• Informacje na temat:

    roladka z kremem

Przepisy na temat: roladka z kremem
  • Roladki caprese w podpieczonej cukinii

    Sposób przygpotowania 1. Cukinie pokrój wzdłuż na plastry i oprósz solą. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj oliwą. Piecz 30 minut w temp. 180°C.  2. Mozzarellę pokrój. Pomidorki przekrój, posyp solą, pieprzem i ziołami. Na plastrach cukinii ułóż ser, bazylię i pomidorki. Zawiń, zepnij wykałaczką i zwiąż szczypiorkiem. Skrop kremem balsamicznym. 

  • Masz dość chleba i bułek? Oto trzy pyszne zamienniki pieczywa!

    ...z deserami - eklerami oblanymi ciemną czekoladą czy karpatką z budyniowym kremem. Tymczasem jest to ciasto uniwersalne - nie jest ani słodkie, ani słone, dlatego w zależności od rodzaju farszu...

  • Przysmaki z czekolady dla dzieci

    ...roladki nabite na plastikowe wykałaczki to przysmak, na który skusi się każde dziecko! Część podaj na słodko (naleśniki posmaruj owocowym musem lub kremem orzechowym), a część na pikantnie. Wystarczy...

  • Śniadanie do plecaka

    Twoje dziecko ma dość bułek z szynką i serem? W szkolnym sklepiku nie ma nic smacznego? Przygotuj mu oryginalne śniadanie, które zapewni odpowiednią dawkę energii na resztę dnia. Oto pomysły na proste i ciekawe dania, które zastąpią kanapkę lub będą dla niej świetnym towarzystwem.

  • Pestki słonecznika

    ...boki tortu, desery Zamiast wiórkami kokosowymi lub zmielonymi orzechami, boki posmarowanego kremem tortu możesz okleić posiekanymi ziarnami słonecznika. Warto też posypywać nimi desery. 6. Składnik...

  • Groszek - 10 łatwych przepisów

    Chociaż kojarzymy go zwykle z sałatką jarzynową, groszek może nam się przydać do stworzenia innych dań na zimno i na ciepło – także obiadowych.

  • Walentynkowe menu

    Przystawka: Trzy rodzaje bruschetty: z pomidorami al'arrabiata, kremem z awokado i kremem z pstrąga Składniki na 2 porcje: - 6 kromek bagietki, - zielona cebulka, - papryczka chili(...), czosnek, łyżeczkę soku z cytryny i łyżeczkę oliwy zmiksować na puree. Dodać jogurt. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Przygotowane dodatki nakładać na kromeczki. Kromki z kremem z pstrąga dekorować...

  • Jajka na świątecznym stole

    Jaja to symbol Świąt Wielkanocnych. Odpowiednio przyrządzone nie tylko doskonale smakują, ale również są ozdobą świątecznego stołu.

Artykuły na temat: roladka z kremem
  • Roladki z kremem truskawkowym

    ..., posmarować kremem. Zrolować, włożyć do lodówki na 2 godziny. Potem każdy rulon pokroić na 4 kawałki. Oprószyć cukrem pudrem. Ozdobić np. rozetkami bitej śmietany. Jak zrobić efektowne"oczko"rolady? Biszkopt smarujemy kremem, zostawiając cienki pasek na krawędzi blatu. Układamy na nim słupek z twardej marmolady. Utworzy ona "oczko" rolady.

  • Orzechowiec to ulubione ciasto wielu Polaków, którzy nie wyobrażają sobie bez niego Świąt. Jak go upiec, żeby był idealny?     Na ciasto 500 g mąki pszennej 200 g cukru drobnego 160 g miękkiego masła 2 jajka 2 łyżki miodu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Na masę orzechową ok. 250 g grubo posiekanych orzechów włoskich 80 g masła ok. 80 g miodu 2 łyżki cukru   Na krem 700 ml mleka 1 laska wanilii 1,5 łyżeczki namoczonej w zimnej wodzie żelatyny 2...

  • Roladki kokosowe

    W świecie deserów.

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Pyszna zupa-krem

    Niskie temperatury, a z nimi i jesienna plucha, zbliżają się dużymi krokami. Dlatego warto, by w naszym jadłospisie znalazły się na przykład zupy-kremy. Szybko rozgrzeją, a są proste w przygotowaniu.

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • łatwe do wykonania, smaczne

  • Sezon na szparagi trwa w najlepsze, jednak wszystko co dobre, szybko się kończy. Warto wykorzystać ich cenne walory i niepowtarzalny smak, zanim znikną na dobre z warzywnych straganów. Z młodych, delikatnych szparagów, przygotować można kremową i rozpływającą się w ustach zupę. Będzie to doskonała propozycja na posiłek najmłodszych, ale i obiadowe danie dla całej rodziny. Fot. materiały prasowe Składniki (4 porcje):⁃ 1 pęczek szparagów zielonych⁃ 3-4 średnie ziemniaki⁃ 1 mała pietruszka⁃ mały...

  • smaczne proste w przygotowaniu

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...