• Informacje na temat:

    racuszki z jabłkami kefir

Przepisy na temat: racuszki z jabłkami kefir
  • Racuszki z dyni

    Składniki: - 2 szklanki rozgotowanej dyni, - 2 jajka, - 2 szkl. mąki, - 0.5 l kefiru, - 1 łyżeczka proszku do pieczenia, - można dodać 2 kwaśne jabłka, - olej do smażenia Przygotowanie: Dynie obrać ze skórki i pestek, pokroić w drobną kostkę i rozgotować ja na małym ogniu. Tak rozgotowaną dynię odmierzyć w szklance, dodać kefir, proszek do pieczenia, jajka i pokrojone w talarki jabłka...

  • Przepis na szybkie i smaczne racuszki.

  • Sekrety babci: sposoby na udane racuchy

    ...dodaniu ciasto od razu może wędrować na patelnię. Rachu-ciachu i gotowe! Na ratunek kefir! Chcesz przygotować dzieciom na kolację racuszki, ale z przerażeniem stwierdzasz, że zabrakło Ci mleka? Spokojnie, wybawimy Cię z opresji! Teraz do przyrządzenia pysznych racuszków wystarczy najzwyklejszy kefir. Gwarantujemy, że będą równie smaczne, jak te z babcinego przepisu. Do zrobienia placuszków...

  • Słodko-kwaskowe. Ten smak wszyscy znają z wakacji u babci.

  • Smaczny i pyszny sposób na obiad.

  • Napoje fermentowane (kwaśne mleko, jogurt, kefir i.t.p.) są najzdrowszymi produktami mleczarskimi. Dostarczają nam przede wszystkim pożytecznych bakterii kwasu mlekowego. Kefir ponadto zawiera mało laktozy i jest łatwo strawialny. I do tego orzeźwiający podczas upałów. Do jego produkcji możemy użyć szczepionek kefirowych (zawierają bakterie i drożdże), grzybków tybetańskich („kalafiorki”) lub innego przekwaszonego kefiru. I co najważniejsze – kefirowi wystarczy temperatura pokojowa i trochę...

  • Sprawdzony przepis na "Racuszki z jabłkami"

  • Wypróbowany przepis na "Racuszki z jabłkami"

  • Wspaniały obiad jak i śniadanie.

Artykuły na temat: racuszki z jabłkami kefir
  • Czas zacząć dyniowe szaleństwo!

    .... Racuszki z dyni Składniki: 2 szklanki rozgotowanej dyni, 2 jajka, 2 szkl. mąki, - 0.5 l kefiru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, można dodać 2 kwaśne jabłka, olej do smażenia. Dynie obrać ze skórki i pestek, pokroić w drobną kostkę i rozgotować ją na małym ogniu. Tak rozgotowaną dynię odmierzyć w szklance, dodać kefir, proszek do pieczenia, jajka i pokrojone w talarki jabłka. Wszystko ze...

  • Kefir, do niedawna znany głównie w Europie Środkowej i Wschodniej, zaczyna być popularny także w krajach zachodnich. Ten niepozorny produkt ma wiele właściwości, o których wiele osób nie wie. Czego nie wiedzieliśmy o poczciwym kefirze? Fot. 123RF.COM/PICSEL Kefir to fermentowany produkt mleczny o kremowej konsystencji i lekko kwaśnawym smaku. Zawiera dobre bakterie i drożdże, wywodzące się z ziaren (lub grzybków) kefirowych, z których wytwarza się kefir. Mikroflora kefiru jest bogatsza niż...

  • Obiad dyniowy

    ...żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem i posypanego bułką tartą. Zapiekać 30 minut w temperaturze 200°C. Udekorować listkami melisy. Racuszki dyniowo-jabłkowe Składniki na 4 porcje: 2 szklanki rozgotowanej dyni, 2 jajka, 0,5 l kefiru, 2 szklanki mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 kwaśne jabłka (według uznania), olej do smażenia 1. Mniejszą dynię przekroić na pół albo ćwiartki. Wykroić...

