• Informacje na temat:

    risotto szpinakowe

Przepisy na temat: risotto szpinakowe
  • Risotto cytrynowo-szpinakowe

    ...dodawaj gorący bulion (po 1/2 szklanki), przez cały czas mieszając. Duś risotto 20 minut lub do czasu, gdy ryż zmięknie, a risotto nabierze kremowej konsystencji.  4. Zdejmij patelnię z ognia. Posyp ryż...

  • Wypróbowany przepis na "Risotto szpinakowe"

  • Risotto szpinakowe

    Spróbuj też przepisy na: Kolorowe risotto Risotto z prawdziwkami Risotto porowo-grzybowe...

  • Wypróbowany przepis na "Szpinakowe risotto z jajkiem"

  • Kieszonki szpinakowe z kurczaka

    ...smażenia wierzch mięsa posmaruj śmietaną wymieszaną z odrobiną sosu sojowego. Gotowe kieszonki serwuj np. z risotto. Przed podaniem danie udekoruj natką.

  • Gdy nie ma za dużo czasu na przygotowanie pożywnego dania? polecam risotto, nie jest skomplikowane w przygotowaniu, a bardzo pożywne.

  • Risotto szpinakowe

    Zdrowe i smaczne danie.

  • Szpinakowe marzenie...mniammmm

  • Maria Monatowa wśród licznych przepisów na wytrawne omlety wymienia aż dwa ze szpinakiem. W pierwszym szpinak jest przyrządzany w typowy dla tamtych czasów sposób – duszony z zasmażką z mąki – i wkładany do gotowego omletu jako nadzienie. W tym przepisie, który autorka miała okazję wypróbować na południu Francji, szpinak jest blendowany i dodany do masy jajecznej. Powstałe omlety można napełnić serkiem śmietanowym lub łososiem wędzonym, pokroić na grubsze plastry i serwować jako przekąskę.

  • Kopytka po ugotowaniu i przestudzeniu można zamrozić, a póżniej, wrzucając na gorącą wodę, ugotować bez rozmrażania.

Artykuły na temat: risotto szpinakowe
  • Południowy Tyrol: Całkiem inne Włochy

    ...i szpinakowe gnocchi z serem i truflami. Jednak widać było, że największą dumą napawa go przyrządzanie... świstaka (to zwierzę we Włoszech nie jest objęte ochroną). A w zasadzie jego kruchego mięsa podanego(...) upodobań współczesnych podniebień. Trafiliśmy na specjalne menu z cykorią w roli głównej. Podano więc przystawkę, zupę, risotto, lasagne i kotleciki wołowe z dodatkiem tej rośliny. Nic to jednak w porównaniu...

  • Wyniki badań Pentoru są optymistyczne - aż 92% Polaków deklaruje, że jada śniadania. Ale co to tak naprawdę oznacza i czy na pewno mamy się z czego cieszyć? Fot. 123RF/Picsel Śniadaniom towarzyszy pośpiech - aż 55% ankietowanych jada je w samotności. Rodzinne, poranne posiłki są często zarezerwowane na weekendy, kiedy mamy więcej czasu na przygotowanie i spokojne zjedzenie. Co zatem jadamy w powszednie poranki? Choć na naszych stołach pojawiają się płatki śniadaniowe, jogurty, czy nawet...

  • Dania kuchni włoskiej to nie tylko bogactwo makaronów i nieskończenie wiele rodzajów pizzy, ale również potrawy przygotowywane na bazie ryżu. Istotne jest jednak wykorzystanie odpowiedniego rodzaj tego dodatku – i nie chodzi tu wyłącznie o wybór pomiędzy ryżem białym a brązowym, kwestia ta jest o wiele bardziej złożona. Fot. 123RF Kuchnia spod znaku ryżu Szerokie zastosowanie w kuchni włoskiej ma specjalny gatunek ryżu arborio, dostępny w ofercie firmy Podravka. Swoją nazwę zawdzięcza on...

