• Informacje na temat:

    różowy placuszek

Przepisy na temat: różowy placuszek
  • Rabarbar – deserowy król wiosny!

    Różowy, bogaty w smaku rabarbar urozmaica wiosenne menu, nadaje mu lekkość i wyjątkowy, sezonowy smak. Oprócz charakterystycznych kwaskowych nut,zwraca uwagę zawartością wielu  witamin(m.in. C, E i B), kwasu foliowego i soli mineralnych.Warto skorzystać z sezonu na rabarbar, by wyczarować w kuchni proste i zdrowe smakołyki. Szybką wiosenną przekąską z rabarbarem są na przykład placuszki. Słodko...

  • W buraczkach są delikatne i smaczne.

  • Rabarbar – obietnica lata

    ...warzywa, która oficjalnie nosi nazwę ogonka liściowego. Znaleźć go możemy w kolorach: zielonym, różowym lub czerwonym. Jeśli chcemy podać go dziecku - wybierzmy jak najbardziej czerwony kawałek - będzie...

  • Biszkopcik o ładnym kolorze,lekki jak puszek.Można jeść sam lub wykorzystać do przekładania np do tortu.

  • JESIEŃ PEŁNA SŁOŃCA! WYPRÓBUJ NOWE, CYTRUSOWE DŻEMY ŁOWICZ!

    Jesień w tym roku ma smak cytrusów! Wszystko za sprawą nowych dżemów od Łowicza. Marka ponownie zaskakuje i w limitowanej kolekcji proponuje nam aż trzy pełne słońca smaki. Produkty przyprawią Cię o prawdziwy, pomarańczowy zawrót głooowy! Soczysty smak tego owocu został zestawiony z trzema innymi, pysznymi cytrusami – mandarynką, grejpfrutem i cytryną. Wszystko to tworzy unikalne na rynku połączenia, które stanowią prawdziwą cytrusową eksplozję. Nowe dżemy od Łowicza rozpromienią swoim...

  • Fantastyczny na sobotnie spotkania z przyjaciółmi.

  • Letnie, kulinarne inspiracje

    Lato to wyjątkowa pora roku, która obfituje w świeże i lokalne produkty, co sprzyja eksperymentowaniu w kuchni – zupa z rzodkiewek z jęczmienną, cukiniowe placki z kaszą owianą i wędzonym pstrągiem, pęczak ze szparagami oraz botwiną, czy deserowe jaglane babeczki z truskawkami.

  • Ten placek zawsze się udaje i smakuje wybornie.

  • Niedoceniane buraki, a tak ważne w diecie dziecka!

    Można je kupić przez cały rok i wykorzystać ich dobroczynne właściwości. Niestety, buraki należą do najmniej docenianych warzyw w naszej kuchni, a przecież to prawdziwe bogactwo kwasu foliowego, potasu, magnezu, cynku i witaminy C.

  • Wypróbowany przepis na "Tort różowy"

Artykuły na temat: różowy placuszek
  • Wiosna na talerzu

    ...​Majowa kuchnia uwodzi kolorem. Truskawki ponętnie błyszczą wśród zielonych liści sałaty, a różowy rabarbar soczyście otula kremową bezę. Maj na talerzu jest piękny.

  • Rabarbar – warzywo, które lubi obróbkę termiczną

    ...-różowy, różowy, aż po czerwony. Roślina jest cierpka w smaku, więc jeśli chcemy spożywać ją na surowo (i bez dodatku cukru), wybierzmy jak najbardziej czerwony ogonek. Rabarbar to skarbnica...

  • Leczą anemię, grypę i nadciśnienie. Jedz je jak najczęściej

    Dostępne przez cały rok i wciąż niedoceniane. Buraki w naszej kuchni są synonimem warzywa pospolitego i banalnego. A przecież to prawdziwe bogactwo kwasu foliowego, potasu, magnezu, cynku i witaminy C.

  • Czechy: Szlakiem świętomarcińskich uroczystości

    Próbowanie młodych win należy do tradycyjnych rytuałów miłośników wina. W Czechach degustację od dawien dawna rozpoczynano na św. Marcina.

  • Dekalog zdrowej diety

    ...twojego organizmu, powinnaś serwować rybę przynajmniej 2 razy w tygodniu. Najbardziej wskazane są: sardynki, szprotki, śledź, makrela, dorsz, halibut, różowy łosoś i biały tuńczyk. Wypróbuj: Łosoś...