• Informacje na temat:

    racuchy drożdzowe

Przepisy na temat: racuchy drożdzowe
  • Racuchy drożdżowe z pieczonym jabłkiem

    .... Jabłko obierz i pokrój w plastry. Dołóż je do ciasta, wymieszaj. 4Nakładaj racuchy łyżką, wyrównuj wierzch. Piecz około 30 minut. Podawaj z cukrem pudrem.

  • Palce lizać i bardzo proste racuszki. Wychodzi około 25 z tego przepisu.

  • Sekrety babci: sposoby na udane racuchy

    Na samo wspomnienie babcinej kuchni zaczyna Ci burczeć w brzuchu? Do dziś pamiętasz wyjątkowy smak przygotowanych przez nią racuchów? Pyszne, aromatyczne, najlepsze, niezastąpione - to słowa, które najlepiej oddają smaki Twojego dzieciństwa! Zafunduj sobie oraz swoim pociechom swoisty powrót do przeszłości. Uchylamy rąbka tajemnicy i zdradzamy receptury na najsmaczniejsze racuchy! Zobaczysz...

  • Dla tych, którzy czasem zamiast mięsa wolą zjeść smaczne racuchy, proponuję te przygotowane na drożdżach, podane z konfitura malinową...

  • Czekoladowe crumpet - angielskie racuchy śniadaniowym hitem

    Mówiąc o kulinarnych trendach na ten rok, eksperci przewidywali, że to nie tosty z awokado, a właśnie małe czekoladowe conieco będzie śniadaniowym hitem. Te prognozy znajdują potwierdzenie w mediach społecznościowych. W Wielkiej Brytanii śniadaniowym hitem stają się czekoladowe crumpet. To małe, okrągłe racuchy, tradycyjnie podawane do herbaty, w wersji śniadaniowej uwodzą czekoladowym smakiem...

  • Racuchy drożdżowe to świetna propozycja na kolacje. Mięciutkie z wierzchu chrupiące idealne z mlekiem. Polecam przepis.

  • Racuchy drożdżowe z dżemem

    Polecamy przepis na pyszne i lekkie racuchy.

  • Racuchy drożdżowe to tradycyjny deser wigilijny podawany w moim domu rodzinnym. Racuchy podawane są u nas z mniej tradycyjnym dodatkiem, którym jest sałatka z owoców tropikalnych.

  • Słodkie racuchy

    Słodkie racuchy są idealne jako przekąska i jako samodzielnie danie.

  • Taki deser mogłabym jeść każdego dnia :) Z cukrem pudrem, ulubionym dżemem czy czekoladą. Najlepsze oczywiście lekko ciepłe :)

Artykuły na temat: racuchy drożdzowe
  • Racuchy i racuszki

    Podwieczorek jak u babci. Ciepłe racuchy i konfitura, albo pro prostu cukier puder. Do tego filiżanka herbaty - czego chcieć więcej?

  • Fanów ciasta drożdżowego jest wielu, jednak jego przygotowanie może nastręczać wielu problemów. Na co powinniście zwracać uwagę, chcąc przygotować perfekcyjny wypiek? Fot. 123RF/Picsel Delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach - takie powinno być idealne ciasto drożdżowe. Niestety, bardzo często zdarza się, że zamiast wypieku, którego nie powstydziłaby się żadna babcia, wyjmujemy z piekarnika zbite i niezbyt apetyczne ciasto nienadające się do zjedzenia. Na co powinniście koniecznie...

  • Słodkie co nieco

    Szybko się je robi i równie szybko znikają z talerza: naleśniki, placuszki, racuchy.

  • Rogaliki, paszteciki, kieszonki, ciasteczka…z ciasta drożdżowego, czy francuskiego? Które wybrać? Fot. 123RF/Picsel Teoretycznie nie powinniśmy porównywać dwóch ciast, które różnią się składnikami oraz sposobem wykonania. Często jednak czytając przepisy na rogaliki z ciasta francuskiego decydujemy się albo na zakup gotowego produktu, albo na zastąpienie go drożdżowym. Czemu boimy się ciasta francuskiego własnej roboty?   Czas wykonaniaCiasto francuskie wymaga aż 12 godzin przygotowania....

  • Przyjemna dieta dla osób, które mają cukrzycę

    ...wody. Dodawaj stopniowo suche składniki. Wyrób ciasto. Ubij pianę i wymieszaj. Usmaż racuchy na patelni. Przestudź. Jedz to, co twoja rodzina, ale... Nie przesadzaj i dodaj warzywa. Jest sposób...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Obiad u Czecha

    .... Wyławiać je łyżką cedzakową. Polać je sklarowanym masłem, posypać pokruszonym białym serem lub cukrem pudrem. Racuchy drożdżowe Składniki na 8 porcji: 42 g drożdży, 100 g miałkiego cukru, 350(...) rozwałkować na grubszy płat i, używając szklanki, powykrawać z niego kółka. Odłożyć je do ponownego wyrośnięcia (na około 15 minut). Na patelni rozgrzać olej, smażyć racuchy (do zrumienienia). Odsączyć je...

  • Właściwości płatków drożdżowych zachwyciły w ostatnim czasie dietetyków oraz miłośników zdrowego odżywiania. Są wyjątkowo tanie, a ich wpływ na organizm jest nie do przecenienia. Fot. 123RF/Picsel Niemal każdego dnia docierają do nas informacje o coraz to nowszych, egzotycznych produktach, które mają być skutecznym remedium na różnego rodzaju dolegliwości. Niestety, bardzo często zdarza się, iż produkty te są bardzo trudno dostępne w polskich sklepach, a ich cena potrafi zwalić z nóg...

  • Ulubione potrawy dzieci

    ...na papierowy ręcznik, który wchłonie resztki tłuszczu. Dla urozmaicenia zaproponuj malcowi różne rodzaje placków - nie tylko ziemniaczane, ale także z jabłkiem czy drożdżowe racuchy. Pyszne grzanki...

  • Domowe wypieki smakują najlepiej, zwłaszcza przygotowane ze sprawdzonych przepisów, które przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Drożdzowe rogalliki to wspaniały pomysł na słodką przekąskę do kawy lub herbaty. Zmysłowe smaki: Rogaliki z marmoladą na INTERIA.TV. Przepis pochodzi z bloga zmyslowesmaki.pl.Polub Zmysłowe smaki na FB!

Wideo na temat: racuchy drożdzowe