• Informacje na temat:

    raki marynowane

Przepisy na temat: raki marynowane
  • Z garnków świata: Szwecja

    .... Obok połóż marynowane buraczki. Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!" . Najlepsze przepisy nagradzamy! Czy dobrze...

  • Tradycyjne polskie danie z raków, które obecnie są trudno dostępne z uwagi na stan wód w Polsce.

  • Grill? Dlaczego nie!

    Trudno wyobrazić sobie polskiego grilla bez ociekającej tłuszczem kiełbasy, karkówki czy kaszanki. Grill to nasza specjalność. Choć w ostatnich latach umiejętność przyrządzania potraw na ogniu urosła do rangi sztuki, ze względów medycznych i dietetycznych, ma tyle samo zwolenników, co przeciwników.

  • Marynowane ogórki w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony, od ponad 30 lat robię według tego przepisu.

  • Smak lata zamknięty w słoiku, świetna przystawka nie tylko na imprezki :P

  • latwe w wykonaniu...aromatyczne i bardzo lanie wygladaja

  • jędrne,pyszne i pachnące majerankiem .......buzia:)

  • Grzybów w lesie nie widać a u mnie rosną boczniaki!

  • smaczne, niezbyt kwaśne śledzie

  • PIECZARKI MARYNOWANE

Artykuły na temat: raki marynowane
  • Nie tylko marynaty wywołują raka. Co jeszcze?

    ...marynowane Spożywanie dużych ilości marynowanej żywności, zwłaszcza tej kupowanej w sklepach, zwiększa ryzyko raka żołądka i przełyku, a także raka tarczycy i jajnika. Produkty te są rakotwórcze, bo zawierają mnóstwo konserwantów i azotanów. Jeśli lubisz marynowane grzybki, przygotuj je sama. Produkt domowej roboty będzie mniej szkodliwy, niż ten kupiony w sklepie. Żywność o wysokiej zawartości...

  • Ogranicz te produkty. Sprzyjają rakowi

    ...badania naukowe wykazują związek między nadmiernym spożywaniem alkoholu a rakiem głowy, szyi, przełyku, wątroby, piersi i okrężnicy. Z chemicznego punktu widzenia alkohol to trucizna i należy go pić...

  • Jedzenie, które sprzyja rakowi!

    Rezygnacja z pewnych produktów w diecie chroni przed zachorowaniem. Sprawdź, czego wystrzegać się najbardziej?

  • Odchudzasz się? Zjedz sushi!

    Surowa ryba, marynowana japońska rzodkiew i imbir, sezam, chrzan wasabi oraz oczywiście specyficzny, kleisty ryż oraz wodorosty nori. Sprawdziliśmy, jakie wartości odżywcze mają najpopularniejsze składniki sushi. Przeczytaj, szczególnie gdy lubisz zdrowo jeść lub jesteś na diecie.

  • Te nowotwory zabijają Polaków

    Cztery najgroźniejsze nowotwory zabijają rocznie ponad 40 tys. Polaków. Działają podstępnie, szybko, bez wyraźnych objawów. Łączy je jedno – czas reakcji może uratować życie. Międzynarodowy Dzień Walki z Rakiem (4 lutego) to dobry moment na poznanie profilaktyki i pierwszych objawów nowotworów.

  • Geny to nie wszystko

    W czasach, gdy genetycy sprawdzają w DNA naszą skłonność do nowotworów, a w laboratoriach testuje się nowe leki, eksperci przypominają, że ochrona przed rakiem zależy nie tylko od postępów nauki. Także od nas samych. A większości przypadków możemy zapobiec, jeśli zmienimy styl życia.

  • Cztery powody, dla których warto jeść płotki

    ...pracę siatkówki oka, odżywiają też mózg i hamują procesy zapalne w komórkach organizmu. Chronią przed rakiem pęcherza: Są źródłem rzadkiego pierwiastka - selenu. Osłania on komórki przed wpływem(...) tuszki 3-4 godz. w zimnej solance, w wodzie z octem lub w soku z kiszonych ogórków. Przepisy pełne smaku Płotki marynowane Oczyszczone ryby oprósz solą i pieprzem, odstaw na 1/2 godz. Obtocz...

  • Sztuka jedzenia sushi

    Przygotowanie sushi to sztuka. Aby w pełni ją docenić i cieszyć się jej osiągnięciami, warto być przygotowanym odbiorcą. Poznanie podstawowych zasad pozwoli nie tylko uniknąć faux pas, ale przede wszystkim cieszyć się niuansami smaków i nie zrujnować harmonii tego małego dzieła, nad którym pracował szef.

  • Najsilniejsze trio na straży zdrowia

    .... W tej wersji sok z cytryny również doda smaku. Czosnek Nie bez powodu nazywany jest najsilniejszym antybiotykiem z natury. Rekomendowany szczególnie przy artretyzmie, astmie, różnorakich(...), marynowanego mięsa, czy zjadanych na kolację kanapek. Ma ostry smak i silny aromat, który z kolei doskonale neutralizują świeże listki natki. Niekwestionowanym atutem całe trójki jest zarówno niska...

  • Pięć powodów, dla których warto jeść pieczarki

    ...: Myjąc pieczarki, rób to krótko, bo jeśli nasiąkną wodą, stracą zapach i smak. Przepisy pełne smaku Pieczarki marynowane Pieczarki opłucz, końce nóżek odetnij. Zalej grzyby wodą w dużym garnku...