• Informacje na temat:

    rogaliki z drozdzy w proszku

Przepisy na temat: rogaliki z drozdzy w proszku
  • Rogaliki z serem feta i ziołami

    Składniki: pół kilograma mąki 2 łyżki cukru 5 dag drożdży łyżeczka proszku do pieczenia ok. 1 i 1/4 szklanki mleka jajko pół szklanki oleju opakowanie sera feta pęczek ziół np. bazylii(...) feta. Ciasto cienko rozwałkuj na kształt koła. Pokrój na 8 części. Na szerszym końcu ułóż ser, zwiń. Rogaliki ułóż w odstępach na blasze. Odstaw do wyrośnięcia. Posmaruj lekko roztrzepanym białkiem...

  • Szybkie, przepyszne i na każdą kieszeń . Rogaliki z marmoladą i czekoladą .

  • Kruche i pyszne!

    Słodkie rogaliki Składniki:  300 g mąki 120 ml gęstej śmietany 125 g masła 50 g cukru 20 g drożdży 150 g konfitury malinowej 1 jajko do posmarowania rogalików Sposób(...), wymieszaj go z pozostałymi suchymi składnikami.  Ciasto cienko rozwałkuj i pokrój w trójkąty. Na środku każdego z nich połóż łyżkę konfitury i zawiń rogaliki. Z wierzchu posmaruj je rozbełtanym jajkiem...

  • Rewelacja :)

  • Karnawałowa rozpusta!

    Rogaliki z powidłami ok. 1,5 godziny ok . 20 sztuk cena ok. 13 zł Składniki: 600 g mąki 250 ml śmietany 18 proc. 250 g masła 4 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 50(...) połóż łyżkę nadzienia i zawijaj tak, by czubek ciasta znalazł się na górze. Rogaliki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj je rozbełtanym jajkiem i piecz ok. 20 minut...

  • Bardzo dobre i szybkie do zrobienia :) ...i szybko znikają :)

  • Puszyste i delikatne

  • Pyszne mięciutkie rogaliki nadzienie można zrobić dowolne wg. swoich upodobań

  • Domowy chleb na mleku w proszku, to pieczywo pulchne i smaczne...

  • Nie są trudne lecz efekty późniejsze są rewelacyjne

Artykuły na temat: rogaliki z drozdzy w proszku
  • Domowe wypieki smakują najlepiej, zwłaszcza przygotowane ze sprawdzonych przepisów, które przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Drożdzowe rogalliki to wspaniały pomysł na słodką przekąskę do kawy lub herbaty. Zmysłowe smaki: Rogaliki z marmoladą na INTERIA.TV. Przepis pochodzi z bloga zmyslowesmaki.pl.Polub Zmysłowe smaki na FB!

  • Proszek do pieczenia znajdziemy niemal w każdej kuchni. Stosujemy go, chcąc aby nasze wypieki były pulchne i pięknie wyrosły. Jednak na tym nie kończą się jego zastosowania. Czy wiedzieliście, że niepozorna torebka z proszkiem do pieczenia może wybawić nas z wielu opresji? Niewiele osób zdaje sobie sprawę z faktu, że ten ogólnodostępny i tani środek, może stać się rozwiązaniem wielu codziennych problemów. Jeśli do tej pory wykorzystywaliście proszek wyłącznie podczas pieczenia ciast, już...

  • Napoje gazowane znamy od dawna. Lubimy je, bo są słodkie i smaczne, ale powinniśmy być ostrożni i pić je z umiarem. Fot. 123RF/Picsel W czasach PRL-u piliśmy napój "Ptyś" produkowany w szklanych, litrowych butelkach o barwie zielonej lub brązowej - miał on smak cytrynowy. Sprzedawano również "Cytronetę" i "Cytrynadę", napoje cytrynowe w woreczkach foliowych, które przebijało się słomką. "Polo Cockta" to kolejny produkt tamtych czasów - krajowa namiastka Coca-Coli, do dziś budząca...

