• Informacje na temat:

    rolada pieczona z serem

Przepisy na temat: rolada pieczona z serem
  • Rolada mięsno-serowa

    Wyborna propozycja na obiad inny niż zwykle. Rolada smakuje rewelacyjnie także na drugi dzień, w wersji na zimno. Jej wnętrze można wypełniać dowolnymi dodatkami, według upodobań.

  • Pyszne jarskie rolady

    Idealne przekąski na rodzinną uroczystość i towarzyskie spotkanie. W mgnieniu oka zdobędą serca gości.

  • Rolady z mielonego mięsa

    Pasterska z owczym serem i słupkami marchewki Sposób przygotowania 1. Marchewki obierz, włóż do wrzątku z dodatkiem soli. Gotuj 10 minut. Wyjmij. Przestudź, pokrój w cienkie słupki. Czerstwą kajzerkę namocz w zimnej wodzie.  2. Cebulę obierz, posiekaj. Pieczarki oczyść, potnij na kawałki. Na patelni rozgrzej olej, zeszklij na nim cebulę. Dodaj grzyby. Smaż 2-3 minuty. Zdejmij z ognia...

  • Rolada indycza ze szpinakiem i orzechami

    ...posmaruj olejem. Włóż do brytfanki. Piecz  przez godzinę w temp. 190 st. 4. Orzechy i migdały posiekaj. Oba składniki wymieszaj z pozostałym startym serem. Rozłóż na wierzchu rolady ok. 15 minut przed...

  • Rolada czekoladowa

    ...z serem i resztą cukru.  4. Biszkopt rozwiń. Do kremu dodaj żelatynę i rozsmaruj go na cieście. Rozłóż rabarbar. Zwiń. Schładzaj 3 godz. Oblej polewą. Udekoruj. 

  • Lukrowane brioszki z serem i truskawkami

    Sposób przygotowania: 1. Zaczyn: drożdże pokrusz,  rozetrzyj z cukrem. Gdy będą płynne, zmieszaj z mlekiem. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 15 minut. 2. Ciasto: do miski przesiej mąkę, wsyp cukier, dodaj  zaczyn i mleko. Wszystko wymieszaj. Możesz to zrobić mikserem albo ręcznie - ciasto musi być sprężyste. Zostaw je w misce, przykryj czystą ściereczką i odstaw do wyrośnięcia...

  • Mięsne rolady z warzywami

    ...zetrzyj. Rozgrzej 1 łyżkę oleju, wrzuć pieczarki, smaż je 2 min. Wystudź, połącz z bułką tartą, serem i jajkiem. Przypraw solą i pieprzem.  2. Marchewki pokrój w słupki. Farsz pieczarkowy i marchewki...

  • Rolada na zielono

    ...1. Z cytryny ścieramy skórkę i wyciskamy sok. Dodajemy do serka razem z żółtkiem, bułką tartą, posiekaną zieleniną, migdałami, doprawiamy pieprzem i solą, dokładnie miksujemy. 2. Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Rozkładamy na blacie i smarujemy serem z zieleniną. Zwijamy od dłuższego boku i związujemy dość mocno nitką. 3. Roladę podsmażamy z każdej strony na rozgrzanym oleju, aby...

  • Rolada z grzybami

    Wykwintne danie na święta

  • Wytrawna rolada

    Taka rolada smakuje doskonale. Możesz podać ją i na obiad, i na kolację.

Artykuły na temat: rolada pieczona z serem
  • Pieczona rolada z cukinią i rukolą

    ...cukinię, posypać startą mozzarellą, polać sosem z ajwaru i śmietany. Zwinąć jak roladę, posypać z wierzchu startym żółtym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C, piec 10 min. Wyłożyć na półmisek...

  • A może dzisiaj zjemy śniadanie na ciepło? Zdziwisz się, w jak prosty sposób możesz odmienić oblicze tradycyjnej owsianki. SKŁADNIKI - 1 ¼ szklanki płatków owsianych + 1 łyżka do posypania - ¾ szklanki pokrojonego w kostkę rabarbaru - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 ¼ szklanki mleka - ¼ łyżeczki soli - 1 łyżeczka cynamonu - 1 łyżka miodu - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 3 truskawki PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzać do 190 stopni C. Rabarbar myjemy i kroimy.Krok 2Do miski...

