• Informacje na temat:

    roladki z czerstwych bułek

Przepisy na temat: roladki z czerstwych bułek
  • Proste potrawy z mięsa mielonego

    ..., szczypiorek posiekać. Bułki przekroić, posmarować sosem remoulade. Przygotowane składniki nakładać na dolną część bułeczek, posypać startym serem. Górną część bułek skropić zimną wodą i posypać resztą sera(...). Szaszłyki z pulpetów, paprykową kapustę i sos nakładać na talerze. Czas przygotowania: 45 minut Jedna porcja zawiera: 3280 kJ/783 kcal Roladki z mięsa mielonego z musem z fasoli Składniki na...

  • Staram się, żeby w kuchni nic się nie marnowało. Gdy została mi bagietka przeszukałam Internet chcąc znaleźć sposób na wykorzystanie czerstwego pieczywa. Zainteresowały mnie przepisy na knedle, które można zrobić z suchego pieczywa i po przeczytaniu różnych przepisów stworzyłam własną wersję takich knedelków. Wyszły bardzo smaczne dlatego postanowiłam podzielić się z Wami moim przepisem. Knedle podałam z bazyliowym pesto i barszczem czerwonym.

  • W każdym domu zdarza się /przynajmniej od czasu do czasu/ kupić zbyt dużo pieczywa. Bułki i chleb na drugi dzień nie smakują już tak dobrze jak świeże a w kolejnych dniach już nikt po czerstwe pieczywo ręki nie wyciągnie. I co z takim pieczywem zrobić ? Oprócz tradycyjnej bułki tartej możemy wykorzystać czerstwe pieczywo na kilka innych sposobów.

  • Gdy zdarzy się nam kupić za dużo bułek można zostawić ją na tartą albo...przygotować pyszną zapiekankę!

  • smaczne:)

  • Danie trochę pracochłonne,ale za to przepyszne

  • Pomysł na wykorzystanie czerstwego pieczywa. Wykorzystałam chałkę ale równie dobrze mogą to być mleczne bułki z poprzedniego dnia lub drożdżówki z kruszonką.

  • Wypróbowany przepis na "Ciasto z czerstwego chleba"

  • Sprawdzony przepis na "Roladki kapuściane"

  • Sałatka jest dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej.

Artykuły na temat: roladki z czerstwych bułek
  • Podaj drób na różne sposoby

    Kurczak z rożna to banał! Uracz rodzinę drobiowymi klopsikami, roladkami albo nawet gulaszem!

  • Zdarzyło ci się kupić zbyt wiele chleba, który bardzo szybko się zeschnął i już nie za bardzo nadaje się do jedzenia? Co z nim zrobić? Na pewno nie wyrzucać! Fot. 123RF/Picsel Badania wskazują, że bardzo często kupujemy chleb, jednak równie często go wyrzucamy. Niewiele osób wie, w jaki sposób wykorzystać czerstwe pieczywo, tymczasem nie trzeba wiele wysiłku, aby wyczarować z niego naprawdę smaczny posiłek. Wyrzucanie chleba powinno być ostatecznością. Oto kilka sposobów, dzięki którym uda...

  • Wyborne filety drobiowe

    Roladki z brokułami i papryką Składniki na 6 sztuk: 1 podwójna pierś z kurczaka, 6-8 różyczek brokułu, 1 czerwona papryka, 1 mała cebula, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka masła, 1 duże jajko, 2 łyżki(...) każdego ułóż brokuły, po trochu cebuli oraz paski papryki. Zwiń roladki i zepnij je wykałaczkami. Przygotuj 3 talerze. Do pierwszego wsyp mąkę. Do drugiego wbij jajko, wlej mleko i dobrze wymieszaj. Do...

