• Informacje na temat:

    rolada z serem pieczarkami i kurczakiem

Przepisy na temat: rolada z serem pieczarkami i kurczakiem
  • Świąteczne pieczenie z nadzieniem

    Smaczne i sycące. Goście będą zachwyceni!

  • Rolada omletowa z kurczakiem i pieczarkami

  • Kuchnia na cały tydzień

    ...rozgrzanym oleju. Makaron ugotuj w osolonym wrzątku. Śmietanę wymieszaj ze startym na tarce serem żółtym, jajkiem, solą, pieprzem i gałką muszkatołową.  2. W naczyniu ułóż makaron z kurczakiem. Dodaj(...) i koncentrat pomidorowy. Przypraw. Podawaj pokrojone i posypane startym na tarce serem żółtym.  Papryka faszerowana Sposób przygotowania 1. Z umytych papryk odkrój czubki i wydrąż gniazda...

  • W kuchni nic nie powinno się marnować.Zostały mi ziemniaki z wczorajszego obiadu,oraz pieczaki. Myślałam zrobić kopytka,ale już się przejadły,ziemniaki szkoda wyrzucić,po namyśle zrobiłam roladę.Wyszła rewelacyjna,na pewno w krótkim czasie zrobię powtórkę. Na ciepło jak i na zimno smakuje wybornie. Serdecznie Wam polecam:)

  • Dzisiaj proponuję danie, które bardzo apetycznie wygląda, a do tego świetnie smakuje. Można je podawać zarówno na ciepło jako danie główne jak i na zimno jako doskonała przekąska.

  • Przepis otrzymałem od Bogusi K. Bardzo smaczna rolada ,prosta i szybka w przygotowaniu. Filet z kurczaka jest bardzo soczysty. Rewelacyjnym uzupełnieniem jest sos czosnkowy wymieszany z suszonymi ziołami.

  • Proste dania zazwyczaj okazują się najsmaczniejsze. Klasyczne połączenie: ser, kurczak i pieczarki świetnie sprawdziło się również w przypadku tortilli:).

  • Pyszna rolada z mięsa mielonego z serem i pieczarkami.

  • Pieczarki i ciągnący się ser,a do tego delikatne mięsko drobiowe,uwielbiam takie obiadki.

  • Pyszna rolada serowa na przystawkę. Taką roladę można jeść na ciepło, jak i na zimno. Zrobiłam ją pierwszy raz, ale na pewno nie ostatni.

Artykuły na temat: rolada z serem pieczarkami i kurczakiem
  • Wiosenne... rolowanie

    .... Zielona rolada z kurczaka Składniki na 4 porcje: 4 filety z piersi kurczaka, 2 pory, sok z cytryny, 2 łyżki oliwy, świeże zioła (oregano, bazylia, tymianek, natka pietruszki), słodka papryka, sól...

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • Otulone ciastem

    ...startym żółtym serem. Z ciasta francuskiego wytnij kwadraty lub koła. Każdą kokilkę starannie przykryj kawałkiem ciasta. Piekarnik nagrzej do temperatury 200°C. Wstaw miseczki z zupą, zapiekaj 12-15 minut, aż ciasto się zrumieni. Rada: Zupę możesz też podać z grzankami z serem. Wieniec drożdżowy Składniki na 6-8 porcji: Na ciasto:  3 szklanki mąki pszennej, 1 szklanka letniej przegotowanej wody...

  • Oto przepis na roladę w roladzie, którą uczestnicy programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotowywali w konkurencji technicznej. GRUPA 1Biszkopt kakaowy170g białko170g cukier170g żółtko55g proszek kakaowy Extra Brute35g mąka pszenna T45065g masło Wykonać bezę francuską. Dodać żółtko ręcznie mieszając. Dodać proszek kakaowy i mąkę. Dodać masło. Połączyć całość i rozsmarować na blasze. Piec w 180C. Mus marakuja60g masa żelatynowa210g puree z marakui330g biała czekolada CW2NV550g śmietanka 36%...

  • Wesele bez mięsa?

    Bywa, że to państwo młodzi są jaroszami i nie wyobrażają sobie, aby w najważniejszym dla nich dniu stoły uginały się pod ciężarem mięsa. Na weselach bawią się jednak ludzie o różnych preferencjach kulinarnych. Jak zatem pogodzić poglądy gospodarzy i oczekiwania (często konserwatywnych) gości?

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Jak je przygotować, aby uniknąć kulinarnej nudy? Fot. 123RF/Picsel Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok, jednak rzadko mówi się o ich prozdrowotnych właściwościach.  Już od wielu lat pokutuje u nas pogląd, że grzyby nie mają w sobie żadnych wartości odżywczych. To nieprawda! Jeśli mówimy o pieczarkach, to mają one w sobie sporo błonnika oraz antyoksydantów, takich jak polifenole, witamina C, D, B2 i B12. Są także dobrym...

  • Dania z drobiu

    .... Udka serwować z pomidorkami i szpinakowym pesto. Rolada z indyka Składniki na 4 porcje: 700 g piersi z indyka, sól, 50 g żółtego sera (edam), pieprz, garść posiekanych ziół: natka, tymianek(...) mieszanką z patelni, posypać drobno startym serem wędzonym. Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Udekorować ziołami, od razu podawać.

  • Gwarantujemy, że ten przepis zagości u was na stałe. Składniki na ciasto4 g drożdżyok. 120-150 g mleka w zależności od chłonności mąki 300 g mąki typu 5002 szt. żółtek6 g drobnej soli morskiejświeży lubczykpieprz w ziarnach gałka muszkatołowa w całości60 g miękkiego masła30 g tłuszczu gęsiego (smalec bez skwarek) smalec gęsi do smarowania formybułka tarta do wysypania formy Drożdże moczyć przez 10 minut w 50 g mleka.Przesiać mąkę i dodać żółtka oraz mleko z drożdżami.Pozostałe mleko dodawać...

  • Wszyscy kochamy kurczaka. Ale czy wszyscy wiemy w jaki sposób go przygotować, aby za każdym razem był naprawdę smaczny? Wystarczy, że skorzystacie ze sprawdzonych przepisów naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Mięso z kurczaka ma niewiele kalorii i jest lekkostrawne, dlatego poleca się je w szczególności osobom będącym na diecie. Najwięcej tłuszczu znajduje się w skórce, dlatego lepiej pozbyć się jej przed pieczeniem lub podsmażaniem. Kurczak to również bogate źródło białka, podstawowego...

  • Drób jest jednym z tych mięs, które najczęściej gości na naszych stołach. Niestety, przygotowując go bardzo łatwo wpaść w rutynę. Jak uniknąć kuchennej nudy, a jednocześnie zaserwować smaczne danie z drobiem? Pomogą wam w tym przepisy naszych użytkowników! Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...