• Informacje na temat:

    rukola limonka

Przepisy na temat: rukola limonka
  • Pikantne babeczki

    Składniki na 8 porcji: - 8 jajek, - 8 gotowych babeczek z kruchego ciasta, - szklanka wędzonego łososia pokrojonego w kostkę, - 1/3 szklanki majonezu, - 2 łyżki czerwonego kawioru, - 2 pęczki szczypiorku, - oliwki faszerowane papryką, - rukola, - sól, - pieprz, - 1/3 szklanki octu spirytusowego, - plasterki cytryny lub limonki Przygotowanie: 1. Zagotuj 1 l wody...

  • Prosta i na pewno o wiele zdrowsza wersja wody smakowej

  • Kolorowa sałatka z orzechami pekan

    ​Świetna na lekkie, wielkanocne śniadanie.

  • Lekki, szybki obiad dla dwojga idealny z lampką białego wina

  • Pasty kanapkowe z dodatkiem twarogu

    Bogate w białko smarowidła sprawią, że długo będziesz czuła się najedzona. Dzięki warzywom zapewnisz sobie też dodatkową porcję witamin i mikroelementów

  • Sprawdzony przepis na "Rukola z pomarańczą"

  • Uroczysty obiad

    Spodziewasz się gości? Szykuje się jakaś wyjątkowa okazja? Podpowiadamy, jakie potrawy idealnie nadadzą się na uroczyste spotkanie.

  • Smaczne, oryginalne połączenie składników to sukces smakowy tej sałatki ;)

  • Awokado nadziewane sałatką z soczystą wiśnią

    Składniki: 3 duże, dojrzałe awokado 2 pęczki natki pietruszki 1 garść rukoli 100 g orzechów włoskich np. Bakalland 100 g wiśni soczystej np. Bakalland 1 limonka 2 łyżki oliwy 1 łyżka płynnego miodu 1 łyżka musztardy np. Dijon   sól i pieprz do smaku Przygotowanie: 1. Awokado myjemy i kroimy na połówki. Wyjmujemy pestki...

  • Zaskakująco pasujące do siebie smaki!

Artykuły na temat: rukola limonka
  • Rukola święci triumfy

    ...20 kcal. I jest zdrowa. Zawiera witaminy A i C oraz żelazo. Po prostu na obiad Rukola w daniach na ciepło sprawdza się zwłaszcza w makaronach. Ugotuj makaron al dente i podawaj z całymi pomidorami(...). Obie sałatki serwujemy ze świeżą bagietką, a tuż przed podaniem polewamy sosem winegret: oliwa z oliwek, sok z cytryny lub ocet balsamiczny, sól i pieprz. Bardziej wyszukana wersja to: rukola...

  • Sałata z rzodkiewkowym pesto i kozim serem

    Przygotowanie: Jako bazę pesto zamiast liści rzodkiewek można użyć rukoli, natki pietruszki lub listków bazylii/ jarmużu. Rzodkiewki pokrój w ćwiartki,...

  • Polędwiczki w sosie z powideł śliwkowych z pieczonymi burakami

    Przygotuj pyszny obiad!

  • Kotleciki z komosy

    Komosę ryżową można zastąpić dowolną kaszą. Zamiast bułki tartej możesz użyć otrąb lub zmielonego siemienia lnianego, a jeśli nie masz szpinaku, dodaj natkę pietruszki.

  • Problemy z trawieniem? To możne być śledziona

    ​Potrawy powinny być lekkostrawne. Niewskazane są ciasta, kremy, sosy, tłuste wędliny, dania smażone i ciężkostrawne produkty - gruboziarniste pieczywo, kasze, cebula, fasola czy warzywa kapustne.

  • Smaki spiżarni: Buraki

    To często niedoceniane warzywo, a z ogromnym potencjałem.

  • Dynia na słono i słodko

    Słusznie nazywana jest królową jesieni. Zawiera mnóstwo składników odżywczych i ma niewiele kalorii. Dynia jest pyszna w potrawach i deserach!

  • Na słodko czy na ostro?

    ​Smaku tych truskawek, które mamy teraz, nic nie przebije. Są najsmaczniejsze - wygrzane w słońcu, soczyste, słodkie, aromatyczne, rozpływające się w ustach. A to dlatego, że teraz kupujemy nasze, krajowe truskawki, prosto z krzaczka.

  • Kiełki pełne witamin

    Pod względem zdrowotnym lepsze niż owoce! Dlatego warto je dodawać do mięs i sałatek przez cały rok.

  • Ekspresowe dodatki, czyli letnie sałatki

    Nie może ich zabraknąć na piknikowym czy grillowym stole. Dostarczają wielu witamin, są przepyszne i świetnie komponują się z pieczonym na grillu mięsem, a bogactwo antyoksydantów niweluje szkodliwy wpływ związków powstałych podczas pieczenia, chroniąc nas przed wolnymi rodnikami.