• Informacje na temat:

    roladki z lopatki

Artykuły na temat: roladki z lopatki
  • Dania z wołowiny

    ...resztą marynaty). Gotowe steki trzymać w cieple, a na grill położyć warzywa. Grillowane warzywa ułożyć na talerzach obok steków. Danie udekorować ziołami. Kolorowe roladki Składniki na 4 porcje: 800(...). Cebulę obrać, pokroić w większe kawałki. Na patelni rozgrzać tłuszcz i przyrumienić na nim cebulę. Zalać małą ilością wody. Przelać do brytfanny. W brytfannie ułożyć roladki tak, aby były ciasno obok...

  • Każdemu zależy, by to, co trafia na nasz stół, było naturalne, zdrowe i odpowiednio zbilansowane. Dobra dieta potrafi wpłynąć pozytywnie na kondycję naszego organizmu, a także wesprzeć proces leczenia przewlekłych chorób. Dlaczego jeszcze odpowiedni bilans jest istotny? Domowe jedzenie to najlepszy sposób na utrzymanie zbilansowanej diety/materiały prasowe Jedzenie powinno dostarczać nam jak najwięcej składników odżywczych. Dawniej, gdy na sklepowych półkach nie było takiej ilości wysoko...

  • Grillowa uczta

    .... Posmaruj musem pomidorowym, na każdym kawałku rozłóż plaster szynki parmeńskiej, boczku lub bekonu, zwiń w roladki. Pokrój w poprzek na ok. 2 cm kawałki. Nabij na patyczki do szaszłyków i opiecz na...

  • Na co dzień mak jadamy jedynie w postaci posypki na bułkach lub ciasteczkach. Jednak, gdy przychodzi czas Bożego Narodzenia, na świątecznych stołach obowiązkowo pojawia się on w postaci licznych makowców, strucli, kutii, a nawet zupy. Fot. 123RF/Picsel Mak to symbol płodności, dobrobytu, urodzaju i obfitości, w związku z czym kolacja wigilijna, jak każe tradycja, nie może się bez niego obyć. I słusznie, bo oprócz doznań smakowych mak ma wiele wartości odżywczych. Mak niebieski (najczęściej...

  • Wytrawna żurawina

    ...udekoruj natką i czerwoną papryką. Wegetariańskie roladki z żurawiną Składniki na 4 porcje: 8 liści kapusty włoskiej, po 1/2 pęczka tymianku i oregano, 1 op. przyprawy do kotlecików z zielonego...

  • Indyk uznawany jest za jeden z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest smaczny, chudy i lekkostrawny. Ale w jaki sposób zamienić go w ciekawe danie? Fot. 123RF/Picsel Indyk to bogate źródło białka - podstawowego budulca wszystkich narządów wewnętrznych i aktywatora wielu procesów zachodzących w naszym ciele. Po drób powinny sięgnąć osoby, które walczą ze zbyt wysokim cholesterolem, nadciśnieniem tętniczym i problemami sercowymi. Zawarte w jego mięsie cenne minerały - między innymi cynk, fosfor czy...

  • Niedzielne mięso duszone

    .... Gdy wypłyną na powierzchnię, odcedzić. Serwować ze sklarowanym masłem. Roladki drobiowe z kurkami Składniki na 4 porcje : 4 dymki, 2 łyżki masła, 2 jajka, 600 g piersi z kurczaka, 1 łyżka mąki, 50(...) spożywczą. Oprószyć solą i pieprzem. Na każdy plaster nałożyć trochę farszu jajecznego, zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami. Roladki obsmażyć na oleju - ze wszystkich stron, do przyrumienienia...

  • Jeśli do tej pory bakłażany nie gościły zbyt często na waszych talerzach, najwyższy czas to zmienić. Nasi użytkownicy podpowiedzą wam, jak to zrobić. Fot. 123RF/Picsel Powody, dla których powinniśmy jeść bakłażany, można by wymieniać bez końca. Warzywa te są nie tylko wyjątkowo smaczne, ale również zdrowe. Dzięki zawartym w nim flawonoidom, chronią nas przed działaniem wonnych rodników, a tym samym przed nowotworami. Co więcej, to właśnie one sprawiają, że nasz organizm lepiej przyswaja...

  • Grzybobranie

    ...znakomicie z makaronem, ale też z ziemniakami z wody. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 45 minut Porcja: 360 kilokalorii Roladki śląskie Składniki na 4 porcje: 60 dag wołowiny zrazowej (np. ligawa(...) boczku, grzybów i ogórka. Zwiń ciasno, formując roladki. Zepnij wykałaczkami lub zwiąż bawełnianą nicią. 4. W rondlu o grubym dnie rozgrzej olej, zrumień roladki ze wszystkich stron i podlej bulionem...

  • Gruszka miłosna, oberżyna, psianka podłużna, jajko krzewiaste. To tylko niektóre z nazw, określających pyszne warzywo – bakłażana. Jeśli dotąd nie wykorzystywaliście go w kuchni, najwyższy czas to zmienić. Nasi użytkownicy podpowiedzą wam, jak to zrobić. Fot. 123RF Powody, dla których powinniśmy jeść bakłażany, można by wymieniać bez końca. Warzywa te są nie tylko wyjątkowo smaczne, ale również zdrowe. Dzięki zawartym w nim flawonoidom, chronią nas przed działaniem wonnych rodników, a tym...