• Informacje na temat:

    roladki z mięsa wieprzowego

Przepisy na temat: roladki z mięsa wieprzowego
  • Wieprzowe medaliony

    Odpowiednio przygotowana marynata sprawi, że mięso będzie soczyste, kruche i wyjątkowo aromatyczne. Danie jest banalne do przygotowania - poradzi sobie z nim nawet osoba, która w kuchni stawia pierwsze kroki.

  • Rolady wieprzowe z kabanosem

    Sposób przygotowania Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na 4-5 plastrów, po czym zbijamy je tłuczkiem (przez folię) na cienkie płaty. Nacieramy je przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oprószamy solą i pieprzem, a następnie odkładamy w chłodne miejsce na pół godziny. Po tym czasie każdy płat mięsa nacieramy musztardą, układamy na nim po kawałku kabanosa, po słupku zielonej i czerwonej papryki oraz...

  • Roladki wieprzowe w sosie piwnym

    ...i obsmażać roladki z każdej strony przez 10 minut. Wlać 300 ml wody, dodać bulion. Dodać piwo i gotować 10-15 minut. Roladki wyjąć. Brokuły wrzucić do osolonego wrzątku i gotować 7 minut. Ziemniaki pokroić na ćwiartki i obsmażyć na oleju na złoty kolor. Doprawić solą i pieprzem. Sos zagęścić śmietaną, doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem, dodać usmażoną cebulę i roladki. Roladki...

  • Roladki wieprzowe z rabarbarem

    ...i cebulą. Mięso na roladki rozbić, doprawić solą i pieprzem, smarować przygotowaną masą, zawijać i obwiązać nitką. W brytfannie rozgrzać 2 łyżki oleju, obsmażyć roladki ze wszystkich stron, wyjąć(...) przykryciem 4-5 minut. Roladki wyjąć z sosu, zdjąć nitkę. Sos zagęścić i śmietaną. Podawać z sosem rabarbarowym, dekorować szałwią.

  • Duńskie roladki z pieca z warzywami

    Składniki na 4 porcje: 6 plastrów mięsa wieprzowego (z szynki) sól, pieprz 6 łyżeczek gruboziarnistej musztardy 12 plastrów bekonu 12 suszonych śliwek 2 cebule 2 łyżki oleju słonecznikowego 200 ml bulionu warzywnego 200 ml Portweinu 500 g marchewki 500 g pora 2 łyżki masła 2 łyżki anyżku  Przygotowanie: Każdy plaster mięsa doprawić solą i pieprzem...

  • Roladki wieprzowe ze śliwkami i puree selerowo-ziemniaczanym

    .... Pozostałe śliwki drobno pokroić. Z rozmarynu oberwać listki. Na patelni rozgrzać olej, usmażyć roladki. Do pozostałego na patelni tłuszczu wsypać pokrojone śliwki i listki rozmarynu. Przesmażyć. Zalać 400 ml wody. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Ugotowane warzywa odcedzić i odparować, dodać masło i ubić. Doprawić pieprzem. Roladki podawać z sosem i puree. Dekorować świeżymi ziołami...

  • Szaszłyki wieprzowe z szynką - przysłała Andzia

    Składniki na 12 sztuk: po 1 pęczku pietruszki i szczypiorku, 10 dkg mielonego mięsa wieprzowego, 75 g twarożku śmietankowego, 4 cienkie kotlety wieprzowe, sól,pieprz, 4 plastry surowej wędzonej szynki, 4 korniszony, 4 łyżki oleju.

  • Polędwiczki wieprzowe faszerowane pieczarkami

    ...posmarować płaty mięsa i zwinąć roladkę po szerszym boku. Mięso spiąć wykałaczką lub zawinąć nicią kucharską. Gotowe polędwiczki obsmażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju i dopiec w nagrzanym do 200 st. C piekarniku ok. 20 min. Zlać tłuszcz z patelni po smażeniu mięsa, wrzucić pieczarki i zalać śmietaną i szklanką wody, po zagotowaniu zagęścić zasmażką przygotowaną z mąki i masła. Sos doprawić solą...

  • Polędwiczki z pieczarkami

    ...poszatkuj. Dodaj posiekaną cebulę, przyprawy, wlej pół szklanki wody i zalewę pomidorową. Zagotuj, zagęść mąką. Sos przecedź, polej roladki.

Artykuły na temat: roladki z mięsa wieprzowego
  • Śródziemnomorskie roladki wieprzowe

    ...dodaj do warzyw i wymieszaj. Roladki podawaj z sosem i sałatką. Dekoruj listkami bazylii.

