• Informacje na temat:

    rurki makaronu nadziewane mięsem

Przepisy na temat: rurki makaronu nadziewane mięsem
  • Smakowite zapiekanki z mięsem mielonym

    ...mięsa. Przykryj 4 płatami makaronu, posmaruj 1/2 sosu serowego, ułóż warstwy cukinii (1/2), mięsa, resztę cukinii i 4 płaty. Posmaruj resztą sosu. Piecz 35-40 minut w 170°C. Faszerowane rurki(...) posmaruj 1/4 sosu, rozłóż rurki. Polej je pozostałym sosem (tak, by je zakrywał). Naczynie przykryj, piecz 40 minut w 180°. Na ostatnie 5 minut naczynie odkryj. Zapiekankę podawaj posypaną serem...

  • Święta po włosku

    ...rigate - puste muszelki o ślimaczym kształcie.  Sosy : ciężkie, treściwe i mięsne sosy  Tuby i rurki Tuby stworzone są do wprost do nabierania sosu, dlatego idealnie sprawdzają się do nich(...) żłobione rurki, bucatini - długi, wąski, podobny do spaghetti wydrążony makaron, manicotti - duże tuby, tortiglioni - wąskie rurki, tubini - średnie, lekko wygięte tuby i ziti - również średnie, proste...

  • Cannelloni z papryką - niezawodny przepis prosto z Włoch

    Kuchnia włoska zachwyca nie tylko mnogością smaków, barw i aromatów, ale także najwyższą jakością produkowanych w tym kraju makaronów. Nie oszukujmy się - nie ma dobrego włoskiego dania bez prawdziwego włoskiego makaronu!

  • Domowe makarony według włoskich przepisów

    ...wołowinę możesz z powodzeniem zastąpić mielonym mięsem z indyka, a oryginalny parmezan - utartym drobno oscypkiem lub serem parmino. Orecchiette szpinakowe Składniki: pakowanie makaronu orecchiette(...). Odcedź makaron. Wymieszaj z sosem. Posyp resztą sera oraz pokrojonymi pomidorami. Penne rigate z brokułami Składniki: opakowanie makaronu penne rigate (rurki karbowane), 50 dag brokułów, 4 solone...

  • Pieczarki na 10 sposobów

    Pieczarki podsmażone z cebulą, z dodatkiem przecieru pomidorowego, mogą być lekkim sosem do makaronu - muszelek, rurek lub spaghetti. Z farszem Duże pieczarki świetnie smakują nadziewane i później(...) możesz posypać natką pietruszki. Do sałatki Zarówno surowe, jak i podsmażone czy podduszone pieczarki mogą być doskonałym dodatkiem do wielu sałatek - zarówno warzywnych, jak też z mięsem (grzyby...

  • ...odmiany popularne są na całym świecie, a zwłaszcza w Azji i Ameryce Południowej. Canelloni: Włoska potrawa z makaronu. Grube rurki nadziewa się farszem mięsnym lub np. szpinakowym i z dodatkiem sosu...

Artykuły na temat: rurki makaronu nadziewane mięsem
  • Tradycyjne Cannelloni z mięsem i pomidorami

    Sprawdź na opakowaniu, czy cannelloni nie należy przed pieczeniem podgotować. Zwykle rurki miękną podczas pieczenia.

  • Wędrując między sklepowymi półkami możemy natrafić na różne rodzaje, gatunki i odmiany makaronu. Podstawową różnicą między nimi są kolor oraz kształt. Spaghetti, farfalle, fussili, czarny, brązowy, pomarańczowy - makaron może przyprawić nas o niezły zawrót głowy. Fot. www.barillastudio.it Zacznijmy od... koloru! Klasycznym kolorem makaronu jest żółty, w różnych odcieniach, od intensywnych, w przypadku znanych z babcinej kuchni makaronów jajecznych, po ciemniejsze, bursztynowe, z samej...

  • Makaron pełen smaku

    Duże rurki nadziewane mięsnym farszem, lub mniejsze - w aromatycznym sosie. Wybór należy do siebie.

  • Zapiekany lub gotowany. Tradycyjny, z razowej mąki, sojowej lub ryżowy. Dania z makaronem nie są drogie, za to szybkie i łatwe w przygotowaniu. Sprawdzą się w studenckiej kuchni i na spotkaniu towarzyskim - w postaci sałatek, z sosami, warzywami, mięsem lub owocami morza. Makaron poprawia humor, zawiera aminokwas wpływający na poziom serotoniny - hormonu szczęścia. Najzdrowszy jest ten z pszenicy durum (twardy) lub razowy, gotowany al dente ma niższy indeks glikemiczny. To mit, że makaron...

  • Makaron na stół!

    Czy rodzaj makaronu ma znaczenie dla potrawy?

  • W czwartym odcinku Gosia Molska poprosiła uczestników o przygotowanie wytrawnych, azjatyckich bułeczek baozi. Zobacz przepis i przygotuj je samodzielnie w domu. Ciasto: 10g świeżych drożdży 50g cukru 150g wody 300g mąki pszennej 450 1 łyżka oleju arachidowego   Przygotować zaczyn z drożdży, 1 łyżeczki cukru, 30 ml wody i szczypty mąki. Odstawić by zaczął pracować. Aktywny zaczyn połączyć z resztą składników ciasta. Wyrobić elastyczne, sprężyste ciasto i odstawić do wyrośnięcia na 30...

  • Makaron makaronowi nierówny

    Jeśliby nauczyć się oryginalnych, włoskich nazw wszystkich rodzajów makaronów, postawy włoskiego słownictwa mielibyśmy opanowane. Wbrew pozorom jednak kształt i rozmiar makaronu ma znaczenie!

  • Woda i mąka – tyle wystarczy do przygotowania makaronu. Dlaczego więc uważa się go za jeden z najbardziej kalorycznych produktów? Fot. www.barillastudio.it Przecież to świetna dawka energii, która może nie tylko pomóc zrzucić zbędne kilogramy, ale także pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie. Co ciekawe - poprawia też nastrój. Makaron, prawidłowo przyrządzony, wcale nie musi być kaloryczny. Jest wręcz wskazany dla naszego organizmu. Jednak czy będzie on wrogiem czy sprzymierzeńcem w walce o...

  • Grecka uczta

    .... z chrupiącą bagietką pełnoziarnistą. Zapiekanka pasticcio Składniki na 4-6 porcji: 35 dag makaronu długie cienkie rurki, sól, 2 duże cebule, 3 ząbki czosnku, 60 dag mieszanego mielonego mięsa(...) odcedzić, przelać zimną wodą, wydrążyć środki. Odłożoną cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na łyżce masła. Wymieszać z mięsem, ryżem, posiekaną natką pietruszki, koncentratem pomidorowym. Farsz doprawić...

  • Ziemniaki i makarony są tak uniwersalnymi składnikami, że większość z nas nie wyobraża sobie bez nich prawdziwego obiadu, lunchu czy przekąski. Fot. 123RF Zanim na dobre popadniemy w szał dodawania ich do każdej potrawy, warto sprawdzić, który z nich jest zdrowszy, mniej kaloryczny i bardziej potrzebny organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. W przypadku makaronu można usłyszeć mit o tym, że jest tuczący. Jednak wbrew powszechnej opinii, makaron nie tuczy! Przed ugotowaniem, w 100 g...