  • Co zrobić, gdy w sklepach nie ma drożdży, a ty chcesz upiec domowy chleb? Jest na to kilka sposobów. Fot. 123RF/Picsel W ostatnim czasie coraz więcej osób decyduje się na samodzielne przygotowanie pieczywa. W końcu nic tak nie poprawia samopoczucie, jak zapach domowego chleba, który dopiero co opuścił piekarnik. Niestety, wielu z was sygnalizuje, że w z tego powodu w sklepach zaczęło brakować drożdży. Jak sobie z tym poradzić? Jaki chleb jest najzdrowszy? Większość Polaków najczęściej sięga...

  • W menu Wiktorii pojawiły się cake popsy, kruche rogaliki z serem i owsiane ciasteczka. Które z tych smakołyków przypadło do gustu dzieciakom najbardziej? Kruche rogaliki serem:20 g drożdży (świeżych) 60 ml śmietany 18%2 jajka 200 g mąki125 g masła2 łyżki cukru Nadzienie:400 g twarogu niemielonego w kostce (półtłustego lub tłustego)2 żółtka4-5 łyżek drobnego cukru do wypieków z wanilią Drożdże rozpuścić w śmietanie, dodać żółtko i całe jajko. Mąkę posiekać z masłem i dodać do drożdży,...

  • Musicie przyznać, że deser Kuby wygląda imponująco. Ciasto przełożone masą śmietanową i polane czekoladą bez wątpienia posmakuje wszystkim. Ciasto 1 szklanka mąki pszennej1/3 szklanki mąki ziemniaczanej1/3 szklanki gorzkiego kakao2 łyżeczki proszku do pieczenia8 dużych jajszczypta soli1 szklanka drobnego cukru½ szklanki oleju rzepakowego Konfitura z owoców leśnych½ kg owoców leśnych: maliny, jeżyny, jagody150 g cukrukilka listków mięty Masa 850 ml śmietany 30%2 łyżki soku z cytryny2 łyżki...

  • Wuzetki Gabrysi skonstruowane są z czekoladowego biszkoptu, masy śmietanowej i konfitury z malin. Biszkopt czekoladowy 165 g mąki pszennej30 g mąki ziemniaczanej50 g kakao1½ łyżeczki proszku do pieczenia180 g cukru6 jaj100 ml oleju5 łyżek wody Polewa czekoladowa 100 ml śmietanki 30%200 g czekolady mlecznej100 g masła Krem śmietankowy 700 ml śmietanki 30%150 g cukru pudru8 g żelatyny40 ml wody do namoczenia żelatyny Dżem malinowy 500 g świeżych malin15 g środka żelującego 200 g cukru...

  • W polskich sklepach już od kilku tygodni brakuje drożdży. Jak poradzić sobie z tym problemem? Czy można przygotować je samodzielnie w zaciszu własnej kuchni? Fot. 123RF/Picsel Obecność drożdży na sklepowych półkach zwykle przyjmowaliśmy za pewnik. Kosztowały grosze i dotychczas nie musieliśmy się martwić, że ich zabraknie. Niestety, w ostatnim czasie stały się towarem deficytowym - do sklepów nie dotarły kolejne dostawy, a Polacy odczuli w sobie przemożną potrzebę wypiekania domowych bułek,...

  • Barbara Ritz to pierwsza polska zwyciężczyni programu MasterChef. Ujęła telewidzów swoim sympatycznym uśmiechem i ogromnym talentem kulinarnym. Co myśli o obecnej edycji MasterChefa? fot. Piotr Bolko   Skąd czerpie pani pomysły na przygotowywane potrawy? - Często inspirują mnie zdjęcia, czasami zakupy na targu, a nawet ulotny zapach. Przeważnie pomysł na potrawę kiełkuje w mojej głowie. Czasami trochę dłużej i wtedy nawet nie pozwala mi to zasnąć, a czasami doznaję po prostu olśnienia!...

  • Ania zaskoczyła wszystkich, postanowiła upiec nietypowe biszkopty:" genueński i z orzechów laskowych. Przełożyła je kremem z marakui, hibiskusowym i maślanym. Biszkopt genueński40 g masła6 jaj150 g drobnego cukru100 g tortowej mąki pszennej70 g mąki ziemniaczanej Biszkopt z orzechów laskowych2 białka 100 g cukru180 g jajek (3 jajka)70 g żółtek (2 żółtka)220 g cukruszczypta soli260 g mąki z orzechów laskowych120 g mąki pszennej Krem z marakui6 g żelatyny30 g zimnej wody150 g pulpy z marakui...