• Informacje na temat:

    quiche z warzywami

Przepisy na temat: quiche z warzywami
  • Quiche z warzywami, czyli jak nie wyrzucać jedzenia po świętach

    Znów zostało jedzenie po świętach? Zawsze można z pozostałości wędlin, warzyw, ziemniaków przygotować coś pysznego. Super przekąską na ciepło może być quiche z warzywami z rosołu według Jagny Niedzielskiej.

  • Smaczny pomysł na "Quiche z warzywami"

  • Quiche z warzywnym nadzieniem

    Quiche buraczkowe z kapustą Sposób przygotowania Obie mąki przesiej do miseczki. Potem wymieszaj je ze szczyptą soli, zimną wodą oraz masłem pokrojonym na kawałeczki. Składniki szybko zagnieć(...) pieprzu. Polej tym farsz. Piecz ok. 35 minut w temp. 200°C. Zioła opłucz, posiekaj, posyp nimi quiche.

  • Quiche z warzywami to doskonała propozycja na śniadanie, drugie śniadanie czy kolację. Sprawdza się też na zimno, więc można zabrać do pracy czy na uczelnię.

  • Quiche lorraine

    To klasyczne danie kuchni francuskiej: quiche lorraine, placek lotaryński, czyli słona zapiekanka na kruchym cieście. Dołączmy ten przepis do tych chętnie wykonywanych, a żaden gość nas nigdy nie zaskoczy...

  • Wypróbowany przepis na "Quiche z mięsem i warzywami"

  • Zdrowie z warzyw kapustnych

    ...najczęściej jako dodatek do dań głównych, polane masłem i bułką tartą, ewentualnie jako składnik sałatek. Tymczasem pomysłów na niebanalne dania z warzywami kapustnymi w roli głównej jest mnóstwo(...) przygotujemy np. purée z kapusty z dodatkiem kasztanów, kalafiorowy suflet czy quiche z brokułami, a nawet… ciasto kalafiorowe. Każdy znajdzie coś dla siebie! Ciasto kalafiorowe Sposób...

  • Aromatyczna tarta z mnostwem warzyw

  • Quiche z brokułami i marchewką

    Podasz ją na zimno i na gorąco. Ta przepyszna, wytrawna potrawa pochodzi z Francji, ale ma mnóstwo fanów w Polsce. Jej bazowymi składnikami są jajka i śmietana. Quiche możesz wykonać w ceramicznych(...) pyszną Quiche z brokułami i marchewką przygotowaną na bazie twarożku kanapkowo-sernikowego. Inwencja należy do Ciebie. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 200 g twarożku kanapkowo...

  • Wypróbowany przepis na "Quiche brokułowy"

Artykuły na temat: quiche z warzywami
  • Delikatny quiche ze szparagami

    A może pyszny quiche ze szparagami? Wykorzystaj sezon na te smaczne i bardzo wartościowe warzywa. Przyrządzaj z nich pyszne i szybkie dania.

  • Je się także oczami! Chcesz opanować sztukę oryginalnego dekorowania potraw, które będą zachwycać już samym swym wyglądem? Dekoracje z warzyw, kwiatów i owoców nie są zbyt trudne do wykonania, a oczarują niejednego smakosza i zachęcą każdego niejadka! Naukę rozpoczniesz od poznania narzędzi kuchennych potrzebnych przy pracy. Następnie zaznajomisz się z tajnikami dekorowania marchwią i rzodkiewką, ziemniakami, kalarepką i selerem, pomidorami, papryką i awokado, cukinią, ogórkiem i dynią,...

  • Księga smaków: Quiche

    Placek quiche pochodzi z Francji i ma długą historię, bo znany był już w XVI wieku. Do dziś jest niezwykle popularny i lubiany w całej Europie.

