• Informacje na temat:

    rozgotowana wołowina

Przepisy na temat: rozgotowana wołowina
  • 3 średnie cebule, 2 średnie marchewki, 1 duża papryka czerwona, 2 ząbki czosnku, 0,5 kg wołowiny, oliwa z oliwek. Przyprawy: sól, curry, papryka czerwona słodka, przecier pomidorowy.

  • Przepyszny smak wołowego mięsa.

  • Szparagi - warzywny wachlarz możliwości, również na słodko...

    Z zasmażką albo z ziemniakami i jajkiem, bądź przełamane owocami - oto, jak można podać szparagi. Łukasz Dziemianowicz mówi PAP Life, że szparagi można potraktować na wiele sposobów. Szef kuchni radzi też, na co uważać przy ich zakupie i jak je gotować.

  • Miękka i soczysta wołowina.

  • Kuchnia na plebanii: Tak jadają księża

    Księżowskie gospodynie przechowały sekret polskiej kuchni - uczciwego, serdecznego gotowania. Łukasz Modelski, badacz kulinarnych zagadek przeszłości, namówił je do zwierzeń. I do tego, by podzieliły się przepisami. Tak powstała książka "Kuchnia na plebanii".

  • Jeżeli zastanawiacie się jakie mięso przygotować na obiad, to dzisiaj chciałabym Wam zaproponować pieczoną wołowinę. Mięso według tego przepisu wychodzi miękkie, soczyste i niezwykle aromatyczne.

  • Pyszna i mało skomplikowana potrawa

  • Wypróbowany przepis na "Nadziewana wołowina"

  • Sprawdzony przepis na "Duszona wołowina"

  • Sprawdzony przepis na "Duszona wołowina"

Artykuły na temat: rozgotowana wołowina
  • Wołowina po burgundzku i nie tylko

    ...wołowa po zdjęciu z patelni powinna "odpocząć" pod przykryciem przez kilka minut. Dzięki temu mięso w chłonie naturalne soki. Boeuf bourguignon czyli wołowina po burgundzku Składniki na 4 porcje(...) zanurzone. Zwiąż zioła nicią spożywczą w pęczek i włóż do mięsa. Kiedy zawrze, zmniejsz ogień i duś pod przykryciem, aż wołowina będzie zupełnie miękka (ok. 1,5 godziny). Dopraw do smaku solą...

  • Kolacja na dobry sen

    ...wieprzowina czy wołowina. Wystarczy jeść porcję 100 g ryby dwa-trzy razy w tygodniu.  Twaróg Chudy twaróg na kolację? To dobry usypiacz. A wszystko dzięki tryptofanowi, który jest aminokwasem. Po strawieniu...

  • Księga smaków: Kasza jaglana

    Polana masłem albo oliwą, z dodatkiem twoich ulubionych przypraw lub ziół, stanowi smaczny i pełnowartościowy posiłek nawet bez towarzystwa warzyw czy mięsa.

  • Te mielone cię zachwycą

    ..., zagotować. Podawać gołąbki z sosem. Greckie kofty grilowane Składniki na 4 porcje: 60 dag zmielonej jagnięciny (ew. może być wołowina), 1 mała cebula l 2-3 ząbki czosnku, po 1/2 łyżeczki słodkiej...

  • Katarzyna Burzyńska: Mama mówi, że jem jak chłop

    ...świństw. Rozsmakowałam i rozgotowałam się - uwielbiam gotować dla ludzi. Jakie jest pani popisowe danie?  - Robię świetne chili con carne, genialną meksykańską potrawę. To jest mielona wołowina tak...

  • Nowe produkty w jadłospisie

    W zależności od tego, czy maluszek jest karmiony butelką czy piersią, jego menu rozszerza się przed albo po ukończeniu 6. miesiąca. Kolejność pozostaje ta sama.

  • Anne Applebaum: Kwaśny smak Polski

    ...przecież, że nie ma sensu mniej gotować - bigosu, gulaszu. Zupę robimy na dziesięć osób i jeśli jej nie zjemy, to zamrażamy. Eleganckie kotlety, wołowina - tak, wtedy gotuje się dla dwojga, czworga(...) lunch . Albo pierś kurczaka, albo superwołowina, albo indyk. Jak w moim domu rodzinnym. Następnego dnia tak zwane leftovers - dojadamy resztki. Fragment książki Łukasza Modelskiego " Piąty smak...