• Informacje na temat:

    rękaw cukierniczy z papieru do pieczenia

Przepisy na temat: rękaw cukierniczy z papieru do pieczenia
  • Kolorowe słodkości

    ..., nie mieszaj. Pozostałe białka ubij, dodając cukier. Wlewaj syrop, miksuj. Całość dodaj do masy migdałowej, miksuj. Przełóż do rękawa cukierniczego, wyciskaj na papier do pieczenia. Odstaw na godzinę(...) i zdejmij papier do pieczenia. Zwiń ze ścierką w roladę, odłóż w ciepłe miejsce, by powoli wystygł.  3. Śmietanę ubij na sztywno z cukrem, zmiksuj z serkiem. Dodaj rozpuszczoną żelatynę, odstaw do...

  • Przekąska idealna - krucha, chrupiąca i lekka jak piórko. Do wykonania tych prażynek potrzebny jest tylko olej rzepakowy, papier ryżowy oraz szczypta ulubionych przypraw.

  • Deser w czekoladzie

    Sposób przygotowania 1. Wodę, masło i sól zagotuj, dodaj mąkę z kakao, wymieszaj. Gotuj dalej, energicznie mieszając tak, by ciasto odchodziło od garnka.  2. Ostudź, dodając po jednym jajku, mieszaj energicznie. Z ciasta formuj paski dłońmi lub wyciskając przez rękaw cukierniczy. Kładź je na kwadratach papieru do pieczenia. Rozgrzej olej. Wrzucaj pączki razem z papierem na gorący tłuszcz...

  • Witam, po weekendzie zazwyczaj nie chcę się gotować. Dlatego dzisiaj propozycja dla tych bardziej leniwych. Wystarczy kilka udek z kurczaka, dużo ziół i przypraw, godzinka w piekarniku i mamy gotowe danie. Zapraszam!

  • 8 propozycji dodatków z ziemniaków

    ...sól 4 żółtka 7 łyżek mleka gałka muszkatołowa papier do pieczenia Przygotowanie: Ziemniaki obrać i ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić, odparować, przecisnąć przez praskę. Dodać 3 żółtka i 5 łyżek mleka. Doprawić solą i gałką muszkatołową. Masę nałożyć do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki i formować rozetki. Delikatnie posmarować je żółtkiem roztrzepanym...

  • Zapraszam na filmik.Bardzo prosto do zrobienia i pieknie wyglada!

  • Minibezy ze śmietaną i owocami

    Sposób przygotowania 1. Białka ubij z solą. Dodawaj cukier partiami, nie przerywaj ubijania. Dodaj sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną. Jeszcze chwilę delikatnie ubijaj. Masę przełóż w rękaw cukierniczy. Wyciskaj na papier do pieczenia.  2. Piecz 45 minut w temp. 140°C. Wyłącz piekarnik, uchyl drzwiczki i susz bezy przez godzinę. Dekoruj śmietaną i owocami. 

  • Taka Szybka Propozycja Śniadaniowa.

  • Ciasto z kremem i sezonowymi owocami

    Sposób przygotowania 1. 100 ml wody zagotuj z cukrem. Z laski wanilii zeskrob miąższ. Białka ubij ze szczyptą soli. Ubijając, powoli dodawaj syrop i wanilię. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Szprycą lub rękawem cukierniczym nanieś pianę na spód i boki tortownicy. Wstaw ją do piekarnika, rozgrzanego do temp. 140°C, piecz przez około 50 minut. Potem powoli wystudź.  2. Kremówkę ubij na...

  • Kuchnia, której dotknięcie i spróbowanie "na żywo", mi się marzy, to kuchnia azjatycka. Właściwie nie wybrzydzałabym pomiędzy koreańską, wietnamską czy japońską, gdybym tylko miała okazję do któregoś z tych krajów pojechać. Każda jest ciekawa, kolorowa i wielowymiarowa w składnikach i aromatach. Wspólnym mianownikiem jest dla nich na pewno bogactwo warzyw krótko smażonych na mocnym ogniu tak, aby zachowały swój kolor, chrupkość i nie zdążyły puścić soków (technika stir - fry). Po aktywnej i...