  • W ćwierćfinałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Gosia Molska nie będzie ułatwiać zadania uczestnikom. Jej tarta z chutneyem z pieczonych warzyw to prawdziwy majstersztyk. Ciasto 250 g mąki 50 g orzechów laskowych tartych 2 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka suszonego tymianku 1,5 łyżeczki soli 100 g masła 2 jajka 1 łyżka śmietany 30% Z podanych składników zagnieć kruche ciasto dowolną techniką. Jurorzy ocenią jakość ciasta, wiec dokładnie się zastanów, jak najlepiej je...

  • Chlorofil na wzmocnienie  i wiosenną odnowę

    ...z natki pietruszki, bazylii, orzechów, kompot z jabłek lub zupa warzywna z brokułami i porami, pęczak, roladki z indyka z ogórkiem, szpinak  z czosnkiem. Podwieczorek Quiche z jajkami i jarmużem...

  • Rajmund Królik - z zawodu i zamiłowania jest kucharzem w trzygwiazdkowym hotelu. Dzięki podróżom poznał pana Tien Dieu Luong, mistrza carvingu, który przekonał go nie tylko do spróbowania swych sił w przygotowywaniu dekoracyjnych potraw, ale również do ich smakowania. Okazuje się bowiem,że koronkowo ozdobiony owoc lub warzywo podnoszą smak potrawy. Praktyczne wskazówki i zdjęcia zawarte w tej książce umożliwiają szybką naukę tej niecodziennej sztuki. Smaczne rzeźby cieszą oko i rozwijają...

  • "Gotuję, nie marnuję. Kuchnia Zero Waste po polsku"

    ...przedwczorajszym pieczywem. W Twoim piekarniku z tych produktów (i wielu innych dotąd wyrzucanych) powstaną pyszne klopsiki z chleba w sosie pomidorowym, pudding z czerstwego pieczywa z warzywami, carpaccio z głąba kapusty, quiche z białego sera i cebuli, a także kotlety z łososia? Brzmi jak dania z resztek? Czy może raczej jak menu dobrej restauracji? Stosując się do kilku podstawowych zasad i korzystając...

  • Nowa książka z entuzjastycznie przyjętej serii dla kulinarnych debiutantów. Raj dla podniebienia wegetarianów i osób na diecie. Smakowite spotkanie przy stole pełnym kolorowych, zdrowych, niskokalorycznych dań z warzywami w roli głównej. Są tu sałatki, przystawki, surówki, zupy i dania jednogarnkowe. Nie zabrakło też potraw z patelni, nadziewanych i z piekarnika. Dowiesz się wszystkiego o zakupie, duszeniu, blanszowaniu, parowaniu, smażeniu, zapiekaniu i grillowaniu warzyw. Specjalna tabela...

  • Gotuję, nie marnuję. KUCHNIA ZERO WASTE PO POLSKU, Sylwia Majcher

    ...pieczywem. W Twoim piekarniku z tych produktów (i wielu innych dotąd wyrzucanych) powstaną pyszne klopsiki z chleba w sosie pomidorowym, pudding z czerstwego pieczywa z warzywami, carpaccio z głąba kapusty, quiche z białego sera i cebuli, a także kotlety z łososia? Brzmi jak dania z resztek? Czy może raczej jak menu dobrej restauracji? Stosując się do kilku podstawowych zasad i korzystając z tych...

  • O tym, że warto jeść warzywa wie niemal każdy. Ale czy dotyczy to wszystkich warzyw? Jaki wpływ na nasze zdrowie mają produkty sprzedawane w puszkach, które przed zapakowaniem poddawane są obróbce termicznej? Fot. 123RF/Picsel Puszka bywa doskonałym pomocnikiem, gdy goni nas czas, a obiad musi szybko pojawić się na stole. Ale zastanawialiście się kiedyś nad tym, czy droga na skróty jest zawsze dobrym wyborem? Czy warzywa konserwowe są równie zdrowe, co te świeże? Postanowiliśmy odpowiedzieć...