• Informacje na temat:

    racuszki z serem

Przepisy na temat: racuszki z serem
  • Racuszki z boczkiem

    Racuszki zwykle jadamy w wersji "na słodko", ale te "na słono" są równie pyszne. Nadają się na śniadania i kolacje. Z pewnością zasmakują wszystkim domownikom.

  • Przepis wart wypróbowania: "Racuszki z serem"

  • Racuszki z parmezanem

    Podawaj z sałatką masłową, skropioną winegretem.

  • Dodając półtwardy żółty ser nadajemy racuszkom łagodny niepowtarzalny smak. Jest to przepis z kuchni norweskiej, w którym korzysta się z sera Jarslberg, o smaku orzechowym, (w Polsce trudno dostać). Ale można zastąpić serami : gouda, ementaler, parmezan.

  • Racuszki szczypiorkowe

    Składniki: 1 kg ugotowanych w skórce ziemniaków 1 łyżka masła 2 łyżki śmietany kremówki szczypiorek 2 łyżki startego, żółtego sera 3 jajka ...

  • Prosty i smaczny obiad.

  • Racuszki z cukinii

    ...umieść w misce i dokładnie wymieszaj widelcem. Na patelni rozgrzej olej. Usmaż na nim małe racuszki z obu stron na złoty kolor. Gotowe placki skrop sokiem wyciśniętym z limonki. Racuszki cukiniowe...

  • Coś na podwieczorek

  • Racuszki

    Racuszki z ryżu.

  • Pyszna przekąska na stół.

Artykuły na temat: racuszki z serem
  • Pancakes z twarogiem, suszonymi morelami i rodzynkami

    Pyszne racuszki z sera idealnie sprawdzą się jako danie główne lub podwieczorek.

  • Chrzan to nieodłączny dodatek tradycyjnych dań wielkanocnych, mięs, domowych wędlin czy sałatek. Jego prawdziwą moc warto odkryć również w bardzo oryginalnej odsłonie. Fot. materiały prasowe Zupa chrzanowa z kremowym serkiem śmietankowym Hochland to wyjątkowa, świąteczna inspiracja - idealna, by skorzystać z niej już w te Święta!Aksamitna kremowa zupa chrzanowa z jajkami i chrupiącymi grzankami to znakomita alternatywna dla tradycyjnego żurku lub propozycja pierwszego dania podczas...

  • Maślane z twarożkiem waniliowym i owocami

    ...i mieszamy, by owoce połączyły się z serem. Wstawiamy do lodówki, żeby twarożek się schłodził. Roztapiamy 25 g masła, studzimy. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy pozostały cukier, cukier waniliowy(...) i wstawiamy do nagrzanego do 100ºC piekarnika, aby za bardzo nie ostygły. Racuszki, po 3 na porcję, przekładamy na talerze, obok układamy twarożek z borówkami amerykańskimi i całość posypujemy cukrem...

  • Gwarantujemy, że ten przepis zagości u was na stałe. Składniki na ciasto4 g drożdżyok. 120-150 g mleka w zależności od chłonności mąki 300 g mąki typu 5002 szt. żółtek6 g drobnej soli morskiejświeży lubczykpieprz w ziarnach gałka muszkatołowa w całości60 g miękkiego masła30 g tłuszczu gęsiego (smalec bez skwarek) smalec gęsi do smarowania formybułka tarta do wysypania formy Drożdże moczyć przez 10 minut w 50 g mleka.Przesiać mąkę i dodać żółtka oraz mleko z drożdżami.Pozostałe mleko dodawać...

  • Placuszki serowe z owocami

    Ser zmielić. Jajka wymieszać ze szczyptą soli, śmietaną, cukrem i mąką, dodać ser, dobrze wymieszać, najlepiej mikserem, dodać rodzynki, wymieszać. Smażyć...

  • Pieczone pierogi z nadzieniem słonym lub słodkim to znakomita propozycja na przekąskę, która możesz przygotować samodzielnie. Jakich produktów będziesz potrzebować? Sprawdź na liście składników. Ciasto (na ok. 24 sztuki) 900g mąki typ 65014g soli morskiej2 jaja2 łyżeczki białego octu winnego 100g tłuszczu gęsiego, kaczego lub smalcu 420g zimnej wody Do smarowania 2 jaja + 2 łyżki wody Wykonanie: Połączyć wszystkie składniki ciasta i wyrabiać ręcznie przez 3 minuty. Dać ciastu odpocząć przez 5...

  • Racuchy z łososiem

    ...nieduże racuchy na jasnozłoty kolor. Przekładamy na papierowe ręczniki, by osączyć z nadmiaru tłuszczu. Umyty szczypiorek siekamy i dodajemy do jogurtu, mieszamy. Racuszki podajemy z łososiem i sosem...

  • Kołocz to regionalny śląski wypiek. Od staropolskiego kołacza odróżnia go prostokątny kształt oraz posypka. Zobacz, jak łatwo przygotować to drożdżowe ciasto w domu. Ciasto drożdżowe115 g mleka 12 g świeżych drożdży335 g mąki typ 50050 g masła 80 g jaj10 g żółtka35 g cukru1,35 g drobnej soli morskiejświeżo starta skórka z 1 pomarańczy białko do smarowania ciastabułka tarta do obsypania ciasta przed nałożeniem nadzienia Zrobić zaczyn drożdżowy z mleka, drożdży i łyżki mąki. Odstawić na 10-15...

  • Jarskie placuszki

    .... Mieszamy. Na rozgrzany na patelni tłuszcz kładziemy porcje ciasta, lekko spłaszczamy łyżką. Racuszki smażymy na rumiano z obydwu stron, odsączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym. Pozostałe(...). Nadziewamy serem, owocami, dżemem, polewamy roślinną śmietanką, posypujemy cukrem pudrem itp. Takie naleśniki można też nadziewać farszem warzywnym, np. szpinakiem.

  • Nie od dziś wiadomo, że Francja to, dla prawdziwych smakoszy serów, prawdziwy raj! Produkuje się tam niemal tysiąc różnych gatunków. Każdy regionów malowniczej Francji może poszczycić się charakterystycznymi serowymi produktami. Całkiem niedawno redakcja Smakera dostała do degustacji francuskie sery typu camembert - z pieprzem, grzybami, naturalny oraz ser twarogowy na bazie mleka koziego. Podzieliliśmy po równo produkty między redaktorów i zaczęliśmy kosztować. Jednogłośnie stwierdziliśmy,...