• Informacje na temat:

    rodzaje hamburgerów

Przepisy na temat: rodzaje hamburgerów
  • Sekret klasycznego amerykańskiego hamburgera to...

    Znawcą klasycznych amerykańskich hamburgerów jest Christopher Piotrowski, który spędził w USA ponad 30 lat, a teraz w wiosce pod Mikołajkami - Jora Wielka, prowadzi restauracyjkę Grill u Chrisa(...) autorka Aleksandra Klonowska-Szałek. Piotrowski ze sztuki robienia hamburgerów nie robi wiedzy tajemnej i podzielił się przepisem na klasyk amerykańskiej kuchni. Potrzebujemy następujących składników...

  • Czy bułka tarta to naprawdę jedynie wysuszona i starta bułka ? Dlaczego jedna bułka tarta jest jasna a inna ciemna ? Czy przygotowując ją w domu możemy zmieszać wszystkie rodzaje czerstwego pieczywa ? Oto kilka prawd na temat bułki tartej.

  • Sery na talerzach Europejczyków

    ...– idealnie sprawdzi się jako składnik dań zapiekanych np. sufletu. W Anglii króluje także w… barach szybkiej obsługi, wypełniając wnętrze słynnych hamburgerów.  Brunost – skandynawska słodkość Norwegowie...

  • Z jednego ciasta upieczemy kruche gwiazdki ze słonecznikiem oraz ciastka z chrupiącą orzechową bezą i dżemem.

  • Burgery i makarony dla całej rodziny

    ...-amator wyczaruje aż  trzy rodzaje warzywnych lub owocowych spirali: spaghetti, sprężynki i wstążki. Jak wykorzystać takie urządzenie w praktyce? Cukinia czy marchewka dzięki podłużnemu kształtowi(...) papierem do pieczenia. Piecz 30 minut w temperaturze 200 stopni. Po 15 minutach pamiętaj, aby obrócić kotlety na drugą stronę. Podawaj w bułce z klasycznymi dodatkami do hamburgerów: sosem, krążkami...

  • Genialne w smaku bułki do hamburgerów.

  • Jak unikać błędów w diecie

    .... Serwuj mu więc różne rodzaje pieczywa, produktów mlecznych, owoców, warzyw, chudych mięs. Jeśli dziecko nie chce jeść jakiegoś produktu, nie wykreślaj go od razu z menu malucha. Przeciwnie. Podawaj...

  • Prosty przepis na bułki do hamburgerów. Warto przygotować je samemu, smakują wybornie.

  • Natura i tradycja na talerzu

    ...i wanilii, bananów i brzoskwiń lub owoców południowych. W ofercie sklepów ze zdrową żywnością znajdziesz także inne rodzaje kaszek bogatych w składniki odżywcze, np. ryżową z pełnego przemiału, jaglaną...

  • Dobry hamburger to nie tylko dobre mięso. To także pyszna, świeża bułka, nie psujmy więc go chemicznymi bułami z marketu z trzymiesięcznym terminem ważności. Te bułki do hamburgerów zrobimy szybko, dodatkowo są nieskomplikowane i tanie!

Artykuły na temat: rodzaje hamburgerów
  • Owoce i warzywa – jak zachęcić do nich dzieci?

    ...działania mechanizmów ewolucyjnych. Człowiek posiada receptory, które pozwalały mu rozpoznać pokarmy bogate w substancje odżywcze – węglowodany i białka. Dlatego lubimy szczególnie dwa rodzaje smaków...

  • Wędrując między sklepowymi półkami możemy natrafić na różne rodzaje, gatunki i odmiany makaronu. Podstawową różnicą między nimi są kolor oraz kształt. Spaghetti, farfalle, fussili, czarny, brązowy, pomarańczowy - makaron może przyprawić nas o niezły zawrót głowy. Fot. www.barillastudio.it Zacznijmy od... koloru! Klasycznym kolorem makaronu jest żółty, w różnych odcieniach, od intensywnych, w przypadku znanych z babcinej kuchni makaronów jajecznych, po ciemniejsze, bursztynowe, z samej...

