• Informacje na temat:

    rolada z boczku i papryki

Przepisy na temat: rolada z boczku i papryki
  • Rolady z mielonego mięsa

    ...tłuszcz z boczku, dołóż połowę cebuli i pieczarki. Smaż razem 5 minut. Przypraw do smaku solą, pieprzem i suszonymi ziołami.  2. Bułeczkę porwij na kawałki, zalej mlekiem i odstaw do namoczenia. Mięso(...) z papryką Sposób przygotowania 1. Cebulę obierz, posiekaj, usmaż na szklisto na maśle. Odłóż do wystudzenia. Obie papryki rozetnij, usuń środki z pestkami, strąki opłucz, osusz, potnij w cienkie...

  • Fajny dodatek do kanapek. Boczek wieprzowy powinien być jak najchudszy. Lubię jak jest ostro przyprawiony. No i oczywiście zawiera nadzienie z suszonych grzybków i cebuli.

  • Śląskie rolady wołowe

    Włoszczyznę oczyścić, zetrzeć na tarce. Obrać cebulę i czosnek, posiekać. Zeszklić na patelni na łyżce oleju, dodać starte warzywa. Przesmażyć, wlać gorący bulion i dusić na małym ogniu. Dodać koncentrat, doprawić solą i pieprzem. Mięso opłukać, wykroić 6 kotletów, rozbić tłuczkiem, posmarować musztardą. Przykryć plastrami boczku. Natkę opłukać, posiekać, posypać nią mięso. Paprykę...

  • Przepis wart wypróbowania: "Rolada z boczku"

  • Rolada z boczku

    Składniki: - 1,3 kg surowego boczku (płaski kawałek), - 30 dag mięsa mielonego, - 3 łyżki bułki tartej, - jajko, - olej do smażenia, - cebula, - 20 dag pieczarek, - sól, pieprz, - majeranek, słodka papryka Przygotowanie: Z boczku odetnij skórę. Boczek natnij tak, aby dał się rozłożyć jak książka., oprósz solą, pieprzem i majerankiem. Półplasterki pieczarek i posiekaną cebulę przesmaż...

  • Sprawdzony przepis na "Rolada z boczku"

  • Kuchnia na cały tydzień

    ...przez praskę jeden ząbek czosnku.  2. Po minucie zdejmij z ognia. Mięso wymieszaj z ugotowanym ryżem. Papryki napełnij farszem i przykryj odciętymi czubkami. Ułóż w garnku, zalej wodą, dodaj olej, sól(...) przekładając na drugą stronę. Pod koniec pieczenia odkryj kurczaka i ustaw piekarnik na funkcję grilla na około 10 minut. Rolada cielęca z brukselką Sposób przygotowania 1. Brukselki...

  • Nikogo chyba nie muszę przekonywać, że domowe wędliny są najlepsze. I choć samodzielne przygotowanie wędliny wydaje się czasochłonne zapewniam Was, że tak nie jest! Pomijając czas na marynowanie i pieczenie przygotowanie samego mięsa zajmuje góra 20 minut. Dziś dietetycznie nie będzie, ale z pewnością będzie pysznie i co najważniejsze całkowicie naturalnie, bez żadnych sztucznych dodatków i konserwantów. W roli głównej - boczek! Rolada z boczku to idealny dodatek do codziennych kanapek, ale...

  • Schab z morelami

    Składniki: 1,5 kg boczku 15 dag suszonych moreli 10 dag suszonej żurawiny świeży rozmaryn łyżeczka słodkiej czerwonej papryki łyżka majeranku 2 ząbki czosnku pół łyżeczki papryki chili w płatkach 3 łyżki oleju sól pieprz Przygotowanie: 1. W moździerzu rozetrzyj czosnek, majeranek, sól i pieprz, połącz ze słodką papryką, płatkami chili i łyżką oleju, dobrze...

  • pyszności na kanapkę

Artykuły na temat: rolada z boczku i papryki
  • Śląskie rolady wołowe

    Składniki na 6 porcji: 80 dag wołowiny, 6 plastrów boczku wędzonego, 1 pęczek włoszczyzny, 2 ząbki czosnku, 1 cebula, 1 czerwona papryka, 1/2 pęczka natki pietruszki, 2 łyżki oleju, 1 szklanka(...). Przesmażyć, wlać gorący bulion i dusić na małym ogniu. Dodać koncentrat, doprawić solą i pieprzem. Mięso opłukać, wykroić 6 kotletów, rozbić tłuczkiem, posmarować musztardą. Przykryć plastrami boczku...

