• Informacje na temat:

    roladki z łopatki

Przepisy na temat: roladki z łopatki
  • Smażonka z łopatki.... bardzo syta i bardzo smaczna a przede wszystkim ekspresowa w wykonaniu....... Polecam

  • Jakby tu wam opisać hmm, powiem tyle te kotlety o wiele bardziej nam smakują niż ze schabu, nie wiem czy kogoś przekonam ale dla nas one są bardziej soczyste i pyszne. Jeśli was przekonałam zapraszam po przepis na mojego bloga.

  • Uwielbiamy czasem zjeść takie proste w miarę szybkie jedzenie.

  • Pyszny gulasz z łopatki z kaszą,proste danie... Szybkie do przygotowania a przede wszystkim zawsze się udaje .

  • gołąbki inaczej

  • Kolejna odsłona domowej wędliny. Pieczona mielonka z łopatki. Bardzo prosta i szybka do zrobienia. Idealna na kanapki, pasuje z różnymi dodatkami. Robiona w domu więc wiemy co jemy, bez żadnych sztucznych i niezdrowych dodatków.

  • Soczyste hamburgery z łopatki wieprzowej. Smaczniejsze niż w niejednym lokalu.

  • Mój pierwszy wyrób i z pewnością nie ostatni. Test urządzenia wypadł pomyślnie. Idealna wędlina na kanapki.

  • Mięsko miękkie, rozpływające się w ustach.

  • Nic nie smakuje lepiej, niż domowa kiełbasa ze słoika :-)

Artykuły na temat: roladki z łopatki
  • Dania z wołowiny

    ...resztą marynaty). Gotowe steki trzymać w cieple, a na grill położyć warzywa. Grillowane warzywa ułożyć na talerzach obok steków. Danie udekorować ziołami. Kolorowe roladki Składniki na 4 porcje: 800 g wołowiny z łopatki lub udźca, sól, pieprz, 2 jajka ugotowane na twardo, 4 małe ogórki kiszone, 100 g mięsa wędzonego, 3 łyżeczki musztardy, 4 cebule, olej lub smalec, 2 łyżki mąki. Ugotowane na twardo...

  • Każdemu zależy, by to, co trafia na nasz stół, było naturalne, zdrowe i odpowiednio zbilansowane. Dobra dieta potrafi wpłynąć pozytywnie na kondycję naszego organizmu, a także wesprzeć proces leczenia przewlekłych chorób. Dlaczego jeszcze odpowiedni bilans jest istotny? Domowe jedzenie to najlepszy sposób na utrzymanie zbilansowanej diety/materiały prasowe Jedzenie powinno dostarczać nam jak najwięcej składników odżywczych. Dawniej, gdy na sklepowych półkach nie było takiej ilości wysoko...

  • Grillowa uczta

    .... Posmaruj musem pomidorowym, na każdym kawałku rozłóż plaster szynki parmeńskiej, boczku lub bekonu, zwiń w roladki. Pokrój w poprzek na ok. 2 cm kawałki. Nabij na patyczki do szaszłyków i opiecz na...

  • Na co dzień mak jadamy jedynie w postaci posypki na bułkach lub ciasteczkach. Jednak, gdy przychodzi czas Bożego Narodzenia, na świątecznych stołach obowiązkowo pojawia się on w postaci licznych makowców, strucli, kutii, a nawet zupy. Fot. 123RF/Picsel Mak to symbol płodności, dobrobytu, urodzaju i obfitości, w związku z czym kolacja wigilijna, jak każe tradycja, nie może się bez niego obyć. I słusznie, bo oprócz doznań smakowych mak ma wiele wartości odżywczych. Mak niebieski (najczęściej...

  • Wytrawna żurawina

    ...na 4 porcje: 8 dag suszonych żurawin, 12 sznycli cielęcych z polędwicy, udźca lub łopatki, 2 pęczki dymki, 2 gałązki rozmarynu, 1 ząbek czosnku, 20 dag błyskawicznej kaszki kukurydzianej (polenty), 10(...) z udźca lub łopatki lekko rozbij. Dymkę pokrój na kawałki długości 3 cm. Listki rozmarynu i czosnek drobno posiekaj. l Polentę przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Sznycle oprósz solą...

  • Indyk uznawany jest za jeden z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest smaczny, chudy i lekkostrawny. Ale w jaki sposób zamienić go w ciekawe danie? Fot. 123RF/Picsel Indyk to bogate źródło białka - podstawowego budulca wszystkich narządów wewnętrznych i aktywatora wielu procesów zachodzących w naszym ciele. Po drób powinny sięgnąć osoby, które walczą ze zbyt wysokim cholesterolem, nadciśnieniem tętniczym i problemami sercowymi. Zawarte w jego mięsie cenne minerały - między innymi cynk, fosfor czy...

  • Grzybobranie

    ...warzywami. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 50 minut Porcja: 260 kilokalorii Gulasz grzybowy Składniki na 4 porcje: 70 dag szynki lub łopatki wieprzowej, po jednym strąku zielonej i żółtej papryki(...) znakomicie z makaronem, ale też z ziemniakami z wody. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 45 minut Porcja: 360 kilokalorii Roladki śląskie Składniki na 4 porcje: 60 dag wołowiny zrazowej (np. ligawa...

  • Jeśli do tej pory bakłażany nie gościły zbyt często na waszych talerzach, najwyższy czas to zmienić. Nasi użytkownicy podpowiedzą wam, jak to zrobić. Fot. 123RF/Picsel Powody, dla których powinniśmy jeść bakłażany, można by wymieniać bez końca. Warzywa te są nie tylko wyjątkowo smaczne, ale również zdrowe. Dzięki zawartym w nim flawonoidom, chronią nas przed działaniem wonnych rodników, a tym samym przed nowotworami. Co więcej, to właśnie one sprawiają, że nasz organizm lepiej przyswaja...

  • Niedzielne mięso duszone

    .... Gdy wypłyną na powierzchnię, odcedzić. Serwować ze sklarowanym masłem. Roladki drobiowe z kurkami Składniki na 4 porcje : 4 dymki, 2 łyżki masła, 2 jajka, 600 g piersi z kurczaka, 1 łyżka mąki, 50(...) spożywczą. Oprószyć solą i pieprzem. Na każdy plaster nałożyć trochę farszu jajecznego, zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami. Roladki obsmażyć na oleju - ze wszystkich stron, do przyrumienienia...

  • Gruszka miłosna, oberżyna, psianka podłużna, jajko krzewiaste. To tylko niektóre z nazw, określających pyszne warzywo – bakłażana. Jeśli dotąd nie wykorzystywaliście go w kuchni, najwyższy czas to zmienić. Nasi użytkownicy podpowiedzą wam, jak to zrobić. Fot. 123RF Powody, dla których powinniśmy jeść bakłażany, można by wymieniać bez końca. Warzywa te są nie tylko wyjątkowo smaczne, ale również zdrowe. Dzięki zawartym w nim flawonoidom, chronią nas przed działaniem wonnych rodników, a tym...