• Informacje na temat:

    ratatouille zapiekane

Przepisy na temat: ratatouille zapiekane
  • Zapiekane ratatouille z warzyw

    Dla dbających o linię.

  • Dawno, dawno temu wymyśliłam sobie smaczne wegetariańskie danie, a potem okazało się, że już istnieje i jest znane na świecie jako ratatouille...

  • Jak łączyć przyprawy i zioła w kuchni?

    ...orzeźwiające oregano oraz tymianek i czosnek. Tak przyrządzony sos można podawać na pizzy i z różnego rodzaju makaronami. Podobnie przyprawiamy francuskie ratatouille. Musi się w nim znaleźć dużo bazylii(...) potłuczeniu wystarczy dodać odrobinę masła oraz koperku i już smakują rewelacyjnie. Jeśli przyrządzamy ziemniaki z ogniska, po przekrojeniu polewamy je oliwą z dodatkiem czosnku. Z kolei zapiekane...

  • Och, zawsze powtarzam, że łatwe przepisy są najsmaczniejsze. Ratatouille to tradycyjna francuska potrawa, przygotowana (najlepiej!) ze świeżych warzyw z dodatkiem ziół.

  • Co warto wiedzieć, by nie "zgubić się" przy stole

    ...najbardziej tradycyjne to kluseczki ziemniaczane podobne do polskich kopytek. Świetnie pasują jako dodatek do mięs, a zapiekane z włoskimi sosami tworzą wspaniałe danie. Polecam sos truflowy! Gnocchi mogą być zrobione z sera ricotta i szpinaku, te najlepiej smakują zapiekane z sosem z sera pleśniowego. Eskalopki - kotleciki z cielęciny lub pierś indyka, lekko rozbite i usmażone saute bez...

  • Szybkie danie bogate w dużą ilość pysznych warzyw i aromatycznych ziół :)

  • Smaczny jak z bajki

  • Kuchnia francuska. Można podać na gorąco lub na zimno, do pieczeni, pieczonego drobiu, do ryby, wręcz dowolnie.

  • Ratatouillle (ratatuj) - pyszne bezmięsne danie rodem z Prowansji. Łatwy przepis na jednogarnkowe danie, które może stanowić samodzielny posiłek lub być dodatkiem do dania głównego. Jak na francuską kuchnię przystało jest to danie lekkie, kolorowe i pachnące ziołami. O tej porze roku najlepsze, gdyż sezon na warzywa, z których się składa - w pełni :)

  • Przepis wart wypróbowania: "Ratatouille"

Artykuły na temat: ratatouille zapiekane