, że po pączki nie sięgnę przez długie miesiące. Ostatnio śmiałyśmy się z Magdą (Magda Gessler), że kobiety często ciągnie do słodyczy, a my mamy...

  • Święta muszą być pełne tradycji

    Żaden inny dzień nie pachnie jak polska Wigilia Magda Gessler (63 l.) jurorka w programie MasterChef, prowadzi "Kuchenne rewolucje", jest właścicielką kilku restauracji, autorką wielu książek(...) inne: są pierogi z suszoną śliwką i migdałem, z kapustą i grzybami, z serem na słodko i ruskie, które wkładam do zamrażarki. Musi być też śledź - w tym roku będzie ze śliwką z octu. Koniecznie musi być...

  • ​Najstarsze krakowskie restauracje

    ...inwestorowi, który z kolei wydzierżawił go wraz z restauracją Adamowi Gesslerowi, znanemu warszawskiemu restauratorowi. Gessler, trochę sensat, trochę celebryta, jednak świetnie znający tajniki(...)! Adam Gessler prowadzący restaurację w hotelu "Francuskim" zbankrutował z kretesem. (...) Restauracja Grand Hotelu, ul. Sławkowska 5/7 Restauracja w "Grand Hotelu" (róg ul. Sławkowskiej i św...