  • Umiejętne łączenie składników sprawia, że dania są nie tylko smaczniejsze, ale również zdrowsze. Wbrew pozorom, nie potrzebujecie do tego encyklopedycznej wiedzy. Fot. 123RF/PicselKażdy kucharz-amator powinien zapamiętać kilka sprawdzonych połączeń smakowych, dzięki którym przygotujecie wyjątkowo apetyczne posiłki. To właśnie dzięki nim za każdym razem zaserwujecie bliskim dania, które są nie tylko zdrowe, ale i bardzo smaczne. Wieprzowina zdrowsza niż myślisz Często mówi się, że wieprzowina...

  • Niedzielne mięso duszone

    ..., szynkę, golonkę, boczek. Najodpowiedniejsze do duszenia części mięsa cielęcego to: karkówka, łopatka i mostek. Aby skruszało Aby mięso skruszało i nabrało smaku, przed duszeniem warto je zamarynować(...) i zachowuje swój kształt. Zbyt długie duszenie powoduje rozgotowanie mięsa. Duszony królik z oliwkami Składniki na 4 porcje : 1 duża cebula, 2 średnie marchewki, 50 dag pomidorów, 4 udka królika...

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Ekspresowe dania na święta. Sprawdzone pomysły

    ...wyprodukowana bez użycia sztucznych konserwantów i wzmacniaczy smaku. My polecamy waszej uwadze białą kiełbasę wieprzową Sokołów Naturrino. "Roladki" ze schabem i z sałatką jarzynową "Roladki(...) naturalnym przyprawom oraz mięsu wieprzowemu wysokiego gatunku. W tym przepisie wszystko zależy przecież od smaku mięsa, które wybierzecie - w tym względzie nie warto iść na kompromisy. Przygotowanie...

  • Nadchodzi weekend, a wraz z nim przychodzi pora na rodzinne grillowanie. Z pewnością w waszych lodówkach już czekają kiełbaski, a inne mięsa powoli zaczynają się marynować. A co z wegetarianinami? Zadbaliśmy, aby także i oni mogli zjeść coś z rusztu. Fot. 123RF/Picsel Sezon grillowy trwa w najlepsze i większość z nas zdążyła już wrzucić na ruszt nieco przysmaków. Przygotowując tego typu potrawy zwykle sięgamy po mięso - kiełbaski, karkówkę, boczek, burgery lub piersi kurczaka. A co z osobami,...

  • Cudeńka z makaronu

    Spaghetti z mięsem Przygotowanie: 30 minut. Porcja: 530 kilokalorii. Składniki na 4-5 porcji: - 20 dag makaronu spaghetti - 50 dag mielonego mięsa wieprzowego np. z szynki - 1 duża(...), całość polej sosem serowym. Piecz 15-20 minut w temperaturze 180° C. Na 5 minut przed końcem pieczenia na wierzchu rozłóż pomidorki. Makaronowe roladki Przygotowanie: 90 minut. Sztuka: 80

  • W pierwszy dzień świąt, po postnej Wigilii, na naszych stołach zaczynają pojawiać się mięsa. Oto kilka pomysłów, które sprawią, że wasi goście będą zachwyceni. 1. Soczysty schab faszerowany gruszkami, boczkiem i chałką Rozpływający się w ustach schab pachnący świętami z farszem z suszonych grzybów, gruszek, chałki i bekonu oraz pietruszki. Idealny na ciepło i podawany w formie dania obiadowego oraz jako zimny dodatek do pieczywa. Rada: Aby schab był soczysty i delikatny obłóż go cienkimi...

  • Pomysł na obiad

    Roladki z ziołowym puree Składniki: 1 kg ziemniaków Sól 8 cienkich kotletów wieprzowych 4 łyżki musztardy 8 plastrów szynki parmeńskiej Czarny pieprz Po pół pęczka natki(...) musztardą, obłożyć szynką i rolować. Roladki spinać wykałaczkami. Doprawić solą i pieprzem. Szczypiorek i pietruszkę drobno pokroić. Roladki usmażyć na oleju (6-8 minut, obracając). Ziemniaki...

  • Zmniejszenie spożycia mięsa może być sposobem na zgrabną sylwetkę - wynika z pracy brytyjskich naukowców, którą publikuje pismo "American Journal of Clinical Nutrition". Fot. 123RF/Picsel Naukowcy z Imperial College w Londynie, badając ok. 380 tys. dorosłych osób, zauważyli, że regularne jedzenie mięsa ma związek z przybieraniem na wadze, nawet wówczas, gdy nie zwiększamy liczby spożywanych kalorii. Największy wpływ na masę ciała okazały się mieć przetworzone produkty mięsne - np. kiełbaski...