• Informacje na temat:

    ruloniki z szynki konserwowej

Przepisy na temat: ruloniki z szynki konserwowej
  • ...4 duże pory, 8 plastrów szynki konserwowej, 8 plastrów sera, 200 ml śmietany, łyżka mąki, sól, pieprz, papryka. Czas przygotowania - ok. 15 minut.

  • Pyszne naleśniki meksykańskie - przysłał Jinny

    Na ciasto: 1,25 szklanki mąki pszennej; 0,5 szklanki mąki kukurydzianej; 4 łyżki oliwy; 1 jajko; sól i 6 łyżek oliwy do smażenia; na nadzienie: 3 łyżki ugotowanej fasoli; 2 łyżki oliwy; 1 łyżka śmietany; 2 jajka; 12 dag szynki konserwowej; 1 łyżeczka szczypiorku; szczypta ostrej papryki i sól...

Artykuły na temat: ruloniki z szynki konserwowej
  • Z rulonikami z szynki

    ...krążek cebuli i plasterek ogórka. Zawiń i zepnij drewnianym patyczkiem. 4. Sałatę wymieszaj ze wszystkimi składnikami. Wierzch udekoruj połówkami jajek. Wokół salaterki ułóż ruloniki z szynki...

  • Przepisy zwyciężczyni MasterChefa

    Figi z serem roqueford, zupa z zielonego groszku, ruloniki z soli, rostbef z sosem rémoulade i lody migdałowe na ciepłych śliwkach - to przepisy Basi Ritz, zwyciężczyni programu "MasterChef", którego finał obejrzeliśmy w niedzielny wieczór, 25 listopada, na antenie TVN. Dziś jej książka kucharska ukazała się w księgarniach. My już teraz prezentujemy jej fragmenty.

  • Śniadanie mistrzów

    ...i estragonu, sól, pieprz, 2 pomidory, 4 rzodkiewki, 4 liście sałaty, 2 młode cebulki, 6 kromek chleba, 4 plastry szynki. Dwie łyżki twarogu utrzyj z musztardą. Pozostały twaróg wymieszaj z ziołami(...) chleba posmarowaną pastą. Na wierzch połóż liść sałaty i zwinięty w rulonik plasterek szynki. Przykryj pozostałymi kromkami. Każdą kanapkę udekoruj kopczykiem twarogu doprawionego musztardą, na wierzch...

  • Karnawałowe auszpiki

    ...formy i włożyć do lodówki. Kiedy stężeje, ułożyć na niej ruloniki z szynki, zalać częścią galarety. Kiedy lekko stężeje, ułożyć na niej kiełki sojowe i zalać resztą galarety. Formę włożyć ponownie do(...) sklarowania. Na końcu przecedzić przez wilgotną ściereczkę. Rulon z szynki w galarecie Składniki na 4 porcje: 500 ml czystego wywaru z warzyw, 60 ml octu, 1 łyżka cukru, sól, 2 ziarenka pieprzu...