• Informacje na temat:

    rolada bita smietana i mascarpone

Artykuły na temat: rolada bita smietana i mascarpone
  • Rolada z kremem

    ..., po czym ułóż na niej biszkopt papierem do góry. Zdejmij go i zwiń roladę razem ze ściereczką.  4. Zimną śmietankę ubij z cukrem pudrem i serkiem mascarpone. Przełóż na nią rozwinięte ciasto i owoce...

  • Oto przepis na roladę w roladzie, którą uczestnicy programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotowywali w konkurencji technicznej. GRUPA 1Biszkopt kakaowy170g białko170g cukier170g żółtko55g proszek kakaowy Extra Brute35g mąka pszenna T45065g masło Wykonać bezę francuską. Dodać żółtko ręcznie mieszając. Dodać proszek kakaowy i mąkę. Dodać masło. Połączyć całość i rozsmarować na blasze. Piec w 180C. Mus marakuja60g masa żelatynowa210g puree z marakui330g biała czekolada CW2NV550g śmietanka 36%...

  • Ciasta z truskawkami

    ...je rozcierając. Krem do rolady Zmiksować 1,5 szklanki truskawek z 2 łyżkami cukru pudru. Dodać 250 g serka mascarpone, potem rozpuszczoną w 1/4 szklanki wrzątku żelatynę (4-5 łyżeczek). Wstawić do(...) Składniki na 14 porcji: 20 dag masła, 44 podłużne biszkopty, 50 dag truskawek, 1,5-2 łyżeczki żelatyny, 10 dag cukru, 50 dag serka mascarpone, 50 dag mielonego twarogu, 2 torebki cukru wanilinowego...

  • Jeśli nie masz pomysłu co przygotować dla swojej rodziny na niedzielny deser, wypróbuj pomysłowe propozycje naszych użytkowników, na lekkie i puszyste rolady. Fot. 123RF/Picsel Biszkoptowe wypieki wbrew pozorom nie należą do najprostszych. Aby upiec puszysty i równy biszkopt, musimy zaopatrzyć się w dobrej jakości produkty. Ważne jest, aby jajka były świeże, tylko wtedy białka będą mieć zwartą konsystencję i ubiją się bez problemu. Dodatkowo, jajka powinny być wyciągnięte z lodówki dopiero...

  • Desery z bananami

    ...wanilinowym). Wymieszać z 250 g sera mascarpone i 3 łyżkami bitej śmietany). Ułożyć kolejną warstwę biszkoptów, ponownie nasączyć, posmarować kremem, ułożyć plasterki bananów, posypać ciemnym kakao. Schłodzić w lodówce. Kakaowa rolada Składniki na 15 porcji: 3 jajka, 10 dag + 1 łyżka cukru, 7,5 dag mąki pszennej i 2,5 dag ziemniaczanej, 1,5 dag +1 łyżka kakao, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia...

  • W czasach, gdy bez problemu możemy kupić podrobione ubrania, kosmetyki i telefony raczej nikogo nie dziwi fakt, że fałszuje się także jedzenie. Na liście oszukanych produktów znajduje się m.in. śmietana. Jak ją rozpoznać? Fot. 123RF/Picsel Fałszowanie jedzenia nie jest wymysłem współczesnych producentów żywności. Proceder ten jest stary jak świat - starożytni Rzymianie narzekali na sfałszowaną mąkę, a Grecy denerwowali się, gdy sprzedawcy rozcieńczali wino wodą. Sytuacja niewiele zmieniła się...

  • Owoce leśne lubimy przede wszystkim na słodko. Posypane zwykłym cukrem smakują wybornie, a z kilkoma innymi dodatkami mogą przemienić się w pyszny deser na ciepłe letnie popołudnie. Owoce leśne! Co o nich sądzisz? Wypowiedz się na Forum! Fot. 123RF/Picsel Nie tylko my z przyjemnością spożywamy owoce leśne, inne nacje również lubują się w smaku żurawiny czy jagód. Szkoci z malin przyrządzają deser o nazwie "Cranachan" - jest to prosta kombinacja owoców, bitej śmietany, podpieczonych płatków...

  • Latem ochota na kawę nie maleje, ale pojawia się też chęć orzeźwienia. Połącz kawę z ciekawymi dodatkami i przygotuj ją na zimno. Przepisy na owocowe frappe, a nawet zimnego drinka na bazie kawy, przygotował dla Was barista, więc na pewno się uda! Fot. materiały prasowe Najprostszy sposób na kawę na zimno to połączenie świetnego espresso z lodem. Jeśli dodamy do tego lody o ulubionym smaku, uzyskamy kombinację pobudzającą, orzeźwiającą i na dodatek pyszną. Warto eksperymentować lub zaufać...

  • Zakończyliśmy pierwszy tydzień konkursu na zdjęcie, którego królem jest makaron Barilla! Bardzo dziękujemy za wszystkie nadesłane do nas propozycje na przepyszne dania z makaronem w roli głównej. Pamiętajcie! Konkurs trwa, nadal macie szansę na wygraną! Czekamy na zdjęcia z makaronami Barilla w roli głównej! Tutaj znajdziecie szczegóły konkursu. Nagroda tygodnia, garnek do gotowania makaronu o wartości 130 zł powędruje do Pani Justyny W. z Poznania. Zestawy makaronów i sosów marki Barilla,...

  • Myśleliście, że tosty francuskie to nic trudnego? Sprawdźcie, czy udałoby wam się przygotować je z przepisu Michała Brysia. Ciasto cytrynowe 420 g mąki 450 400 g cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia 8 jaj 180 g rozpuszczonego i wystudzonego masła 250 g crème fraiche 50 g świeżo wyciśniętego soku z cytryny skórka otarta z 6 cytryn Wykonanie Przygotować 2 foremki keksowe. W misie miksera wymieszać na wolnych obrotach mąkę, cukier oraz proszek...