  • Rolady i roladki

    Składniki na 6-8 porcji: 1 pierś indyka (ok. 1,2 kg), 45 dag mrożonego szpinaku, 1 średnia marchewka, 1/2 strąka czerwonej papryki, 10 dag sera feta, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka masła, sól, pieprz, olej(...), 1///2 strąka papryki czerwonej, 1/2 strąka papryki zielonej, 1 opakowanie sera mozzarella, 3 łyżki oleju, sól, pieprz. Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Każdą z piersi kurczaka przekrój ostrym...

  • Rolada z boczku

    Z boczku odetnij skórę. Boczek natnij tak, aby dał się rozłożyć jak książka., oprósz solą, pieprzem i majerankiem. Półplasterki pieczarek i posiekaną cebulę...

  • Wołowina na stole!

    Rolada po śląsku Składniki na 4 porcje: Na roladki: 60 dag wołowiny, 20 dag boczku wędzonego, 1 cebula, 4 ziarna ziela angielskiego, 4 ogórki kiszone, oliwa, sól, pieprz, 3-5 łyżek musztardy(...) pokrojoną cebulą, rozłożyć plaster boczku i kawałek ogórka, oprószyć pieprzem. Zwinąć w rulon, związać nitką lub spiąć wykałaczkami. Wołowe rolady obsmażyć na złoto na oliwie, podlać wodą, dodać liście...

  • Kolejne marynaty Krakus

    Rolada schabowa to harmonijne połączenie dwóch rodzajów wieprzowiny: szlachetnego chudego schabu i miękkiego, soczystego boczku, z wyczuwalnym smakiem czosnku, papryki i pieprzu. Łopatka wieprzowa(...) kanapek. Polędwiczka - najszlachetniejsze wieprzowe mięso, zostało w marynacie Krakusa przyrządzone w sposób szczególny. Polędwiczka zasznurowana jest razem z paskiem boczku, co zapobiega wysuszeniu...

  • Rolowane pyszności

    Rolada schabowa Składniki na 8 porcji: 1 kg schabu bez kości, 40 dag pieczarek, 1 cebula, 2-3 łyżki tartej bułki, 4-5 łyżek startego żółtego sera, 2 łyżki posiekanej natki, 2 łyżki masła, 10 dag wędzonego boczku w plasterkach, 2 ząbki czosnku, tymianek, sól, pieprz, bulion. Schab umyć, osuszyć. Rozciąć mięso tak, aby uzyskać duży płat. Rozbić lekko tłuczkiem. Można też pokroić na plastry (by...

  • Wyborne pieczyste

    Rolada z boczku Składniki na 14 porcji: 1 i 1/2 kg surowego boczku (płaski kawałek) l 30 dag mięsa mielonego wieprzowego lub wieprzowo-wołowego, 3 łyżki bułki tartej, jajko, olej do smażenia, cebula, 20 dag pieczarek, sól, pieprz, majeranek, słodka papryka, natka pietruszki do udekorowania pieczeni Przygotowanie: 1. Z boczku odetnij skórę. Boczek natnij tak, aby dał się rozłożyć jak...

  • ... wolowina po raz trzeci ...

    ...plastry... Plastry smarujemy musztarda, a nastepnie ukladamy na ich : plaster boczku wedzonego, kawalek cebuli ( surowej ) i kawalek kiszonego ogorka. Calosc zwijamy w rulonik i spinamy szpadka do rolad...

  • Grzybobranie

    ...warzywami. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 50 minut Porcja: 260 kilokalorii Gulasz grzybowy Składniki na 4 porcje: 70 dag szynki lub łopatki wieprzowej, po jednym strąku zielonej i żółtej papryki(...), szklanka śmietany, 2 łyżki oleju Przygotowanie: 1. Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Jeśli używasz bulionu z kostki, przygotuj go zgodnie z przepisem na opakowaniu. Papryki przekrój na pół, usuń...