• Informacje na temat:

    rolada mięsna na zimno

Przepisy na temat: rolada mięsna na zimno
  • Nadziewana pieczeń rzymska

    ....  4. Klops przełóż do żaroodpornej formy, posmarowanej olejem. Na wierzchu ułóż plasterki boczku, tak by lekko zachodziły na siebie. Mięso piecz 75 min w temp. 175 st. C. Udekoruj.  Rolada...

  • Słynne potrawy kuchni śląskiej

    Popisowe dania kuchni śląskiej to nie tylko przysmaki na każdą okazję, ale i kulinarne wizytówki regionu. W większości są bardzo treściwe - bo jak wiadomo, gdy pan domu wracał z kopalni, musiał dobrze zjeść.

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...na ok. 3 godz. Przed podaniem wyłóż na talerz. Serwuj z cytryną. Pasztety I. Mięsna mozaika Za 40 zł: Składniki: ●40 dag miel. mięsa wieprzowego ●30 dag wołowiny ●20 dag szynki wieprz. ●30(...) i piecz 15 min. II. Rolada drobiowa Za 40 zł: Składniki: ●1,5-1,7 kg piersi indyka ●4 łyżki bułki tartej ●rzeżucha ●jajko ●op. mroż. marchewki z groszkiem ●40 dag twarożku śmietan. ●puszka...

  • Co na świąteczny obiad?

    ...i także posmarować żółtkiem. Schab piec godzinę w temp. 200 st. C. Czas przygotowania 35 minut Rolada jagnięca Składniki na 6-8 porcji: - 1 udziec jagnięcy (ok. 1,5 kg), - 5 ząbków czosnku(...) w 3 łyżkach gorącej wody. Polać gotową pieczeń. Odstawić jeszcze na 5-10 min do piekarnika. Gotową ostudzić. Wyjąć z formy podawać udekorowaną grzybkami i marynowaną papryką. Rolada faszerowana...

Artykuły na temat: rolada mięsna na zimno
  • Pieczone mielone

    Z mięsa mielonego można wyczarować wiele ciekawych dań. Wypróbuj kilka naszych pieczeni, które możesz podawać w wersji na zimno i na gorąco.

  • Dania z jajem

    ..., listkami rukoli i startą mozarellą. Pod rozgrzanym grillem w piekarniku zapiekać jeszcze 3-5 minut. Od razu podawać. Rolada z kiełbasą Składniki na 8 porcji: 4 jajka na twardo, 1 mała cebula...

  • Kolejne marynaty Krakus

    Rolada schabowa to harmonijne połączenie dwóch rodzajów wieprzowiny: szlachetnego chudego schabu i miękkiego, soczystego boczku, z wyczuwalnym smakiem czosnku, papryki i pieprzu. Łopatka wieprzowa zamarynowana według staropolskiej receptury pysznie pachnie majerankiem. Obie marynaty można serwować na gorąco - z pieca lub grilla i, po upieczeniu, także na zimno - jako przystawkę czy dodatek do...

  • Marynowane mięso Krakus

    Schab ze śliwką, karczek po staropolsku i rolada boczkowa - to trzy nowe propozycje mięsnych marynat Krakus produkowanych przez firmę Animex.

  • Chleb nasz powszedni

    ...papier tak, aby utworzyła się rolada. Umieść ją w żaroodpornym naczyniu i wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180° C. Piecz 80 minut. Przed podaniem udekoruj natką pietruszki i pokrój na porcje(...) pulpeciki do miseczek, zalej gorącą zupą, posyp natką pietruszki i podawaj. Przygotowanie: 40 minut Porcja: 605 kalorii Rolada tostowa Składniki na 12 porcji: duże opakowanie pszennego pieczywa tostowego...

  • Z mielonego mięsa

    ...podaniem zapiekankę udekorować listkami szałwii i selera naciowego. Rolada z cukiniowym farszem Składniki na 4 porcje: 2 czerstwe bułki, 1 cebula, 3 ząbki czosnku, 600 g mieszanego mięsa mielonego...

  • Wesele bez mięsa?

    Bywa, że to państwo młodzi są jaroszami i nie wyobrażają sobie, aby w najważniejszym dla nich dniu stoły uginały się pod ciężarem mięsa. Na weselach bawią się jednak ludzie o różnych preferencjach kulinarnych. Jak zatem pogodzić poglądy gospodarzy i oczekiwania (często konserwatywnych) gości?

  • W krainie szpinaku

    Szpinak jest niskokaloryczny - 100 g ma tylko 16 kcal! Możliwości wykorzystania go w kuchni są właściwie nieograniczone. Robi się z nim makarony, tortille, pizze, miksuje do zup-kremów, wykorzystuje do sałatek, tart, lasagne, pierogów czy znakomitych sosów. Można też z niego usmażyć pyszne chrupkie placuszki.

  • Warzywo idealne

    ...wrzenia, wlej śmietanę wymieszaną z mąką i ostrą papryczką, gotuj 4 minuty. Podawaj z pomidorkami. Rolada szpinakowa z łososiem Składniki: 15 dag liści szpinaku, sól, pieprz, 3 jajka, łyżka...

  • Delikatna, krucha cielęcina

    ...z cytryny. Następnie do sosu dodaj musztardę i majonez oraz przyprawy. Dokładnie wszystko wymieszaj. Sosem polej plastry mięsa. Cielęcina z sosem tuńczykowym najsmaczniejsza jest na zimno, podawana...