• Informacje na temat:

    red velvet masa

Przepisy na temat: red velvet masa
  • Red Velvet

    Składniki: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1 i 1/4 szklanki drobnego cukru 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki soli 2 duże jajka 1 i 1/2 szklanki oleju słonecznikowego 1 szklanka maślanki 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżka winnego octu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 60 ml czerwonego barwnika w płynie Masa: 2 opakowania serka kremowego np. philadelphia (2 x 300

  • Babeczki Red Velvet

    Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Natłuść foremki do babeczek.

  • Biszkopty z lekkim kremem

    Klasyczny red velvet mocno dietetyczny Sposób przygotowania 1. Ciasto: przesiej mąkę z kakao, sodą i połącz z ksylitolem. Trzepaczką wymieszaj jajka, olej, maślankę, ocet i sok. Wsyp suche(...) piekarnika nagrzanego do 170°C. Piecz 25 minut. Odstaw, by biszkopt ostygł, wyjmij z tortownicy. Przetnij na 2 blaty.  3. Masa: schłodzone mleczko ubij mikserem na puszysty krem. Domieszaj ksylitol...

Artykuły na temat: red velvet masa
  • Walentynkowa Molten Hot Chocolate skradnie Wasze serca!

    ...można się oprzeć. W kawiarniach Starbucks na zakochanych czeka jeszcze wiele słodkich niespodzianek, w tym pyszne ciasto biszkoptowe z masą sernikową, posypane płatkami z białej czekolady - „Love Red Velvet”. Razem z Molten Hot Chocolate stanowią naprawdę zgraną parę!  Nie zabraknie też miłych niespodzianek dla fanów marki, dla których przygotowano nowe wzory Kart Starbucks w kształcie...

  • W dniu 17.02.2012 roku zakónczył się konkurs Walentynkowy. Jak zwykle przysłaliście do nas mnóstwo zgłoszeń i jak zwykle wybór zwycięzcy nie był łatwy. Po dość długiej wymianie zdań, jury zadecydowało, że nagroda główna powędruje do użytkownika Mienta za dodanie fantastycznego przepisu na Bananowe muffinki na Walentynki. Dwie pozostałe nagrody powędrują do: ->sylwiach za przepis na Miłosną zupę selerową, a jak wiadomo seler to afrodyzjak ->patusia5 za przepis na wspaniały Red Velvet...

  • Czy domowe ciasta muszą być zawsze przygotowywane z cukru, mąki, czekolady i owoców? Oczywiście, że nie! Coraz popularniejsze stają się bowiem ostatnio w cukiernictwie jarzyny. Fot. 123RF/PicselWe własnoręcznie wykonywanych deserach sprawdzą się jednak nie tylko marchew czy dynia, ale także inne, nieco bardziej „wytrawne" warzywa, po które raczej niewielu entuzjastów cukiernictwa zechciałoby sięgnąć. Sprawdźcie zatem razem z nami, jakie słodkości - ładne, pyszne i zdrowe - przygotujecie ze...

  • Jeśli „American dream” odnosiłby się do słodyczy, to za oceanem mogłyby się spełnić wszystkie marzenia. Fot. 123RFMimo negatywnych opinii na temat kuchni amerykańskiej i zarzutów, że jest kaloryczna, tłusta, niezdrowa i mało urozmaicona, nawet osoby będące na diecie czasami maja ochotę sięgnąć po coś słodkiego. Granice między kuchniami zacierają się i obecnie, wszystkie popularne słodkości niegdyś na Nowym Kontynencie, obecnie cieszą się duża popularnością w krajach na całym świecie. Wiele z...

  • Polacy, idąc śladem Amerykanów, zakochali się w muffinkach. Puszyste i pełne wyrazistych dodatków babeczki coraz częściej wypiekamy również we własnych domach. Fot. 123RF/Picsel Przysmak ten zrodził w XIX wieku. Wbrew pozorom nie stało się to w Ameryce, a w Anglii, gdzie na pomysł pieczenia babeczek z dodatkami wpadła służba. Początkowo muffinki powstawały z resztek, takich jak chleb z poprzedniego dnia, kawałki ciast, zgniecione ziemniaki, czy też resztki mięs zebrane ze szlacheckich stołów....

  • Bez nich trudno sobie wyobrazić jakąkolwiek, większą lub mniejszą, uroczystość. Niektóre z nich potrafią być ozdobą stołu, inne z kolei są prawdziwymi arcydziełami, stanowiącymi wyzwanie dla niejednego kucharza. O czym mowa? Oczywiście o legendarnych ciastach! Cukiernicy już od setek lat prześcigają się w wymyślaniu coraz to nowszych i bardziej zaskakujących deserów. Szczególnie wdzięcznym tematem do kulinarnych eksperymentów są ciasta i torty, których stworzenie wymaga sporego kunsztu,...

  • Odwieczne pytanie: co podarować ukochanej osobie na walentynki? Czasem wystarczy tylko słodki upominek. Jeśli brakuje wam inspiracji, skorzystajcie z podpowiedzi naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Jak wszyscy wiedzą, najprostsza droga do serca ukochanej osoby prowadzi przez żołądek. Czasem może być to romantyczna kolacja lub słodka niespodzianka w postaci ciasta i deseru. Własnoręcznie przygotowany posiłek zrobi zdecydowanie lepsze wrażenie niż wizyta w Zapewniamy, że propozycje naszych...

  • Cydr Lubelski otwiera sezon orzeźwienia, wprowadzając do swojej oferty wakacyjną edycję limitowaną – różowy Cydr Lubelski Rose! Fot. 123RF/Picsel Obecnie na rynku dostępnych jest kilka rodzajów Cydru Lubelskiego, takich jak Klasyczny, Antonówka, Niefiltrowany czy Miodowy, a także jego gruszkowy brat czyli Perry Lubelski. Ich smaki są różne, ale łączy je proces produkcji oparty na 100% świeżo tłoczonym soku z jabłek lub gruszki, brak barwników i aromatów oraz naturalny smak, który jest...

  • Z bogactwem warzyw i owoców zawsze kojarzyłem przełom wiosny i lata. Jednak to nadchodząca jesień przynosi uginające się od owoców gałęzie w sadach. Fot. 123RF/Picsel Jeśli wybierzecie się za miasto i leniwym krokiem pospacerujecie rozglądając się po owocującej naturze, zachwycą was jabłonie. Tak, to właśnie teraz, gdy pogoda grymasi nadchodzi sezon na jabłka.   Jabłko to najpopularniejszy owoc na świecie. Na wskroś polski, choć uprawiany także w wielu innych rejonach świata. Okrągłe,...

  • Poznaj uczestników kolejnej edycji "Bake Off - Ale Ciacho!". Pierwszy odcinek programu będziecie mogli zobaczyć już w niedzielę 23 grudnia o godzinie 15:15 na antenie TVP2. Rafał Jonko - Łódź, 33 lata Zawodowo jest specjalistą ds. kontroli wewnętrznej. Pieczenia nauczył się sam, a kulinarny kunszt szlifuje od trzech lat. Jego popisowymi wypiekami są wszelkiego rodzaju tarty oraz tort black velvet. Wielokrotnie uczestniczył w warsztatach kulinarnych. Jego wielką pasją są także podróże....