Artykuły na temat: rękaw cukierniczy z papieru do pieczenia
  • Gniazdka z musem czekoladowym

    Jeśli nie masz rękawa cukierniczego, z masy bezowej zrób niewielkie kleksy i łyżeczką uformuj dołki.

  • Sernik z brzoskwiniami

    Sernik możesz ozdobić świeżymi owocami, ale i domowymi bezami. Dwa białka ubij na sztywno z 12 dag cukru, wyciskaj bezy rękawem cukierniczym. Piecz ok. 45 min w temp. 140°C.

  • Ciasteczka z czekoladą

    Na tacy lub talerzu rozłóż papier do pieczenia. Krem czekoladowy przełóż do rękawa cukierniczego. Wyciśnij 40 małych kulek. Wstaw do lodówki na ok. 60 minut. Po tym czasie kulki lekko spłaszcz i włóż(...) orzecha włoskiego). Rozpłaszcz je na placuszek, na środku ułóż kulkę nutelli. Zlep brzegi a następnie uformuj kulkę i lekko ją spłaszcz. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując...

  • Marmurkowe makaroniki

    Makaroniki muszą dobrze „odpocząć” przed zdjęciem z papieru do pieczenia. Inaczej trudno je będzie od niego oderwać i mogą się pokruszyć.

  • Bajeczne makaroniki

    ...kilka części i wymieszaj je z barwnikami. 2. Za pomocą rękawa cukierniczego wyciśnij płaskie kulki ciasta na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Odstaw je na kwadrans, by obeschły.  3. Wstaw makaroniki do piekarnika i piecz kwadrans w temperaturze 150°C. l Kremówkę ubij z cukrem pudrem. Dodaj mascarpone i wymieszaj. Za pomocą rękawa cukierniczego nałóż ją pomiędzy dwa makaroniki i delikatnie...

  • Beziki z sosem lemon curd

    Sposób przygotowania: 1. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Stopniowo, dosypuj cukier, stale miksując, aż powstanie gładki lśniący krem.  2. Przełóż go do rękawa cukierniczego i wyciśnij na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Nadaj bezom w miarę równy kształt, przypominający płaski spodek.  3. Wstaw beziki do piekarnika rozgrzanego do temperatury 120ºC i piecz 3-4 minuty. Po tym czasie...

  • Eklery z bitą śmietaną i malinami

    Sposób przygotowania: 1. Zagotowujemy wodę z masłem, a następnie cały czas mieszając drewnianą łyżką, stopniowo wsypujemy mąkę. Ciasto energicznie ucieramy przez 2 minuty, po czym odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.  2. Zimne ciasto miksujemy, dodając kolejno jajka. Przekładamy do rękawa cukierniczego lub torebki z odciętym rogiem i na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskamy...

  • Pastelowe makaroniki o smaku migdałowym

    Sposób przygotowania: 1. Dwie duże blachy (te z piekarnika) wykładamy papierem do pieczenia. Migdały mielemy na proszek i wsypujemy do miski (lub przesiewamy mąkę migdałową). W drugiej misce(...).  2. Gotową masę przekładamy do rękawa cukierniczego albo torebki foliowej, której odcinamy róg. Wyciskamy na papierze porcje o średnicy ok. 3 cm. Następnie odstawiamy na 40-60 minut, by ciasteczka...

  • Bezy z sorbetem malinowym

    ...i lśniąca piana. Masę bezową przełóż do rękawa cukierniczego. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskaj okrągłe beziki (zachowaj między nimi odstępy, bo w trakcie pieczenia urosną). Piecz 45-60 min...

  • Mini ptysie z kremem waniliowym

    ...końcówką.  2. Dwie blachy wykładamy papierem do pieczenia i wyciskamy na nie po 8 równej wielkości ptysi, zostawiając w miarę duże odstępy. Pieczemy 20-25 minut w 225ºC, blacha po blasze. Wyjmujemy(...) 3 łyżeczki cukru pudru i likier waniliowy, miksujemy. Bitą śmietanę przekładamy do rękawa cukierniczego z gwiazdkową końcówką i wyciskamy porcje na dolne części ciastek. Przykrywamy górną częścią...