• Informacje na temat:

    radełko

Przepisy na temat: radełko
  • Szpinakowe ravioli w sosie z pomidorów

    Pierożki ravioli to jedna z bardziej znanych i lubianych potraw kuchni włoskiej. Wypróbuj wersję ze szpinakiem i sosem z pomidorów.

  • Buraczane ciasto ravioli

    Koniecznie spróbujcie. To ciasto ma wyjątkowy smak!

  • Pychotka z budyniem

    Największą zaletą czekolady jest smak, który sprawia, że jej jedzenie jest przyjemnością i poprawia humor.

  • Sztuka lepienia pierogów

    Jak prawidłowo przygotować pierogi na wigilijny wieczór?

  • Błyskawiczna czerwona tarta

    Sposób przygotowania: 1. Rozgrzej piekarnik do 190 st. 2 łyżki pesto wymieszaj z parmezanem i łyżką oliwy. Na blachę wyłóż pergamin (aby się nie zwijał,...

  • Wytrawne ravioli

    Przesianą mąkę wymieszaj z solą i pieprzem.

  • Rożki szczęścia

    Pod tą uroczą nazwą kryją się słodkie trójkąty z marmoladą.

  • Chrupiące faworki

    Bez „chrustu” nie wyobrażamy sobie karnawału i ostatków. Te słodkości najlepiej zrobić w domu. To całkiem proste!

  • Ravioli z warzywami

    Małe włoskie pierożki zrobisz łatwiej niż klasyczne.

  • Prosty przepis na rurki z kremem

    Z kilku produktów wyczarujesz słodkie rurki ze śmietankowym kremem. Żeby wzbogacić smak, do śmietany możesz dodać mus ze świeżych truskawek.

Artykuły na temat: radełko
  • Ekspresowe poduszeczki z malinami

    Wizyta niezapowiedzianych gości? A może po prostu masz ochotę na coś słodkiego? Wypróbuj przepis na domowe ciasteczka z dżemem malinowym.

  • Po zmaganiach z kruchym ciastem, Justyna Pszczółka zaprezentowała bardzo apetyczny wypiek, który z pewnością zasmakuje wszystkim miłośnikom słodkości. Ciasto kruche: 400g mąki pszennej 260g miękkiego masła 110g cukru pudru 1 żółtko 1 łyżeczka cynamonu ¾ łyżeczki gałki muszkatołowej ½ łyżeczki kardamonu Nadzienie: 800g wypestkowanych brzoskwiń 3 łyżki likieru amaretto 50g całych migdałów 700g mango 3 łyżki cukru 1 laska wanilii 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 200g świeżych malin...

  • Ravioli dyniowe

    Jak poczuć powiew włoskiego lata, kiedy za oknem zimno i ponuro? Zapraszamy na znane i mniej znane przysmaki ze słonecznej Italii.

  • Jak głosi ta stara zapustna przepowiednia, Tłusty Czwartek to nie tylko pączki, lecz także tradycyjne faworki. Legenda głosi, że powstały przez przypadek - młodemu kucharzowi miał jakoby niechcący wpaść do garnka wąski pasek ciasta na pączki. Fot. 123RF/Picsel Te pyszne słodkości dotarły do nas z Litwy, chociaż ich tradycja istniała także w Niemczech. Kształtem przypominają wstążkę, stąd ich polska nazwa, zapożyczona z francuskiego faveur, czyli wąska wstążeczka. Jak właściwie nazwać te...

  • Włoskie ravioli z serem ricotta i sosem grzybowym

    Każdy kraj robi pierogi na swój sposób, ale zawsze są pyszne. Warto wypróbować przepis na domowe ravioli z pysznym, grzybowym sosem.

  • Ryby, pierogi, grzyby, pieczone mięsa i słodkie ciasta - wszystko to doskonale znamy, jednak siostry Salomea i Anastazja potrafią wydobyć z nich zupełnie nowe smaki. Dzisiejsza kuchnia bardzo się zmienia, ale mimo wszystko cenimy w niej to, co dobrze znane. Lubimy, kiedy obok nowych smaków pojawiają się te tradycyjne, przywodzące na myśl nasz dom z okresu dzieciństwa. Dzieje się tak zwłaszcza podczas świąt. Pamiętamy doskonale smak wigilijnych i bożonarodzeniowych potraw, zapachy, które...

  • Ravioli z bobem i fasolką szparagową

    1. Z mąki, soli, oliwy i wody, zagnieć miękkie, elastyczne ciasto. Przykryj je ściereczką, żeby nie wyschło.  2. Rozmrożony bób ugotuj. Ostudź i obierz....

  • Ravioli dyniowe z imbirową nutą

    Kochasz włoską kuchnię? Zachwyć swoich gości pysznymi ravioli z dynią i imbirem!

  • Domowe SPA dla stóp

    Skóra na stopach podatna jest na twardnienie i uszkodzenia. Jeżeli regularnie o nią dbasz, zapobiegasz tworzeniu się grubego naskórka. Proces ten może być przyjemny i relaksujący, dlatego warto zorganizować domowe SPA dla stóp.

  • Rzymskie faworki

    Przepis na frappe czyli rzymskie faworki.