• Informacje na temat:

    rukola na ciepło

Przepisy na temat: rukola na ciepło
  • Rukola z ziemniakami i rybą

    Składniki: opakowanie listków rukoli (75 g), 50 dag ziemniaków (mogą być mrożone ćwiartki), płat wędz. łososia, 4 łyżki kaparów ze słoiczka, 2 łyżki oliwy z oliwek, sól, pieprz.

  • Wykwintna i prosta w wykonaniu przekąska, ciekawe połączenie smaków.

  • Gofry – przysmak w kratkę

    Najlepiej smakują na ciepło!

  • Lekki, szybki obiad dla dwojga idealny z lampką białego wina

  • Lekkie sałatki z pomidorami

    Na ciepło, na zimno i do słoika!

  • Buraczki na ciepło to bardzo smaczny i zdrowy dodatek do obiadu.

  • Wiosna na talerzu - przepisy na lekkie dania

    Wraz z nadejściem wiosny zmieniają się nasze preferencje kulinarne. Ciepłe i sycące potrawy zastępujemy lekkimi i kolorowymi daniami, w których dominują świeże warzywa. W sezonie wiosennym idealnie sprawdzą się proste i pożywne sałatki. Co jeszcze powinno trafić na nasze stoły? Sprawdźcie nasze menu.

  • Sposób na tani, prosty i smaczny dodatek do obiadu to marchewka na ciepło. Klasyczny dodatek do polskiego dania głównego.

  • Pizzerinki chłopskie

    Coś dla miłośników najsłynniejszego włoskiego specjału - pizza w wersji mini. Tym razem po chłopsku, a więc z pysznym, sycącym dodatkiem jajka i kiełbasy. Można zjeść pizzerinki od razu, na ciepło, albo zabrać ze sobą i np. posilić się nimi w pracy, będą pożywnym drugim śniadaniem.

  • Uwielbiam buraczki w każdej postaci, bo są zdrowe, smaczne i dodają mnóstwo energii. Te na ciepło, podawane do obiadu przypominają mi smaki dzieciństwa. Dzisiaj zapraszam na moją wersję tego dania, przygotowaną z pieczonych buraczków, jabłka i cebulki. Smacznie polecam :)

Artykuły na temat: rukola na ciepło
  • Sałatka z kurczakiem i rukolą

    Zamiast rukoli można użyć świeżych liści młodego szpinaku lub ulubionej sałaty. Można też dodać zblanszowane zielone szparagi.

  • Sosy do warzyw na ciepło Knorr raz na zawsze rozwiązały problem gotowanych warzyw o mało wyrazistym smaku. Dostępne w 4 wariantach smakowych pozwalają w prosty sposób przyrządzić pyszne, aromatyczne dania warzywne. Zostały one docenione przez konsumentów, którzy przyznali sosom Knorr wyróżnienie „Produkt Roku 2014”. Fot. 123RF.COM/PICSEL Sosy do warzyw na ciepło Knorr to linia 4 wariantów smakowych w zależności od rodzaju warzyw, do których są dedykowane: serowo-kremowy do brokułów i...

  • Pizza z szynką i rukolą

    1. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy rozkruszone drożdże, 4 łyżki letniej wody mieszamy, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na pół godziny w ciepłe...

  • Kilka lat temu dietę Polaków zdominowały zielone owoce i warzywa. Do dziś w formie koktajli lub sałatek spożywamy rukolę, jarmuż i avocado. Teraz do naszej kuchni wdzierają się kolejne dodatki, których wartości odżywcze porównywane są z tymi zawartymi w warzywach i owocach - niektóre mają ich nawet więcej. Wśród nowości znajdują się m.in. baobab, camu camu i jagody maqui. Co o nich wiemy? Fiolet na naszym talerzu Jakiś czas temu niemal wszyscy przekonywaliśmy się do zielonych owoców i...

  • Rukola święci triumfy

    ...20 kcal. I jest zdrowa. Zawiera witaminy A i C oraz żelazo. Po prostu na obiad Rukola w daniach na ciepło sprawdza się zwłaszcza w makaronach. Ugotuj makaron al dente i podawaj z całymi pomidorami(...). Obie sałatki serwujemy ze świeżą bagietką, a tuż przed podaniem polewamy sosem winegret: oliwa z oliwek, sok z cytryny lub ocet balsamiczny, sól i pieprz. Bardziej wyszukana wersja to: rukola...

  • Smaczny i szybki obiad? Siostra Anastazja i siostra Salomea proponują kurczaka w winie z surówką z rukoli i pomidorków. Palce lizać. Filety z kurczaka duszone w czerwonym winie Składniki: 60 dag filetów z kurczaka 2 cebule 2 ząbki czosnku 50 dag pieczarek zamkniętych 1 szklanka wytrawnego wina czerwonego sok z 1 cytryny 1/3 łyżeczki ziół prowansalskich 3-4 łyżki oliwy sól pieprz Wykonanie: Cebule obrać i pokroić w piórka. Czosnek obrać i drobno posiekać. Pieczarki wymyć. Mięso wymyć,...

  • Ciepła kanapka na zimne dni

    To idealna przekąska, która sprawdzi się podczas podróży i wycieczek. Można przygotować ją na kilka sposobów. Oto jeden z nich.

  • Nadchodzi najbardziej szalona noc w roku, czyli Sylwester! Spędzany na balu, w klubie albo w domowym zaciszu. W ciągu tej jednej nocy na pewno nie może zabraknąć pysznych przekąsek i gorących dań. Jak Sylwester, to nie może zabraknąć pysznych kanapeczek! Dla dużej ilości gości sprawdzą się panini, czyli te w stylu włoskim. Zrobione są zwykle z chleba lub pszennej bułki, a w środku umieszcza się różne składniki, także sezonowe. Mogą nimi być ser, szynka, salami, pieczone mięso oraz warzywa...

  • Sałatka grzybowa na ciepło

    Trzy rodzaje grzybów nadają jej bogaty smak.

  • Zdrowie, zdrowie i jeszcze raz, zdrowie - to drugie imię tych wyjątkowych warzyw. Brokuły to skarbnica witamin i składników mineralnych. Jak je przyrządzać? Z czym podawać? Przekonaj się sam. Fot. 123RF/Picsel Brokuł to bliski krewny kapusty, który zdaje się być od niej zdecydowanie bardziej zdrowszy i prostszy w przygotowaniu. Warzywo to stało się w naszym kraju niezwykle popularne, głównie ze względu na delikatny smak oraz niezwykłe właściwości odżywcze. Dla osób z nadciśnieniem tętniczym...