• Informacje na temat:

    rosol chinski z jajkiem

Przepisy na temat: rosol chinski z jajkiem
  • Ramen – egzotyczny i sycący przysmak na jesienną chandrę

    ...początek wybierze się prostą i szybką w przygotowaniu recepturę. Jesienią możemy rozsmakować się w sycącej zupie przygotowanej na bazie bulionu z kaczki, z jajkiem, włoszczyzną i kostkami wyrazistego sera...

  • Kulinarna przygoda zza Wielkiego Muru

    Kuchnia azjatycka od kilku lat podbija polskie podniebienia. Pyszne potrawy można zamówić w wielu orientalnych restauracjach, jednak mało kto wie, że samemu można zrobić równie wykwintne dania.

  • Makaron po polsku

    Włosi znają niezliczone rodzaje makaronów, a dania które z nich przyrządzają są słynne na cały świat. Ale w kuchni polskiej makaron również ma swoje miejsce - potrafimy przyrządzać go według receptur, o jakich Włochom nawet się nie śniło!

Artykuły na temat: rosol chinski z jajkiem
  • Wołowina stir-fry

    Z bazylią, tajskim chili i jajkiem sadzonym...

  • Katarzyna Bosacka: Pierogi od św. Jacka

    Są bardzo polskie, a jeśli odpowiednio je przyrządzić, bardzo zdrowe i… sezonowe.

  • Instrukcja obsługi cebuli

    Jak kroić, przechowywać i prawidłowo zeszklić cebulę.

  • Orientalne przysmaki

    Marzą ci się oryginalne smaki? Przenieś je do swojej kuchni - to proste!

  • Dobrze nadziane

    ...spore odstępy (urosną podczas pieczenia). Przykryj ściereczką i odstaw jeszcze na 15 min. Tuż przed pieczeniem pierożki posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz 20 minut w temperaturze 200° C . Z kaszą...

  • Katarzyna Bosacka o zaletach polskiej kuchni

    ..., jak w oczkach w rosole, nasze tęsknoty, mody, nostalgie i aspiracje. Z książki wiem, że nie lubi pani określenia "kuchnia pszenno-buraczana". Dlaczego? - Wyobraźmy sobie taką sytuację...

  • Anne Applebaum: Kwaśny smak Polski

    Światowej sławy dziennikarka i komentatorka polityczna, laureatka Pulitzera. Prywatnie żona marszałka sejmu Radosława Sikorskiego, pani na dworku w Chobielinie. Gotuje, uprawia ogród i popularyzuje naszą kuchnię wśród swoich rodaków w książce "Przepisy z mojego ogrodu". Łukaszowi Modelskiemu opowiada, jakie smaki odkryła w Polsce.

  • Ostro i po turecku

    Wakacyjne podróże pełne są nie tylko wrażeń wizualnych, ale również smakowych. Może warto tym razem, zamiast muszelek, porcelanowych figurek, kamiennych popielniczek i złotych wisiorków przywieźć coś do jedzenia. Zaproście znajomych i przy zdjęciach z plaży, ucztujcie po polsku ze smakiem... światowym.

  • Smok uradowany Chiny część IV

    ...parku, poszłam zjeść do naszej garkuchni – tym razem poprosiłam panią, żeby mi wszystko wymieszała z ryżem. Łącznie z jajkiem, a nie dawała wszystko osobno. Miałam też ochotę na grzyby, ale jak na złość...