• Informacje na temat:

    robimy kieszonkę w piersi

Przepisy na temat: robimy kieszonkę w piersi
  • Pyszna zapiekana pierś z kurczaka z żurawiną na musie z sezamu i brokuł  z brązowym ryżem

    Sposób przygotowania Wykonanie: W piersi robimy kieszonkę i faszerujemy ją uprzednio sparzoną  i poszatkowana żurawiną oraz drobno posiekanym rozmarynem. Pieczemy przez  20 minut w temperaturze 180 st. C. Brokuł parujemy lub gotujemy do miękkości, przekładamy do miksera. Dodajemy sezam, kolendrę i miksujemy do uzyskania konsystencji kremu (jeżeli masa jest za gęsta, dodajemy odrobinę wody). Ryż...

  • Cześć!!! Zapraszam Was dzisiaj na wyjątkowe danie. Zrobimy dzisiaj kieszonki drobiowe z farszem serowo-grzybowym podane na duszonym ananasie. Brzmi smakowicie, prawda? I takie tez jest w rzeczywistości :) Polecam!

  • kilka czynności, które wykonujemy bezsensu. Ja tez mam niektóre dziwne nawyki, ale staram się stosować do tych 8 kroków.

  • Pyszne kotlety owinięte soczystym boczkiem z nadzieniem

  • Uwielbiam kieszonki drobiowe z różnymi nadzieniami, tym razem postanowiłam połączyć ser i por z nutką lubczyku, wyszło rewelacyjnie:)

  • Smaczne, swieze. Nie jest to moj przepis, ale chcialam sie podzielic z Wami tym, co mi smakuje:)

  • Alternatywa dla zwykłych kotletów :) Są naprawdę pyszne ;) Do tego ziemniaczki z koperkiem,surówka i obiad gotowy :)

  • rewelacyjny smak, szybkie w przyrządzeniu

  • Sos można zastosować nie tylko w tym daniu, ale do każdego mięsa, do którego mamy ochotę. Świetnie smakuje też z surówkami, a często zastąpić nim można keczup lub majonez do kanapek, kiełbasek, potraw z grilla

  • Wspaniała przystawka, która smakuje każdemu

Artykuły na temat: robimy kieszonkę w piersi
  • ...i pachnącej świeżością pościeli ... całował jej piersi i brzuch... ale między ich ciała wkradł się nagle Niepokój, tak jak zawsze mrugnął okiem najpierw do Michała, a póżniej wziął w ramiona...

  • Tradycyjne uszka, przygotowywane misternie i z dużą dozą dbałości o ich wygląd i smak, z zebranymi jesienią, suszonymi grzybami, są idealnym uzupełnieniem barszczu. Jak je zrobić, aby były naprawdę smaczne? Fot. 123RF/Picsel Już niedługo, wraz z naszymi bliskimi, zsiądziemy do wigilijnej wieczerzy. Na świątecznym stole pojawi się dwanaście tradycyjnych potraw, a wśród nich z pewnością nie zabraknie uszek nadzianych aromatycznym farszem. Co zrobić, aby te niewielkie pierożki doskonale...

  • Pierś do przodu

    Nie jesteś zadowolona z wyglądu piersi? Na ich wielkość nie masz co prawda wpływu, ale odpowiednią pielęgnacją sprawisz, że wydadzą się większe i pełniejsze. Warto też znać rodzaje biustonoszy i umiejętnie je dobierać, by unikać deformacji biustu i tzw. efektu podwójnych piersi.

  • Chcesz wyprawić niebanalne przyjęcie imieninowe? Sięgnij po rewelacyjny poradnik Małgorzaty Caprari! Pikantne imieniny z męskim tortem i różnymi dipami, kawiorami, smakowitymi sałatkami i rybami? Daj się uwieść pokusie premiera, rzymskiej kapryśnicy i puchowej babce ziemniaczanej! A może lepiej osłodzić życie solenizanta i gości i podać puchowy sernik Edyty, japońską szarlotkę, odpoczynek wojownika, biuścik murzynki, szatańskie ciasteczka? Do tego koniecznie salami jabłkowe, kawa...

  • Męska krzyżówka

    ...mocno odstający brzuszek, wątłe ramiona, zapadnięta klatka piersiowa - to wszystko można zatuszować. Dla mężczyzn niewysokich, nieco przysadzistych, stworzone są garnitury w lekki prążek, tzw. power suit(...) jedwabiu i złożoną sposobem TV fold (czyli w prostokąt wystający na około 1 cm znad brustaszy - kieszonki na piersi), to można ją wymienić na inną, tuż przed zabawą. Ten dyskretny dodatek może być noszony...

  • Fruktoza, naturalnie obecna w owocach i sztucznie dodawanym do produktów syropie glukozowo-fruktozowym najprawdopodobniej w mniejszym stopniu niż glukoza „przekonuje” nasz mózg, że jesteśmy najedzeni. Czy możemy odczuwać głód zaraz po jedzeniu? Fot. 123RF.COM/PICSEL Do tej pory wszystko wydawało się jasne. Fruktoza to cukier prosty (w odróżnieniu od sacharozy, głównego składnika cukru spożywczego, która jest dwucukrem). Występuje zarówno w naturalnie w roślinach, jak i jako dodatek do...

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego bardzo prosto je przygotować. Niestety, naukowcy mają dla nas porcję niepokojących doniesień. Fot. 123RF/Picsel Drób bardzo często gości na naszych stołach - bez względu czy gotujemy tradycyjne, polskie dania czy też może sięgamy po propozycje z kuchni azjatyckiej lub amerykańskiej. W każdej z tych tradycji kulinarnych bez większego problemu odnajdziemy przepisy z...

  • Robienie przetworów w warunkach domowych wraca do łask. Cenimy je znacznie wyżej niż te ze sklepu. Aby jednak móc delektować się własnoręcznie przygotowanymi pysznościami, musimy znać podstawowe zasady ich przygotowywania. Fot. 123RF/Picsel Do niedawna robienie przetworów kojarzyło się z czasami, kiedy sklepowe półki świeciły pustkami. Wówczas, chcąc mieć dostęp do witamin zawartych w owocach i warzywach także w zimie, lato spędzaliśmy na pracowitym zamykaniu ich w słoikach. Obecnie świeże...

  • Co robić z dzieciakami, które więcej czasu spędzają w domu? Istnieje wiele pomysłów na to, jak w prosty i przyjemny sposób zorganizować czas, angażując także najmłodszych. Jedną z przyjemniejszych aktywności, która pozwoli nam na działanie zespołowe, jest wspólne pieczenie słodkości – a efekty, och, będą pyszne! Fot. materiały prasowe Oto garść inspiracji na proste w przygotowaniu i smaczne wypieki, które możemy przyrządzić wspólnie z najmłodszymi. Smaki dzieciństwa Do zrobienia domowego...

  • Kiedyś królowała na polskich stołach od 11 listopada, aż po Nowy Rok. Dziś, chociaż cała Europa zajada się polską gęsią, my o niej zapomnieliśmy. Pora przypomnieć sobie, dlaczego warto wrócić do tradycji, lub zbudować ją na nowo. Fot. 123RF/Picsel Jest to jedno z najbardziej niedocenianych mięs w naszym kraju. Mimo faktu, że polska gęsina uznawana jest za najlepszą w całej Europie, statystyczny Kowalski zjada tylko 17 gramów tego mięsa w ciągu roku! Co jest tego przyczyną? Być może fakt, że...