• Informacje na temat:

    rogaliki wytrawne

Przepisy na temat: rogaliki wytrawne
  • Przekąska dla kibica - rogaliki z pesto, szynką i serem

    Podczas kibicowania dobrze jest mieć jakieś przekąski pod ręką. Takie, które robi się szybko i łatwo, dobrze smakują i najlepiej, żeby pasowały do tradycyjnego napoju kibiców. Stąd pomysł na wytrawne rogaliki z pesto, szynką i kozim serem.

  • Słone odsłony słodkich dań

    Rogaliki, muffiny i tarty… wszyscy zajadamy się nimi w wersji słodkiej. Choć zwykle kojarzą nam się z deserem, to czas przełamać rutynę i spróbować ich w nieco innej odsłonie. Z boczkiem, szynką i warzywami tworzą naprawdę smaczne i wytrawne kompozycje. Jak je przygotować? Sprawdźcie nasze pomysły!

  • Z gotowego ciasta francuskiego

    .... Dekorować rzeżuchą. Czas przygotowania: 30 minut Jedna porcja zawiera: 1130 kJ/270 kcal Rogaliki z szynką Składniki na 12 sztuk: - opakowanie (270 g) ciasta francuskiego, - 150 g gotowanej(...), posypywać żółtym serem. Ciasto rolować od szerszego brzegu do szpica i formować rogaliki. Układać na wyłożonej papierem blasze. Smarować żółtkiem roztrzepanym z mlekiem. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200

Artykuły na temat: rogaliki wytrawne
  • Kraina przyjemności

    Austrii? - Linzer Torte to nie jedyna pokusa, która czeka odwiedzających Górną Austrię. Wśród słodkości, których należy spróbować są również tzw. rogaliki z Linz (Linzer Kipferl), czyli maślano...

  • Domowe wypieki smakują najlepiej, zwłaszcza przygotowane ze sprawdzonych przepisów, które przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Drożdzowe rogalliki to wspaniały pomysł na słodką przekąskę do kawy lub herbaty. Zmysłowe smaki: Rogaliki z marmoladą na INTERIA.TV. Przepis pochodzi z bloga zmyslowesmaki.pl.Polub Zmysłowe smaki na FB!

  • Genodieta: Nowy hit w odchudzaniu

    ...ryb i owoców morza. W ciepłym klimacie pij dużo wody, ale unikaj napojów gazowanych. Umiarkowane ilości czerwonego wytrawnego wina do posiłku mogą być także cennym źródłem przeciwutleniaczy...

  • W przypadku naleśników nie warto ograniczać się do utartych schematów. Owszem, te z dżemem i słodkim twarożkiem są pyszne, jednak w wersji wytrawnej smakują równie dobrze. Fot. 123RF/Picsel Pierwsze naleśniki powstały w bardzo dawnych czasach, gdy człowiek na rozgrzaną powierzchnię wylał mieszaninę mąki, jaj i mleka lub wody. W tak wysmażony placek zawinął, co było pod ręką i zjadł nie używając ani talerzy, ani sztućców. Włosi, a konkretnie mieszkańcy Florencji, uważają się za twórców...

  • Dorsz wedlug Thierry Marx i odpowiedzi na wczorajsze komentarze

    ...dorsza 4 lyzki posiekanej szalotki 4 lyzeczki musztardy Puszka miazszu pomidorow pellati 4 lyzki tartej bulki 4 lyzki bialego wytrawnego wina 4 lyzki oliwy maslo sol(...) z ksiazki "Kuchnia Wielkopolska", 1996 rok wydania, autor zbiorowy... Filomeno - ja tez lubie drozdzowe rogaliki z roznymi nadzieniami... jak sa smaczne to sa smaczne! Gesi nie robilam wczoraj... Ula...

  • Zastanawiacie się jak przygotować w domowych warunkach ser ricotta? Oto przepis na pyszny pudding z serem i wędzonym łososiem. Domowa ricotta 2 litry mleka sok z 1 cytryny szczypta soli morskiej   Do garnka wlać mleko, dodać sól morską i doprowadzić do zagotowania. Kiedy mleko zacznie się gotować zdjąć z ognia. Wystudzić kilka minut do uzyskania około 85 C. Dodać sok z cytryny. Ponownie wstawić garnek z mlekiem na gaz i podgrzewać na minimalnym ustawieniu. W tym czasie mleko zacznie się...

  • Poskromienie złośnicy

    ..., czerwone wytrawne z Francji. Najważniejszy człowiek w moim życiu... Mama. Ile słów wypowiadam w ciągu dnia? Za dużo. Zwłaszcza, kiedy mam najmniej do powiedzenia, robię się gadułą. Kiedy jestem wściekła...

  • Gwarantujemy, że ten przepis zagości u was na stałe. Składniki na ciasto4 g drożdżyok. 120-150 g mleka w zależności od chłonności mąki 300 g mąki typu 5002 szt. żółtek6 g drobnej soli morskiejświeży lubczykpieprz w ziarnach gałka muszkatołowa w całości60 g miękkiego masła30 g tłuszczu gęsiego (smalec bez skwarek) smalec gęsi do smarowania formybułka tarta do wysypania formy Drożdże moczyć przez 10 minut w 50 g mleka.Przesiać mąkę i dodać żółtka oraz mleko z drożdżami.Pozostałe mleko dodawać...

  • Poskromienie złośnicy

    ..., czerwone wytrawne z Francji. Najważniejszy człowiek w moim życiu... Mama. Ile słów wypowiadam w ciągu dnia? Za dużo. Zwłaszcza, kiedy mam najmniej do powiedzenia, robię się gadułą. Kiedy jestem...

  • Sądząc po przepisach, które najchętniej oglądaliście w ubiegłym miesiącu, większość z was nabrała ochoty na słodkości. A może to oznaka zbliżających się świąt? Mogłoby się wydawać, że na bożonarodzeniowe przygotowania jest jeszcze zbyt wcześnie. Jednak naszym zdaniem, warto już teraz rozpocząć wstępne planowanie świątecznego menu oraz kolekcjonowanie ciekawych przepisów. Wiele wskazuje na to, iż podzielacie naszą opinię w tej kwestii. W ubiegłym miesiącu najchętniej poszukiwaliście przepisów...