  • Mówi się, że najlepiej poznać obcy kraj od kuchni. Dosłownie. Fot. 123RF/Picsel Wybieramy się do ojczyzny bodaj najpopularniejszej kuchni świata. Spaghetti, pizza, cappuccino i tiramisu, czyli słoneczna Italia, która może zaoferować znacznie więcej! Warto wyjść poza tradycyjny repertuar znanych nam doskonale jadłospisów. Oczywiście nigdzie na świecie nie zjemy takiej pizzy, jak u źródła, ale... Czytaj o prawdziwej pizzy. Kliknij!   Piadina to popularny włoski fast-food pochodzący z prowincji...

  • Tradycyjnie prezentujemy wam 10 przepisów, które w ubiegłym miesiącu cieszyły się największą popularnością wśród użytkowników Smakera i Interii. Co o nich sądzicie? Czyżby jesień obudziła w was potrzebę pieczenia? Tak przynajmniej można wnioskować na podstawie przepisów, które najchętniej oglądaliście w ubiegłym miesiącu. Doszło do tego, że nawet sałatki zaczęły przyjmować formę tortów. W październikowym zestawieniu znajdziecie sporo przepisów na ciasta, co nas - zdeklarowanych miłośników...

  • Ten, kto nie ma dobrego podejścia do kobiet, nie zostanie nigdy wielkim szefem kuchni. Kiedy Delphine pierwszy raz odwiedziła Escoffiera w jego kuchni, zrozumiała, co mają na myśli ludzie, którzy mówią, że jest prawdziwym artystą. Specjalnie dla niej oprószył jajka posiekanym masłem, dodał śmietanę, umieścił krem w kieszonkach z brioszek i położył je na porcelanowych talerzach.Jeden kęs. Jeden pocałunek. Przepadła. Tak jak zresztą i inne kobiety, które Escoffier uwodził jedzeniem.   Białe...

  • Śniadanie do szkoły nie musi być nudne, ale nie musi też być wyszukane, wymagające znacznych nakładów pracy i pieniędzy. Wystarczy zastanowić się chwilę, co można zrobić, by było i smacznie, i ciekawie. Fot. 123RF/Picsel Są dzieci, które ze smakiem zjadają wszystko co naszykują rodzicie. Są też dzieci, które śniadania w domu nie zjedzą, a drugie przyniosą z powrotem do domu i będą chować w tornistrze. Tych drugich warto uczyć zdrowego i regularnego odżywiania, te pierwsze z radością...

  • Kolorowe i pełne witamin - koktajle z warzyw i owoców zyskują coraz większą popularność. Zobacz jak je przygotować, aby były nie tylko smaczne, ale również bardzo zdrowe. Fot. 123RF Nie trzeba wielu produktów i pracy, żeby stworzyć idealny dla siebie koktajl. Wystarczy odrobina kreatywności, aby połączyć ciekawe smaki, kolory i niezwykłe właściwości ulubionych składników. Stwórz więc dla siebie wyjątkowy napój, który wesprze pracę twojego organizmu, doda wigoru lub pomoże zapomnieć o zbędnych...

  • Któż z nas nie lubi naleśników. Niby proste danie, które nie powinno zająć więcej niż pół godziny przygotowań. Tak naprawdę, często potrafi sprawić wiele trudności. Jak przygotować perfekcyjne placki i z czym podać? Sprawdźcie pomysły naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Naleśniki to danie, które kochają wszyscy Polacy. Możliwości ich przyrządzenia jest całe mnóstwo, a ograniczenie stanowi dla nas jedynie wyobraźnia. Jedni wolą je na słodko, inni zaś zachwycą się nimi w wytrawnej wersji....

  • Ania Starmach, jurorka MasterChefa i MasterChefa Juniora, prezentuje przepisy na doskonałe domowe obiady, łatwe do przygotowania dla każdego. Na początek gorące, aromatyczne zupy. Jako danie główne zrumieniona pierś z kaczki podana z pomarańczami, soczysty stek z masłem czosnkowym lub risotto z dojrzałymi zielonymi szparagami. I wreszcie idealny deser: delikatna tarta z owocami albo, jeśli mamy naprawdę wielką ochotę na łakocie, kawałek pysznego czekoladowego sernika. Obiad powinien być...