  • Rolada z szynką i serem

    Z niedrogiego i łatwo dostępnego mięsa mielonego możesz wyczarować efektowne przekąski i dania obiadowe.

  • Oto przepis na roladę w roladzie, którą uczestnicy programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotowywali w konkurencji technicznej. GRUPA 1Biszkopt kakaowy170g białko170g cukier170g żółtko55g proszek kakaowy Extra Brute35g mąka pszenna T45065g masło Wykonać bezę francuską. Dodać żółtko ręcznie mieszając. Dodać proszek kakaowy i mąkę. Dodać masło. Połączyć całość i rozsmarować na blasze. Piec w 180C. Mus marakuja60g masa żelatynowa210g puree z marakui330g biała czekolada CW2NV550g śmietanka 36%...

  • Rolada bezowa

    Sposób przygotowania: 1. Owoce umyć, pozbawić szypułek, osuszyć, kilka sztuk zmiksować z serem mascarpone. Mocno schłodzoną śmietankę ubić na puch, dodając porcjami ser, na koniec zmiksować z cukrem pudrem. Krem przykryć, schłodzić w lodówce.  2. Cukier wymieszać z mąką ziemniaczaną. Z białek ubić pianę, dodać ocet lub sok. Nie przerywając ubijania, do piany dodawać porcjami cukier wymieszany...

  • Jeśli nie masz pomysłu co przygotować dla swojej rodziny na niedzielny deser, wypróbuj pomysłowe propozycje naszych użytkowników, na lekkie i puszyste rolady. Fot. 123RF/Picsel Biszkoptowe wypieki wbrew pozorom nie należą do najprostszych. Aby upiec puszysty i równy biszkopt, musimy zaopatrzyć się w dobrej jakości produkty. Ważne jest, aby jajka były świeże, tylko wtedy białka będą mieć zwartą konsystencję i ubiją się bez problemu. Dodatkowo, jajka powinny być wyciągnięte z lodówki dopiero...

  • Cukiniowa rolada

    1. Cukinię umyj, wytrzyj, zetrzyj na tarce o dużych otworach. Tak samo zetrzyj żółty ser cheddar. Startą cukinię przełóż na sitko i pozostaw tak przez...

  • Pieczone pierogi z nadzieniem słonym lub słodkim to znakomita propozycja na przekąskę, która możesz przygotować samodzielnie. Jakich produktów będziesz potrzebować? Sprawdź na liście składników. Ciasto (na ok. 24 sztuki) 900g mąki typ 65014g soli morskiej2 jaja2 łyżeczki białego octu winnego 100g tłuszczu gęsiego, kaczego lub smalcu 420g zimnej wody Do smarowania 2 jaja + 2 łyżki wody Wykonanie: Połączyć wszystkie składniki ciasta i wyrabiać ręcznie przez 3 minuty. Dać ciastu odpocząć przez 5...

  • Wiosenna rolada

    Podczas pieczenia mięso podlewaj bulionem, winem, a potem powstałym sosem. Jeśli jest chude, przed włożeniem do piekarnika obłóż je plastrami boczku, a nie będzie suche.

  • Gwarantujemy, że ten przepis zagości u was na stałe. Składniki na ciasto4 g drożdżyok. 120-150 g mleka w zależności od chłonności mąki 300 g mąki typu 5002 szt. żółtek6 g drobnej soli morskiejświeży lubczykpieprz w ziarnach gałka muszkatołowa w całości60 g miękkiego masła30 g tłuszczu gęsiego (smalec bez skwarek) smalec gęsi do smarowania formybułka tarta do wysypania formy Drożdże moczyć przez 10 minut w 50 g mleka.Przesiać mąkę i dodać żółtka oraz mleko z drożdżami.Pozostałe mleko dodawać...