  • Kefir, do niedawna znany głównie w Europie Środkowej i Wschodniej, zaczyna być popularny także w krajach zachodnich. Ten niepozorny produkt ma wiele właściwości, o których wiele osób nie wie. Czego nie wiedzieliśmy o poczciwym kefirze? Fot. 123RF.COM/PICSEL Kefir to fermentowany produkt mleczny o kremowej konsystencji i lekko kwaśnawym smaku. Zawiera dobre bakterie i drożdże, wywodzące się z ziaren (lub grzybków) kefirowych, z których wytwarza się kefir. Mikroflora kefiru jest bogatsza niż...

  • Owoce zapiekane pod kruszonką, z angielska zwane crumble, to doskonały pomysł na deser o każdej porze roku. Świetnie smakuje z truskawkami, śliwkami czy wiśniami, jednak zimą warto przygotować go z jabłkami, gruszką, orzechami włoskimi, dodatkiem korzennych przypraw i imbiru, które dodatkowo rozgrzeją w mroźne wieczory. Do ekspresowego przygotowania crumble wystarczą podstawowe składniki, a dodatek mąki orkiszowej i brązowego cukru sprawi, że nawet osoby dbające o linie sięgną po dodatkową...

  • Na jego punkcie oszaleli miłośnicy zdrowego odżywiana z całego świata. Kefir doskonale wpływa na nasz organizm, stabilizując go i zapewniając mu moc substancji odżywczych. Tylko jak włączyć go do codziennej diety? Fot. 123RF/Picsel Kefir jest napojem mlecznym, który już od bardzo dawna znany jest na Kaukazie. Stamtąd zawędrował do innych krajów, w tym do Polski, gdzie bardzo szybko zaczęto wykorzystywać go jako bardzo zdrowy i smaczny element codziennej diety. Zgodnie ze starym sposobem,...

  • Czasem zdarza się tak, że coś co jest nam bardzo dobrze znane, świat docenia z bardzo dużym opóźnieniem. W ostatnim czasie taki los spotkał kefir, który w Stanach Zjednoczonych został okrzyknięty jednym z najmodniejszych i najzdrowszych produktów spożywczych świata. Fot. 123RF Coraz większa liczba obcokrajowców zakochuje się w polskiej kuchni. Zarówno w Europie, jak i za Oceanem, doceniono już nasze wędliny, pierogi czy też alkohole. W ostatnim czasie dołączył do tego grona również kefir. Cóż...

  • Czasem zdarza się tak, że coś co jest nam bardzo dobrze znane, świat docenia z bardzo dużym opóźnieniem. W ostatnim czasie taki los spotkał kefir, który w Stanach Zjednoczonych został okrzyknięty jednym z najmodniejszych i najzdrowszych produktów spożywczych świata. Fot. 123RF Coraz większa liczba obcokrajowców zakochuje się w polskiej kuchni. Zarówno w Europie, jak i za Oceanem, doceniono już nasze wędliny, pierogi czy też alkohole. W ostatnim czasie dołączył do tego grona również kefir. Cóż...

  • Czasem zdarza się tak, że coś co jest nam bardzo dobrze znane, świat docenia z bardzo dużym opóźnieniem. W ostatnim czasie taki los spotkał kefir, który w Stanach Zjednoczonych został okrzyknięty jednym z najmodniejszych i najzdrowszych produktów spożywczych świata. Fot. 123RF Coraz większa liczba obcokrajowców zakochuje się w polskiej kuchni. Zarówno w Europie, jak i za Oceanem, doceniono już nasze wędliny, pierogi czy też alkohole. W ostatnim czasie dołączył do tego grona również kefir. Cóż...

  • Z bogactwem warzyw i owoców zawsze kojarzyłem przełom wiosny i lata. Jednak to nadchodząca jesień przynosi uginające się od owoców gałęzie w sadach. Fot. 123RF/Picsel Jeśli wybierzecie się za miasto i leniwym krokiem pospacerujecie rozglądając się po owocującej naturze, zachwycą was jabłonie. Tak, to właśnie teraz, gdy pogoda grymasi nadchodzi sezon na jabłka.   Jabłko to najpopularniejszy owoc na świecie. Na wskroś polski, choć uprawiany także w wielu innych rejonach świata. Okrągłe,...