• Informacje na temat:

    rumowy z jabłkami

Przepisy na temat: rumowy z jabłkami
  • Naleśniki z jabłkami w rumowym sosie

    ...farsz: obrane jabłka drobno pokrój, wymieszaj z sokiem z cytryny, aby nie pociemniały. Rozgrzej łyżkę masła i na niej smaż jabłka aż zmiękną. Dodaj rodzynki i cukier, przestudź. 3. Przyrządź sos rumowy...

  • Smaczny ....do kawki i pogaduszek z koleżankami;)

  • Racuchy z owocami

    Nakarmisz nimi całą rodzinę albo ugościsz znajomych, nie wydając przy tym zbyt wiele. A dzięki pysznym i niebanalnym dodatkom odkryjecie to danie na nowo.

  • Sprawdzony przepis na "Rumowy keks"

  • Wyjątkowa szarlotka

    ...rumowym. Dodać jabłka i gotować 5 minut. Budyń rozmieszać w 100 ml soku jabłkowego i również dodać, gotować 1 minutę, cały czas mieszając. Zdjąć z płyty. Blachę piekarnika (32x39cm) natłuścić i posypać...

  • Smaczny pomysł na "Krem rumowy"

  • 12 najlepszych przepisów na pączki

    ..., 100 g masła, opakowanie cukru waniliowego, aromat rumowy, 2 jajka, 140 g konfitury ananasowej, 2 l oleju, 250 g cukru pudru, 2 łyżki soku z limonki, 2 łyżki Batida de Coco, 2 krążki(...) i odstawić na 15 minut w ciepłe miejsce. Masło roztopić, zdjąć z ognia, dolać pozostałe mleko. Pozostały cukier, cukier waniliowy, aromat rumowy, jajka i masło z mlekiem dodać do ciasta i wszystko...

  • TEN PRZEPIS WYMAGA DUZEJ STARANNOSCI ORAZ CIERPLIWOSCI...TAKZE POWODZENIA...!

  • Najlepsze przepisy na pyszne pączki

    ..., - 42 g drożdży, - 100 g cukru, - 100 g masła, - opakowanie cukru waniliowego, - aromat rumowy, - 2 jajka, - 140 g konfitury ananasowej, - 2 l oleju, - 250 g cukru pudru, - 2 łyżki soku z limonki(...) i 50 ml ciepłego mleka. Zarobić i odstawić na 15 minut w ciepłe miejsce.   Masło roztopić, zdjąć z ognia, dolać pozostałe mleko. Pozostały cukier, cukier waniliowy, aromat rumowy, jajka...

  • Propozycja deseru raczej dla dorosłych, gdyż blaty ciasta nasączone są rumem, który wyśmienicie komponuje się z karmelem.

Artykuły na temat: rumowy z jabłkami
  • Serowe pyszności

    .... Ciasto piecz godzinę w temp. 180 st. C. Pomarańczowy na pierniczkach Składniki: 100 g pierniczków rumowych, 100 g herbatników, 100 g masła, 1 kg twarogu (w kostce), 250 g drobnego cukru, ok. 80 ml(...) pomarańczy tak, aby na obwodzie została krawędź o szerokości około 2 cm. Posyp cukrem pudrem. Z jabłkami i bezą Składniki: 1,5 kg jabłek, 200 g masła, 300 g cukru, 4 łyżki soku cytrynowego, 200

  • Owoce zapiekane pod kruszonką, z angielska zwane crumble, to doskonały pomysł na deser o każdej porze roku. Świetnie smakuje z truskawkami, śliwkami czy wiśniami, jednak zimą warto przygotować go z jabłkami, gruszką, orzechami włoskimi, dodatkiem korzennych przypraw i imbiru, które dodatkowo rozgrzeją w mroźne wieczory. Do ekspresowego przygotowania crumble wystarczą podstawowe składniki, a dodatek mąki orkiszowej i brązowego cukru sprawi, że nawet osoby dbające o linie sięgną po dodatkową...