  • Na co dzień mak jadamy jedynie w postaci posypki na bułkach lub ciasteczkach. Jednak, gdy przychodzi czas Bożego Narodzenia, na świątecznych stołach obowiązkowo pojawia się on w postaci licznych makowców, strucli, kutii, a nawet zupy. Fot. 123RF/Picsel Mak to symbol płodności, dobrobytu, urodzaju i obfitości, w związku z czym kolacja wigilijna, jak każe tradycja, nie może się bez niego obyć. I słusznie, bo oprócz doznań smakowych mak ma wiele wartości odżywczych. Mak niebieski (najczęściej...

  • Szpinak udomowiony!

    ..., przykryć szpinakiem i zwinąć. Podawać krojone na plasterki i dekorowane żółtym serem. Ziołowe knedle Składniki na 2-4 porcje: 25 dag czerstwych bułek, 10 dag mąki, 10 dag szpinaku mrożonego, 1 cebula(...) i liści szpinaku. Roladki szpinakowe z serem Składniki na 2-4 porcje: 8 jajek, 2 łyżki mąki, 30 dag twarogu, 40 dag szpinaku mrożonego, sól, 1-2 ząbki czosnku, 20 dag żółtego sera, 1 łyżka...

  • Barbara Ritz to pierwsza polska zwyciężczyni programu MasterChef. Ujęła telewidzów swoim sympatycznym uśmiechem i ogromnym talentem kulinarnym. Co myśli o obecnej edycji MasterChefa? fot. Piotr Bolko   Skąd czerpie pani pomysły na przygotowywane potrawy? - Często inspirują mnie zdjęcia, czasami zakupy na targu, a nawet ulotny zapach. Przeważnie pomysł na potrawę kiełkuje w mojej głowie. Czasami trochę dłużej i wtedy nawet nie pozwala mi to zasnąć, a czasami doznaję po prostu olśnienia!...

  • Grzybobranie

    ...znakomicie z makaronem, ale też z ziemniakami z wody. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 45 minut Porcja: 360 kilokalorii Roladki śląskie Składniki na 4 porcje: 60 dag wołowiny zrazowej (np. ligawa(...) boczku, grzybów i ogórka. Zwiń ciasno, formując roladki. Zepnij wykałaczkami lub zwiąż bawełnianą nicią. 4. W rondlu o grubym dnie rozgrzej olej, zrumień roladki ze wszystkich stron i podlej bulionem...

  • Ser żółty cieszy się w Polsce ogromną popularnością. Na stole pojawia się najczęściej w porze-śniadania, w towarzystwie świeżych warzyw i chrupiącego pieczywa. Jednak ser to nie tylko śniadaniowa przekąska. Fot.123RF/Picsel Ten żółty przysmak doskonale komponuje się z mięsem, makaronem, pysznie smakuje także w zu-pie. Poznaj kilka oryginalnych sposobów na podanie żółtego sera. Kotlety po czesku Ser żółty, nawet lekko przesuszony, można podać jako pyszną przekąskę na ciepło. Mowa tu o...

  • Każdemu zależy, by to, co trafia na nasz stół, było naturalne, zdrowe i odpowiednio zbilansowane. Dobra dieta potrafi wpłynąć pozytywnie na kondycję naszego organizmu, a także wesprzeć proces leczenia przewlekłych chorób. Dlaczego jeszcze odpowiedni bilans jest istotny? Domowe jedzenie to najlepszy sposób na utrzymanie zbilansowanej diety/materiały prasowe Jedzenie powinno dostarczać nam jak najwięcej składników odżywczych. Dawniej, gdy na sklepowych półkach nie było takiej ilości wysoko...

  • Foodpairing to metoda doskonalenia jedzenia i tworzenia niecodziennych połączeń kulinarnych, które powstają na zasadzie korespondowania smaków i aromatów. Zasady tej sztuki postanowiła wykorzystać również Soplica, której alkohole smakowe stały się obiektem eksperymentów kulinarnych. We współpracy z Szefem Kuchni - Kubą Korczakiem - stworzyła dedykowane menu, łączące 13 nalewek owocowych z potrawami. Soplica nieprzerwanie od ponad 125 lat, jako jedna z najstarszych polskich marek, gości na...