• Informacje na temat:

    risotto z zieloną fasolką

Przepisy na temat: risotto z zieloną fasolką
  • Risotto z warzywami

    Do risotta możesz dodać starty parmezan i kieliszek wytrawnego białego wina. Danie będzie miało ostrzejszy smak.

  • Propozycja na kurczaka w aromatycznym i wyrazistym sosie curry z zieloną fasolką szparagową. Całość podawana z delikatnym ryżem jaśminowym.

  • Zielono mi

    ...marchewki i szparagowej fasolki. Pasuje do sałaty, dodaje aromatu kartoflance i rosołowi. Trudno wyobrazić sobie bez niej smak pizzy i risotto, dziś bazylia zdobywa nowe kulinarne rejony. Suszona...

  • pyszny, lekki gulasz podawać z czym się lubi.............SMACZNEGO!!!

  • Dania, które wzmocnią odporność

    ...nasion słonecznika garść zielonej pietruszki sól, pieprz  Risotto z indykiem 2 łyżki masła klarowanego 1 szklanka ryżu do risotto garść zielonej pietruszki 250 gram piersi z indyka...

  • Wypróbowany przepis na "Danie francuskie na winie z marchewką i zieloną fasolką"

  • Chudnij w zgodzie ze swoją naturą

    .... Ugotowany al dente makaron łączymy z sosem. Posypujemy sezamem i natką pietruszki.  Cytrynowe risotto Sposób przygotowania Na tłuszczu podsmażamy szalotki i selera. Dodajemy ryż i komosę(...) sól i skórkę z cytryny. Wrzątek dolewamy do momentu, kiedy ziarenko ryżu ściśnięte między palcami będzie miało 1 białą kropkę (na początku są 3, później 2). Gotowe risotto powinno mieć konsystencję...

  • Smaczny pomysł na "Pakieciki z zieloną fasolką"

  • Nasze ulubione potrawy o właściwościach oczyszczających

    ...pozostały w całości. Konsystencja powinna być półpłynna (tak jak w risotto). Pozostały tłuszcz dodajemy tuż przed podaniem. Tym, czym dla Hindusa jest mung dal, tym dla Japończyka jest fasolka adzuki...

  • Sprawdzony przepis na "Stek wołowy z zieloną fasolką"

Artykuły na temat: risotto z zieloną fasolką
  • Smaki letnich podróży

    ...w temp. 180°C przez ok. 30 minut, aż wierzch się ładnie zezłoci. Włoskie risotto z groszkiem Składniki na 4 porcje: 1/2 kg dyni, 1 szklanka groszku zielonego (świeżego lub mrożonego), 1 szklanka...

  • Zastanawialiście się kiedyś dlaczego, gdy byliście dziećmi babcie i mamy usilnie nakłaniały was do jedzenia zielonego groszku, i dlaczego powinniście być im za to wdzięczni? Jeśli nie wiecie, spieszymy z odpowiedzią! Fot. 123RF/Picsel Zielony groszek przybył do nas z Azji, jest rośliną jednoroczną, a jego plony zbierane są na przełomie czerwca oraz lipca i tylko w tym okresie można jeść go na surowo. Po tym czasie najlepiej korzystać z mrożonego produktu. Należy do rodziny roślin...

  • Szybkie ciastka z płatów Brick, kremu i truskawek na Dzień Matki oraz Menu na kolejny tydzień.

    ...innego wyjścia, w bibliotece gdzie się przygotowuję jeść nie wolno… buuuu…   Środa – pieczony kurczak w papilliotes z tymiankiem, cytryną… Czwartek – okoń morski i risotto verde z bazylią...

  • Ileż to razy czytając przepisy napotkaliśmy w składnikach świeżą bazylię czy kolendrę? W takich sytuacjach często sięgamy po torebkę z suszonymi ziołami. Błąd! Smaku i aromatu świeżych ziół nic nie zastąpi! Dodatkowo są bardzo zdrowe oraz wyjątkowo proste w uprawie, także w warunkach domowych. Fot. 123RF/Picsel Smak i aromat zioła zawdzięczają olejkom eterycznym, które podczas suszenia w sporej mierze ulatniają się. Dlatego producenci ziół suszonych wzmacniają ich smak i zapach różnymi...

  • Niskokaloryczne potrawy świąteczne

    ...pozostały sok z cytryny, startą skórkę, doprawić solą pieprzem i cukrem. Ryby podawać z ryżem i fasolką z marchewką. Posypać posiekanym koperkiem. Czas przygotowania: 35 minut Jedna porcja zawiera: 1550 kJ/370 kcal Risotto z boczniakami Składniki na 4 porcje: - 20 g suszonych prawdziwków, - średniej wielkości cebula, - ząbek czosnku, - 2 łyżki oleju, - 250 g ryżu, - 200 ml wytrawnego...

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Czemu warto ją podać i z jakich powodów to właśnie kobiety powinny zadbać o jej częstą obecność w menu? Fasolka szparagowa, jak każda fasola, to bogate źródło błonnika. W przeciwieństwie jednak do fasoli jaś, czy innych odmian jest względnie lekkostrawna. Błonnik zaś pęcznieje w organizmie i na dłużej zostawia uczucie sytości. Fasolka szparagowa może więc być doskonałym wsparciem dla diet odchudzających, zwłaszcza że w 100 gramach znajduje się jedynie 32...

  • Fasolkę szparagową najczęściej serwujemy po prostu z dodatkiem bułki tartej i masła. Aby w pełni wykorzystać sezon na to warzywo, warto również zrobić z niej wyjątkowe przetwory. Fot. 123RF/Picsel Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Współcześnie znamy ponad 400 odmian tej rośliny,...

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Dlaczego warto włączyć ją do jadłospisu oraz w jaki sposób to zrobić, aby nasze dania były nie tylko zdrowe, ale i smaczne? Fot. 123RF/Picsel Fasolka szparagowa, jak wszystkie rośliny strączkowe, to bogate źródło błonnika. To właśnie za sprawą tej substancji dłużej czujemy się syci i nie mamy ochoty podjadać między posiłkami. Warzywo to może więc być doskonałym wsparciem dla osób odchudzających się, zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że w 100 gramach...

  • Zielona herbata to napój, o którym mówi się w samych superlatywach. I choć jej słodko-gorzki smak nie każdego przekonuje, to jej właściwości zdrowotne są niekwestionowane. Sprawdź, dlaczego warto pić zieloną herbatę!   Fot. Kanko / Flickr Herbatą w tłuszcz, cholesterol i zakrzepy Zielona herbata zawiera katechiny, w tym najważniejszy przeciwutleniacz, jakim jest galusan epigallokatechiny. To właśnie on powoduje przyspieszenie metabolizmu. Pozostałe katechiny z kolei zwiększają wydatki...

  • Witaminowe oczyszczenie w sam raz na lato. Dziesięciodniowy program detoksu zielonymi koktajlami odejmie kilogramów, doda energii, poprawi sprawność intelektualną i stan zdrowia. Przyrządzane z bogatych w składniki odżywcze zielonych warzyw liściastych i owoców koktajle są zdrowe i sycące, niskokaloryczne i pyszne. Po zakończeniu tego programu będziecie zaskoczeni, jak bardzo poprawiło się wasze zdrowie i samopoczucie. W tej książce znajdziecie listy produktów, przepisy i szczegółowe...