• Informacje na temat:

    roladki z rybnego

Przepisy na temat: roladki z rybnego
  • Ziarna pełne smaku

    ..., rzodkiewkę i szczypior. Sezam możesz podsmażyć z mięsem lub posypać nim sałatkę. Z rybą Świetnie smakują też roladki z filetów rybnych w cieście francuskim z sezamem. Filety skrop oliwą, wyciśnij cytrynę i posyp przyprawą do ryb. Ciasto pokrój, maczaj w roztrzepanym jajku oraz w prażonym sezamie. Filety rybne kładź na kawałkach ciasta i zwijaj w roladki. Piecz 20 minut. W wersji na...

  • Pomysłowe gołąbki ze smakowitym farszem

    Roladki z kaszą bulgur Sposób przygotowania: 1. Kaszę ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Odcedź, dobrze osącz na sitku. Paprykę rozetnij, oczyść z pestek. Strąk opłucz i pokrój w kosteczkę. Boczek potnij na  kawałeczki i wysmaż na chrupko na suchej patelni. 2. Kapustę oczyść, włóż do wrzątku. Po 2 minutach wyjmij, zdejmij wierzchnie liście. Ponownie włóż kapustę do wody, wyjmij...

  • Kurczak w cieście lub gęstym sosie

    ...ogień i duś, aż mięso będzie miękkie (ok. 15 minut). Wlej sok z limonki. Podgrzewaj, aż sos zredukuje się o połowę. Udekoruj bazylią i ew. kaffirem oraz chili. Roladki paprykowe Sposób...

  • Walentynkowe menu

    ...krain rozkoszy Propozycje dań głównych: Roladki cielęce nadziewane suszonymi pomidorami i kozim serem oraz ziemniaczany gratin z parmezanem Składniki na 2 porcje: - 600 g mączystych(...) kawałki, zmieszać z kozim serem. Kotlety cielęce rozciąć i nieco rozbić, doprawić solą i pieprzem. Nakładać farsz i zawijać roladki i spinać wykałaczką. Fasolkę wrzucić do osolonego wrzątku na 7 minut...

Artykuły na temat: roladki z rybnego
  • Rybne roladki

    Roladki możesz przygotować ze szpinakiem lub zielonym pesto.

  • Karp to jedna z najpopularniejszych ryb na świątecznym stole. Jednak nie warto ograniczać się wyłącznie do niego. Podpowiadamy, jakie jeszcze dania rybne możecie zaserwować bliskim w czasie świąt. Fot. 123RF/Picsel Mimo że karp obecny jest na polskich stołach od wieków to, uwaga, nie jest typową rybą wigilijną.Owszem, możemy mówić o świątecznej tradycji karpia, ale będzie to tradycja PRL-owskiej Centrali Rybnej. Karp na każdym polskim stole to obyczaj ustanowiony w smutnym roku 1948. Hilary...

  • Roladki na sposób tajski

    Zamiast sosów ostrygowego i rybnego możesz dodać po 1 łyżce sosu sojowego i pasty curry, a połowę bulionu zastąpić mlekiem kokosowym.

  • Bo rybka lubi pływać... Przyjęło się, że śledzie najlepiej smakują z kieliszkiem wódki, trzeba jednak pamiętać, że alkohol powoduje spadek wartości odżywczych ryby. Składniki: Solony filet ze śledzia norweskiego 2 buraki ćwikłowe 2 marchwie 2 ziemniaki 2 kiszone ogórki 1 cebula Garść zielonego groszku - z puszki lub mrożonego Olej słonecznikowy 500 ml bulionu warzywnego lub rybnego Kwaśna śmietana Przygotowanie: 1. Marchew, buraki i cebulę drobno posiekać. Podsmażyć na oleju na...

  • Roladki to nowy pomysł na wyborną rybę .

  • Każdemu zależy, by to, co trafia na nasz stół, było naturalne, zdrowe i odpowiednio zbilansowane. Dobra dieta potrafi wpłynąć pozytywnie na kondycję naszego organizmu, a także wesprzeć proces leczenia przewlekłych chorób. Dlaczego jeszcze odpowiedni bilans jest istotny? Domowe jedzenie to najlepszy sposób na utrzymanie zbilansowanej diety/materiały prasowe Jedzenie powinno dostarczać nam jak najwięcej składników odżywczych. Dawniej, gdy na sklepowych półkach nie było takiej ilości wysoko...

  • Roladki rybne z szalwia, raz jeszcze!

    ...bulionu rybnego Knorr. Zagotowalam calosc, nieco odparowalam i dodalam 50 g zimnego pokrojonego na kawaleczki masla. Wylozylam roladki na talerze, podalam je z ryzem basmati i z szalwiowo(...) swieze listki szalwi. Zwinelam calosc w rulon i otoczylam kazdy rulon polowa plastra parmenskiej szynki. Tak przygotowane roladki podsmazylam z dwoch stron, rowno po 2 minut na oliwie z oliwek...

  • Na co dzień mak jadamy jedynie w postaci posypki na bułkach lub ciasteczkach. Jednak, gdy przychodzi czas Bożego Narodzenia, na świątecznych stołach obowiązkowo pojawia się on w postaci licznych makowców, strucli, kutii, a nawet zupy. Fot. 123RF/Picsel Mak to symbol płodności, dobrobytu, urodzaju i obfitości, w związku z czym kolacja wigilijna, jak każe tradycja, nie może się bez niego obyć. I słusznie, bo oprócz doznań smakowych mak ma wiele wartości odżywczych. Mak niebieski (najczęściej...

  • Kolorowe roladki rybne

    Wiadomo, że najpyszniejsza jest świeża rybka prosto z patelni. Ale zwykle raczymy się nią tylko na urlopie.

  • Indyk uznawany jest za jeden z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest smaczny, chudy i lekkostrawny. Ale w jaki sposób zamienić go w ciekawe danie? Fot. 123RF/Picsel Indyk to bogate źródło białka - podstawowego budulca wszystkich narządów wewnętrznych i aktywatora wielu procesów zachodzących w naszym ciele. Po drób powinny sięgnąć osoby, które walczą ze zbyt wysokim cholesterolem, nadciśnieniem tętniczym i problemami sercowymi. Zawarte w jego mięsie cenne minerały - między innymi cynk, fosfor czy...