  • Słodkie naleśniki na chandrę jesieni

    ...min w temperaturze 200 ° C. Udekoruj owocami i podawaj jeszcze ciepłą. Przygotowanie: 50 minut Porcja: 345 kalorii Z jabłkami w rumowym sosie Składniki na 6 porcji: 1 i 1/2 szklanki mąki(...) pociemniały. Na patelni rozgrzej łyżkę masła i na niej smaż jabłka, aż zmiękną. Dodaj cynamon, rodzynki i cukier. Wymieszaj i odstaw do ostygnięcia. 3. Gdy farsz jabłkowy będzie stygł, przyrządź sos rumowy...

  • Z bogactwem warzyw i owoców zawsze kojarzyłem przełom wiosny i lata. Jednak to nadchodząca jesień przynosi uginające się od owoców gałęzie w sadach. Fot. 123RF/Picsel Jeśli wybierzecie się za miasto i leniwym krokiem pospacerujecie rozglądając się po owocującej naturze, zachwycą was jabłonie. Tak, to właśnie teraz, gdy pogoda grymasi nadchodzi sezon na jabłka.   Jabłko to najpopularniejszy owoc na świecie. Na wskroś polski, choć uprawiany także w wielu innych rejonach świata. Okrągłe,...

  • Apetyt na ciepłe, słodkie kluseczki

    Knedle z jabłkami Składniki na 4 porcje: 30 dag jabłek, 4 dag masła, 50 dag ugotowanych ziemniaków, 5 dag cukru pudru, 20 dag mąk, sól, jajko, 2 dag bułki tartej, łyżeczka cynamonu 1. Jabłka umyj, obierz, pokrój w ósemki i usuń gniazda nasienne. Każdą cząstkę podziel jeszcze w poprzek na pół. 2. W wysokim garnku zagotuj wodę z solą. Na maśle zrumień bułkę tartą połączoną z połową cynamonu...

  • To jedne z najpopularniejszych owoców w naszym kraju. Jak je przygotować, aby smakowały naprawdę dobrze? Fot. 123RF/Picsel Jabłka to owoc na wskroś polski, który wyjątkowo często gości na naszych stołach. Cenimy je przede wszystkim ze względu na fantastyczny smak oraz właściwości odżywcze. Włączając je do diety, zyskujemy cenne źródło witamin i składników odżywczych, niezbędnych naszemu organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. Pektyny zawarte w jabłkach skutecznie wymiatają wolne rodniki,...

  • Cynamonowe smaki i smaczki

    Tę aromatyczną przyprawę dodajesz tylko do szarlotki? Spróbuj dodać cynamon do ciast z marchewką, dynią i ziemniakami.

  • Gdy stoimy przed półką z jabłkami, nasz wzrok najczęściej przyciągają te krwisto czerwone, o błyszczących skórkach. Jednak to właśnie tych owoców powinniśmy unikać. Przekonajcie się dlaczego. Fot. 123RF Które jabłka są najzdrowsze? Wiele osób odpowie, że te, które mają jednolicie ubarwioną, błyszczącą skórkę, pozbawioną jakichkolwiek obić. Ale czy to aby na pewno dobry wybór? Kupując je w supermarketach, powinniśmy się wystrzegać takich „idealnych" owoców, gdyż razem z nimi, możemy zjeść...

  • Naukowcy z Uniwersytetu Stanu Waszyngton odkryli, że nie wszystkie jabłka odchudzają w równym stopniu. Która odmiana jabłek ma najsilniejsze działanie odchudzające? Fot. 123RF.COM/PICSEL Giuliana Noratto ze swoim zespołem zwróciła uwagę na substancje, które są zawarte w jabłkach i biologicznie aktywne, ale nie trawione. W badaniu uwzględniła odmiany Granny Smith, Braeburn, Fuji, Gala, Golden Delicious, McIntosh i Red Delicious. Podawała je otyłym myszom. Co takiego w sobie mają "babcine"...

  • Jeśli po upieczeniu szarlotki wyrzucasz jabłkowe obierki i ogryzki do kosza, popełniasz duży błąd! Jak przestać marnować skórki i ogryzki? Fot. 123RF.COM/PICSEL Jabłka same w sobie są bardzo zdrowe - o czym dowiedzieliście się już z tego artykułu. Bez skórki jednak korzyści z ich jedzenia byłyby znacznie mniejsze. To w skórce jest najwięcej błonnika (1/3 całego błonnika zawartego w jabłku!) regulującego pracę układu pokarmowego i wspomagającego odchudzanie, kwercetyny, silnego antyoksydantu z...