  • Zdrowa kanapka kontra śmieciowe jedzenie

    Wśród dzieci szerzy się epidemia otyłości i nadwagi. Światowa Organizacja Zdrowia alarmuje, że w Europie otyłość dotyka jednego na trzech chłopców i jedną na pięć dziewczynek w wieku od sześciu do dziesięciu lat. Polskie dzieci tyją najszybciej w Europie, już 22 proc. z nich cierpi na otyłość i nadwagę. Trudno całkowicie zakazać dzieciom jedzenia batoników, chipsów, frytek i hamburgerów, warto...

  • Trudno jest wybrać wśród wielu rodzajów oliwy, dostępnych na polskim rynku. Jednak z minimalną wiedzą dotyczącą oliwy, zakupy będą łatwiejsze i bez problemu kupimy odpowiadający nam gatunek. Fot. 123RF/Picsel Jej jakość zależy od wielu czynników - gatunku oliwek, pory ich zebrania, szybkiego rozpoczęcia produkcji, i odpowiedniego przeprowadzenia procesu wyciskania. Naturalnie znaczy najlepiej Oliwa Virgen (naturalna) to najlepszy i najmniej przetworzony gatunek. Otrzymywana jest z...

  • Jedyne zdrowe fastfoody

    Chcesz zmienić niejadka w łakomczuszka? Zacznij od domowego hamburgera.

  • Jasne czy ciemne? Jasne, że jasne! Popularnie rozumiany podział piw to tylko wierzchołek góry chmielowej. Przedstawiamy krótki przewodnik po piwnym świecie, który mamy nadzieję, zachęci Was do dalszych, oczywiście odpowiedzialnych, wycieczek po świecie, gdzie chmiel miesza się z goryczką. Fot. 123RF/Picsel Piwa dzielimy na gatunki według sposobu fermentacji drożdży. I tak mówimy o piwach fermentacji dolnej - lager, górnej - ale i spontanicznej - głównie piwa belgisjkie. Każda fermentacja...

  • A jednak zdrowa żywność?

    Dlaczego każą nam wierzyć, że tylko ciemne, ziarniste i suche pożywienie nie przyniesie szkody? Co z tym rodzajem jedzenia, które pięknie i zachęcająco wygląda, nie należy do najzdrowszych, ale - co ciekawe - bardzo nam smakuje?

  • Wołowina to mięso smaczne i chętnie wybierane. Jednak czy zawsze wiemy, który kawałek mięsa wybrać lub co z nim zrobić? Fot. 123RF/Picsel Wołowina jest jednym z najbardziej wartościowych mięs pod względem niezbędnych składników potrzebnych naszemu organizmowi do poprawnego funkcjonowania. Wołowina jest mięsem średniokalorycznym - wartość kaloryczna zależna jest od ilości tłuszczu, która się w niej znajduje. Zawiera za to bardzo dużo składników mineralnych takich jak fosfor, żelazo oraz...

  • Jedzenie, które sprzyja rakowi!

    Przed dwoma tygodniami  rozpoczęliśmy cykl, w którym przedstawiamy popularne rodzaje żywności, które sprzyjają rozwojowi raka. W I części pisaliśmy o produktach o wysokiej zawartości soli, potrawach(...) drożdżowych. Ważne! Unikaj przetworzonego mięsa, tj. parówek, salami, hamburgerów. Idealną sytuacją byłoby wyeliminowanie ich z diety. Warto też ograniczyć spożycie czerwonego mięsa - do 750 g surowego mięsa...

  • Sery pod różną postacią wyjątkowo często goszczą na naszych stołach. Warto jednak wiedzieć, że nie wszystkie tak samo wpływają na nasze zdrowie. Oto lista tych, które powinniśmy cenić najbardziej. Białe, żółte, pleśniowe - Polacy uwielbiają sery i bardzo chętnie po nie sięgają. Stanowią one doskonały dodatek do kanapek lub podstawę pysznej przekąski. Wielu z nas nie może wyobrazić sobie codziennych posiłków bez serów. Warto jednak wiedzieć, że niektóre sery lepiej wpływają na nasze zdrowie, a...