• Informacje na temat:

    roladki z drobiu

Przepisy na temat: roladki z drobiu
  • Roladki z indyka ze szpinakiem

    Coś dla miłośników dań z drobiu...

  • Roladki z pieczarkami

    Sposób przygotowania Mięso opłucz, wytrzyj. Każdy filet rozetnij na płat. Tak przygotowane piersi kurczaka natrzyj solą, pieprzem oraz przyprawą do drobiu. Przykryj folią, włóż do lodówki. Szalotkę(...). Przypraw solą, pieprzem i suszonym tymiankiem. Farsz pieczarkowy rozsmaruj na mięsie. Ciasno zwiń. Każdą roladkę owiń 2 plasterkami boczku, zepnij wyka- łaczkami, by roladki nie rozpadły się podczas...

  • Roladki drobiowe z jarmużem i suszonym pomidorem, z kaszą jaglaną i pesto

    Te atrakcyjne roladki można przygotować błyskawicznie! Jarmuż jest już dostępny w supermarketach przez niemal cały rok.

  • Aromatyczne roladki z kurczaka.

  • Nadziewane piersi kurczaka

    Smaczny obiad dla miłośników drobiu.

  • Filety ze szpinakiem

    ...1. Piersi kurczaka umyć, pokroić na 4 części. Rozbić tłuczkiem na dosyć cienkie płaty (ale należy robić to ostrożnie, żeby się nie rozpadły). Posypać przyprawą do drobiu, solą i pieprzem. Przykryć(...) min, następnie zdjąć pokrywkę, by nadmiar płynu odparował. Doprawić solą, pieprzem i gałką. 3. Masą smarować płaty mięsa. Posypać chili, zwijać roladki, spiąć szpikulcami. Układać w formie...

  • Kurczak w cieście lub gęstym sosie

    ..., często mieszając, by składniki się nie przypaliły.  2. Chili oczyść z pestek, posiekaj. Mleko kokosowe wymieszaj z chili, dopraw pastą curry, sosem rybnym, cukrem i imbirem. Wlej do drobiu, zmniejsz ogień i duś, aż mięso będzie miękkie (ok. 15 minut). Wlej sok z limonki. Podgrzewaj, aż sos zredukuje się o połowę. Udekoruj bazylią i ew. kaffirem oraz chili. Roladki paprykowe Sposób...

Artykuły na temat: roladki z drobiu
  • Dania z drobiu dla liczących kalorie

    ...z wywarem umieść w rondlu, usuń listek laurowy, dolej gorące mleko, zmiksuj. Powstały sos dopraw. Pieczeń pokrój na 8 plastrów (można je zamrozić w porcjach!). Podawaj z sosem. Roladki z owocami(...) kawałkami folii spożywczej i lekko rozklep. Na dwóch kawałkach mięsa ułóż śliwki, na pozostałych morele, oprósz solą i pieprzem oraz cynamonem. Zwiń zgrabne roladki, zepnij wykałaczkami. Na patelni...

  • Amerykańskie barbecue niewiele ma wspólnego z polskim grillowaniem, bowiem w procesie pieczenia mięsa liczy się tu nie tylko jego jakość, ale też sposób opiekania i rodzaj używanego do tego drewna. Fot. 123RF/Picsel W Stanach Zjednoczonych, Kanadzie, Australii i Nowej Zelandii grillowanie nosi nazwę barbecue - słowo to odnosi się nie tylko do sprzętu używanego do przyrządzania mięsa, ale oznacza też przyjęcie, podczas którego piecze się i podaje grillowane potrawy. Drewno decyduje o smaku!...

  • Wiosenne... rolowanie

    Pyszne roladki i zawijaski na ciepło i na zimno, na ostro lub z ziołami!

  • Każdemu zależy, by to, co trafia na nasz stół, było naturalne, zdrowe i odpowiednio zbilansowane. Dobra dieta potrafi wpłynąć pozytywnie na kondycję naszego organizmu, a także wesprzeć proces leczenia przewlekłych chorób. Dlaczego jeszcze odpowiedni bilans jest istotny? Domowe jedzenie to najlepszy sposób na utrzymanie zbilansowanej diety/materiały prasowe Jedzenie powinno dostarczać nam jak najwięcej składników odżywczych. Dawniej, gdy na sklepowych półkach nie było takiej ilości wysoko...

  • O, pieczone kurczę!

    A także indyk, a nawet kaczka lub gęś. Maluchy uwielbiają dania z drobiu, bo dobrze im służą i świetnie smakują.

  • Na co dzień mak jadamy jedynie w postaci posypki na bułkach lub ciasteczkach. Jednak, gdy przychodzi czas Bożego Narodzenia, na świątecznych stołach obowiązkowo pojawia się on w postaci licznych makowców, strucli, kutii, a nawet zupy. Fot. 123RF/Picsel Mak to symbol płodności, dobrobytu, urodzaju i obfitości, w związku z czym kolacja wigilijna, jak każe tradycja, nie może się bez niego obyć. I słusznie, bo oprócz doznań smakowych mak ma wiele wartości odżywczych. Mak niebieski (najczęściej...

  • O, pieczone kurczę!

    A także indyk, a nawet kaczka lub gęś. Maluchy uwielbiają dania z drobiu, bo dobrze im służą i świetnie smakują.

  • Indyk uznawany jest za jeden z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest smaczny, chudy i lekkostrawny. Ale w jaki sposób zamienić go w ciekawe danie? Fot. 123RF/Picsel Indyk to bogate źródło białka - podstawowego budulca wszystkich narządów wewnętrznych i aktywatora wielu procesów zachodzących w naszym ciele. Po drób powinny sięgnąć osoby, które walczą ze zbyt wysokim cholesterolem, nadciśnieniem tętniczym i problemami sercowymi. Zawarte w jego mięsie cenne minerały - między innymi cynk, fosfor czy...

  • Filety ze szpinakiem

    ...1. Piersi kurczaka umyć, pokroić na 4 części. Rozbić tłuczkiem na dosyć cienkie płaty (ale należy robić to ostrożnie, żeby się nie rozpadły). Posypać przyprawą do drobiu, solą i pieprzem. Przykryć(...) 15 min, następnie zdjąć pokrywkę, by nadmiar płynu odparował. Doprawić solą, pieprzem i gałką. 3. Masą smarować płaty mięsa. Posypać chili, zwijać roladki, spiąć szpikulcami. Układać w formie...

  • Jeśli do tej pory bakłażany nie gościły zbyt często na waszych talerzach, najwyższy czas to zmienić. Nasi użytkownicy podpowiedzą wam, jak to zrobić. Fot. 123RF/Picsel Powody, dla których powinniśmy jeść bakłażany, można by wymieniać bez końca. Warzywa te są nie tylko wyjątkowo smaczne, ale również zdrowe. Dzięki zawartym w nim flawonoidom, chronią nas przed działaniem wonnych rodników, a tym samym przed nowotworami. Co więcej, to właśnie one sprawiają, że nasz organizm lepiej przyswaja...