• Informacje na temat:

    racuchy z maki zytniej

Przepisy na temat: racuchy z maki zytniej
  • Sekrety babci: sposoby na udane racuchy

    Na samo wspomnienie babcinej kuchni zaczyna Ci burczeć w brzuchu? Do dziś pamiętasz wyjątkowy smak przygotowanych przez nią racuchów? Pyszne, aromatyczne, najlepsze, niezastąpione - to słowa, które najlepiej oddają smaki Twojego dzieciństwa! Zafunduj sobie oraz swoim pociechom swoisty powrót do przeszłości. Uchylamy rąbka tajemnicy i zdradzamy receptury na najsmaczniejsze racuchy! Zobaczysz...

  • Pyszne racuszki z jabłkami.

  • Mąka na święta – jak wybrać właściwą?

    Na Święta Bożego Narodzenia czekamy cały rok. Lubimy ich atmosferę, rodzinne spotkania i wspólne chwile przy stole, na którym królują najróżniejsze przysmaki. Wiele z nich powstaje na bazie mąki, bez(...). Jednak obok nich, na stołach, coraz częściej pojawiają się także dania, które choć wciąż wpisujące się w tradycję naszych świąt i ich niepowtarzalną atmosferę są mniej oczywiste i zaskakują smakiem - np...

  • Przepis wart wypróbowania: "Racuchy"

  • Przez załatwianie spraw nie zawsze jest czas ugotować, a że zanim ruszyliśmy z domu na szykowałam ciasto i jak już wruciliśmy super urosło więc są :

  • Połączenie jabłek i rabarbaru jest ponadczasowe :)

  • Pyszne placuszki ,można podawać z cukrem pudrem, ,śmietaną ,dżemem

  • Smakerowe . :)

  • Pyszne delikatne racuszki

  • Żółciutkie, puszyste i godne polecenia.

Artykuły na temat: racuchy z maki zytniej
  • Jak wyhodować zakwas

    Garść mąki (ok 10 dag), mieszamy z letnią wodą (ok. 38°C) np. w słoju, aby powstała gęsta masa jak na racuchy. Stawiamy w cieple (w temp. 25°C, np. w pobliżu grzejnika). Codziennie przez 5 dni dodajemy do masy garść mąki i trochę wody, do uzyskania wyjściowej „racuchowej” konsystencji. Co 12 godz. masę mieszamy, przykrywamy i odstawiamy. Piątego dnia zakwasu używamy do upieczenia pierwszego...

  • Przyjemna dieta dla osób, które mają cukrzycę

    ...wody. Dodawaj stopniowo suche składniki. Wyrób ciasto. Ubij pianę i wymieszaj. Usmaż racuchy na patelni. Przestudź. Jedz to, co twoja rodzina, ale... Nie przesadzaj i dodaj warzywa. Jest sposób(...) smakiem i zapachem świeżego pieczywa.  W puszystych bułeczkach z marketu są składniki, których powinnaś unikać. Te, które upieczesz w domu, będą zdrowsze. Bułeczki orkiszowe ● 25 g świeżych drożdży...